"בעלי האג"ח של צים יקבלו יותר אם ידחו את הפירעון"
חוות הדעת מטעם טאסק, המשמשת כיועץ כלכלי לנאמני האג"ח של צים, קובעת כי בתרחיש שבו ידחו מחזיקי האג"ח את מועד הפירעון כיסוי החוב יהיה גבוה. במקרה של פירעון מיידי בעלי האג"ח יקבלו עד 32% מערך החוב
מחזיקי האג"ח יעניקו לצים עוד זמן? לפני ההצבעה האם להעניק לחברה תקופה "הסכמה" לגיבוש תוכנית עבודה חדשה, צריכים המחזיקים להחליט האם הם לא יעמידו את חובם לפירעון מיידי, לפחות עד נובמבר הקרוב. אתמול פרסמה החברה את חוות הדעת של חברת הייעוץ טאסק קונסולטיג (TASC Consulting) המייעצת לנאמני האג"ח.
- מחזיקי האג"ח של צים לא מוותרים על פירעון מיידי
- "לא יקרה שום אסון אם נפרוס את הקיצוץ בתקציב לאורך כמה שנים"
- ניר גלעד: "אסור למחזר חובות? זו אמירה מטומטמת"
ביום חמישי הקרוב יצביעו בעלי האג"ח של צים האם לאפשר לחברה לנהל מו"מ מול הגופים המממנים תוך ויותור על הזכות להעמיד את החוב כלפיהם לפירעון מיידי. כיום חובותיה של צים מסתכמים ב־2.7 מיליארד דולר, מתוכם 391 מיליון דולר למחזיקי האג"ח שלה. צים פנתה למחזיקים בבקשה להעניק לה זמן למו"מ מול הנושים המובטחים שלה. במקביל, התחייבה החברה בפני הבנקים להציג עד סוף אפריל תוכנית עסקית חמש שנתית "יחד עם תוכנית ביחס למבנה ההון של החברה למטרת השגת יציבות ארוכת טווח".
הפשרה של המחזיקים
טאסק בחנה את שני תרחישים אפשריים. הראשון, שבו מחזיקי האג"ח יעמידו את חובם לפירעון מיידי כיום, והשני, שבו החוב יועמד לפירעון בתום תקופת ההסכמה (נובמבר 2013). לפי טאסק, בתרחיש הראשון, "החברה צפויה ליחס כיסוי חוב בגובה של כ-12%-32% בלבד, וזאת כתלות בערך הנכסים הלא משועבדים של צים". טאסק מציינים כי היתרון בתרחיש הראשון נעוץ בתנאים ודאיים יותר, כשהיא יודעת מה מצב החברה ונכסיה כיום. מנגד, מחזיקי האג"ח יאלצו להתפשר באפשרות זאת, כי במסגרת הסדר מול יתר הלווים תוכל צים להתאושש ולפרוע את מרבית או את כל חובותיה. בנוסף, יוותרו מחזיקי האג"ח על תשלומי ריבית נוספים להם הם זכאים בתקופה זאת בגובה של 11 מיליון דולר, ועל העמדת בטוחה נוספת לטובת המחזיקים אשר תגדיל את שווי הבטוחות שלהם ל-24 מיליון דולר.
בתרחיש השני, שבו יאשרו המחזיקים את דחיית העמדה לפירעון עד נובמבר, מדגישים בטאסק כי "החברה צפויה ליחס כיסוי גבוה יותר מתרחיש הראשון", אך זאת "רק במידה ולא יהיה שינוי משמעותי ברמת הנכסים הלא משועבדים של החברה". בטאסק מדגיש בקשר לתרחיש השני, כי הוא כולל מימד לא ודאי בנוגע ליתרת הנכסים הפנויים - בפרט לאור הצהרת החברה בדוחותיה על כוונתה "לממש נכסים בגובה של מעל 200 מיליון דולר בשנתיים הקרובות". כך שישנו סיכוי כי עם פקיעת כתב ההסכמה בנובמבר, יקטן יחס כיסוי החוב. כיום עומד שוו הנכסים הלא משועבדים על כ־400 מיליון דולר המשקף יחס כיסוי של 27% בלבד.
שיפור מצב המחזיקים
בסיכומו של דבר אומרים בטאסק כי "לפי הניתוח הכלכלי, ישנו יתרון למתן אישור לכתב ההסכמה שצפוי להוביל ליחס כיסוי גבוה יותר, אם יהיה צורך להעמיד את החוב לפירעון מיידי עם פקיעת כתב זה". בנוסף, מדגישים כי "במסגרת הסדר מול יתר הנושים, קיימת האפשרות שצים תוכל להתאושש ולפרוע את מרבית או כל החוב, ובכך לשפר את מצב המחזיקים".