הנאמנים באלביט הדמיה לביהמ"ש : "ההסדר מעניק ליורק ו־DK יתרון על המחזיקים"
חוות דעת שהוזמנה על ידי נאמני האג"ח של אלביט הדמיה ותוצג היום בביהמ"ש קובעת כי ההסדר המוצע על ידי החברה אינו שוויוני
נאמני איגרות החוב של אלביט הדמיה הגישו בסוף השבוע לבית המשפט את עמדתם המקדמית לקראת הדיון שיתקיים היום באולמו של השופט איתן אורנשטיין. לכל אורכו של המסמך הנאמנים לא חוסכים בביקורת כלפי התנהלותה של אלביט הדמיה וביחס לתנאי הסדר החוב שגובש בשיתוף הקרנות יורק ו־DK. חוות הדעת מטעם פרופ' שרון חנס ופרופ' אהוד קמר, שהוזמנה על ידי הנאמנים במטרה להכריע בשאלת שוויונית ההסדר, נחשפת לראשונה ותוצג היום בבית המשפט.
- הנאמנים באלביט הדמיה לביהמ"ש: "ההסדר מעניק ליורק ו־DK יתרון"
- אורנשטיין לא נענה לבקשת אלביט הדמיה לכינוס הנושים
- כולם אשמים, חוץ מאלביט הדמיה
לטענתם, אלביט הדמיה, בשליטתו של מוטי זיסר, "אינה מגלה עובדות חשובות ומצניעה מאוד עובדות מהותיות". בדבריהם מכוונים נאמני איגרות החוב ל"שאלת השוויוניות" העוסקת בסוגיה האם הסדר החוב המוצע מפלה לטובה את הקרנות הזרות יורק ו־DK על פני יתר מחזיקי איגרות החוב.
חוות הדעת של הפרופסורים קובעת כי "ההסדר המוצע אינו שוויוני מבחינה מהותית". לדידם, "לקרנות צומחים מההסדר המוצע על ידי החברה יתרונות שאינם מנת חלקם של יתר המחזיקים". הבדל התועלות נובע מהיקף אחזקותיהן של כל אחת מן הקרנות. בנקודה זאת מגדילים וטוענים הפרופסורים בחוות דעתם ש"גם ללא שליטה וללא מחויבות לשיתוף פעולה, אחזקות הקרנות גדולות דיין כדי לתת בידיהן השפעה מרובה לאחר השלמת הסדר החוב".
"בעלות השפעה"
עוד טוענים חנס וקמר כי "ככל שהחוב שייוותר במסגרת ההסדר קטן, גדלה ההשפעה משום שהוא מותיר בידי החברה חופש פעולה רחב יותר. מנקודת מבטם של יתר מחזיקי
האג"ח, אשר לא ייהנו משליטה או מהשפעה כמו הקרנות, החוב שייוותר במסגרת ההסדר ישמש רשת ביטחון שתוודא קבלת תשלומים במועדים קבועים". במילים אחרות, ככל שהחוב שיימחק יהיה גבוה יותר, שווי החברה ביום שאחרי ההסדר יהיה גבוה יותר וכתוצאה מכך עשוי להיטיב עם הקרנות הזרות שהנן "בעלות השפעה" הודות לאחזקותיהן הגדולות.
בפרק ההמלצות בחוות הדעת נכתב שמן הראוי לפסול את הקרנות יורק ו־DK בהצבעה על ההצעה להחליף את חברי הנציגות וזאת "כדי למנוע השתקת עמדה הנוגדת להסדר החוב המוצע אשר טומן בחובו יתרונות ייחודיים לקרנות".
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בכך שומטים את הנאמנים את הקרקע מתחת לעקרונות הסדר החוב שהגישה אלביט הדמיה ולניסיון של קרן יורק להדיח את חברי הנציגות המקצועית מתפקידם.
נקודה מעניינת נוספת שעולה ממסמך העמדה שהוגש לבית המשפט עוסקת בטענת הנאמנים שאלביט הדמיה לא מסרה להם מסמכים ומידע תוך הפרת חוק ניירות ערך והוראות מפורשות של שטרי הנאמנות. טענות אלו מתייחסות, בין היתר, למסמכים ולתכתובות שלא הועברו לנאמנים בין אלביט הדמיה וקרן TPG שהתעניינה בהשקעה בחברה ואף הגישה הצעה להשקעה בה.
במסגרת העמדה נחשף שבעל השליטה באלביט הדמיה, מוטי זיסר, חייב לחברה כ־5 מיליון שקל. מידע זה, שאינו מוזכר בבקשת ההסדר של אלביט הדמיה, נמסר לנאמנים לאחרונה. לדבריהם, לא ברור מדוע הכספים לא נגבו מזיסר וכן מתי הועמדו לטובתו.
"לא יעלה על הדעת"
גורמים מקרב נציגות האג"ח של אלביט הדמיה הביעו תרעומת קשה על כך ששרון חנס היה זה שנבחר לכתוב את חוות דעת. חנס הוא אחיו של ליאור חנס, מנכ"ל דסק"ש ומבכירי אי.די.בי שמצויה במאבק חריף מול קרן יורק - שמובילה את נציגות מחזיקי האג"ח של אי.די.בי פתוח.
"זה דבר שפשוט לא יעלה על הדעת", אמר גורם מבין מחזיקי האג"ח של אלביט הדמיה. מנגד, מקורב לנציגות האג"ח טוען כי חנס, כאמור, כתב את חוות הדעת עם פרופ' אהוד קמר, ומדובר בפרופסור מכובד שלא ייתן לשמו להיפגע בשל עניין מינורי שכזה.