$
בורסת ת"א

שמואל האוזר מתקפל: הקנסות על עבירות בניירות ערך יוקטנו

רשות ני"ע פועלת להפחתת הרגולציה בשוק ההון: אכיפה מידתית יותר, הארכת תוקף תשקיף מדף והקלה בתנאים לסיום חובת הדיווח

רחלי בינדמן 08:0428.05.13

רשות ני"ע, בראשותו של פרופ' שמואל האוזר, יוצאת בשורה של שינויי חקיקה מקלים לפעילים בשוק ההון. הרשות פרסמה בתחילת השבוע שורה של הצעות חקיקה שמטרתן להפחית מנטל הרגולציה החל על הגופים המוסדיים הפעילים בשוק ההון. "יש להכיר בכך שהרגולציה חייבת להיות מידתית ומאוזנת", כותבת הרשות.

 "רגולציה שלא ניחנה בתכונות אלו עלולה להסב עלויות כספיות ניכרות שלא לצורך לגורמים המפוקחים, לחייב השקעת תשומות זמן מופרזות, ולגרור יישום טכני של ההוראות תוך התעלמות מהמהות שלהן. במקרי קיצון, רגולציה לא מידתית עלולה לגרום לירידה בהיקף הפעילות בשוק ההון", נכתב. הרשות פרסמה להערות הציבור שורה של הצעות, שמיועדות, בין היתר, להקל את הרגולציה.

 

עיצומים לפי שיקול דעת

 

ראשית, הרשות מבקשת להפעיל את יכולות האכיפה על עבירות שמבצעים הגופים המפוקחים באופן מידתי יותר. כך, הרשות תוכל להפחית ב־50% עיצום על גוף שבשלוש השנים הקודמות להפרה לא ביצע הפרות חוק. בנוסף, תוכל הרשות להפחית את גובה העיצום ב־50% אם המפר הפסיק את ההפרה והודיע לרשות כי פעל לתקן את הליקויים ולמניעת הישנותם. הרשות גם תוכל להתחשב במצבים של הפרה שנגרמו בנסיבות אישיות חריגות המצדיקות הפחתה. לבסוף, הרשות תוכל להפחית 75% מהעיצום אם ההפרה קלה יחסית, או אף להורות על הטלת עיצום על תנאי.

 

בנוסף, הרשות מבקשת להאריך את תוקפו של תשקיף מדף להנפקה ל־שלום שנים משנתיים כיום. תשקיף מדף מאפשר לחברה שפרסמה אותו להנפיק על בסיסו ני"ע לציבור כמה פעמים במועדים שונים ללא צורך בקבלת היתר מהרשות לכל אחת מההנפקות, כל עוד מתכונתן הכללית נקבעה בתשקיף המדף.

 

סעיף נוסף מתייחס לחוק הקיים, שלפיו תאגיד מדווח יכול להפסיק להגיש דיווחים רק אם מספר המחזיקים מן הציבור בני"ע שלו אינו עולה על 10 או שמספר המחזיקים אינו עולה על 35 והשיעור מההון המונפק המוחזק על ידיהם אינו עולה על 1%. הרשות מצאה כי נוצר מצב אבסורדי שבו תאגידים מסוימים נקלעו לקשיים פיננסיים, הני"ע שלהם נמחקו מהמסחר, פעילותם העסקית חדלה מלהתקיים ונושאי המשרה בלהם התפטרו — ואף על פי כן חובות הדיווח שלהם ממשיכות להתקיים.

 

שמואל האוזר שמואל האוזר צילום: עמית שעל

 

הרשות מבקשת לקבוע חלופות שלפיהן ניתן יהיה לסיים את חובת הדיווח של תאגידים כאלה. כך, פטור מדיווח יחול גם על תאגיד שהני"ע שלו נמחקו מהמסחר ומספר המחזיקים מהציבור בני"ע שלו אינו עולה על 35; על תאגיד שהני"ע שלו נמחקו ומספר המחזיקים מן הציבור בני"ע אינו עולה על 200 והוא נמצא במסגרת הליך בביהמ"ש ותחת פיקוחו; ועל תאגיד שנמצא בהליך מימוש נכסים, שהגיש לבית משפט בקשה לפעול למימוש פעילות התאגיד ונכסיו לצורך פירעון חובות לנושיו, מונה לו בעל תפקיד וניתן לכך אישור אסיפות מחזיקי ני"ע שלו, אך רק אם חלפו שנתיים מאז נמחקו הני"ע מהמסחר.

 

לא רק הקלות

בסוגיה נוספת הרשות דווקא מבקשת להחמיר את חובות הדיווח. בשנים האחרונות בוצעו הנפקות של אג"ח בישראל על ידי כמה חברות בעלות רישום כפול, תוך קבלת פטור מרשות ני"ע מהוראות דיווח מסיימות, אף שהאג"ח שהנפיקו נסחרות בישראל בלבד. הרשות מדגישה כי התחדדה החשיבות של דרישות גילוי ייעודיות למחזיקי אג"ח אלו, כשדוגמה למקרה כזה ניתן למצוא באמפל שהיתה בשליטת יוסי מימן ונמצאת בהליכי פירוק בארה"ב.

 

כך, למשל, יחולו חובות דיווח על תאגידים כאלו שיידרשו מעתה להציג את מצבת ההתחייבויות שלהם על בסיס רבעוני ושנתי, לתת גילוי על התקיימות סימני אזהרה בתאגיד ולצרף דו"ח תזרים מזומנים חזוי מדי רבעון, לתת גילוי על בחינה שנעשתה על ידי הדירקטוריון לגבי מצב הנזילות של החברה כשקיימים סימן אזהרה, לפרט על חלוקת דיבידנד, על אירוע אשראי מהותי, על ערבויות אם ישנן ועוד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x