$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

השפן של דנקנר: קרן אדוונט מעוניינת בנתח מכלל ביטוח

קרן הפרייבט אקוויטי מעוניינת לרכוש מחצית מאחזקות אי.די.בי בכלל ביטוח ומבקשת זכות סירוב ראשונה ביחס ליתרת האחזקות

גולן חזני 07:0329.05.13

קרן הפרייבט אקוויטי אדוונט היא הקרן שמעוניינת לרכוש את השליטה בכלל ביטוח. ל"כלכליסט" נודע כי המגעים בין הקרן לבין מנהלי אי.די.בי בראשות נוחי דנקנר החלו כבר לפני כחודשיים, אולם רק ביום שישי האחרון היא שיגרה מכתב כוונות רשמי לחברה לגבי הרכישה.

 

ביום שישי, שעות ספורות לאחר חתימת ההסכם בין נציגויות האג"ח של אי.די.בי אחזקות ואי.די.בי פיתוח, דיווחה הקבוצה על מכתב כוונות שקיבלה מקרן בינלאומית זרה - שכעת נחשפת זהותה - שביקשה לרכוש במזומן 27.5% מהון המניות של כלל ביטוח (מחצית מאחזקות אי.די.בי בחברה) לפי שווי חברה של 4.5 מיליארד שקל.

 

אדוונט מעוניינת שבמסגרת העסקה היא תקבל זכות סירוב ראשון ביחס ליתרת אחזקות אי.די.בי בכלל ביטוח. עוד ביקשה הקרן לקבל הסכמה עקרונית לביצוע העסקה מהבנקים ומהמוסדות הפיננסיים המלווים של אי.די.בי, בשל ההתניות הפיננסיות שלהן מחויבת החברה, אישור מנציגות האג"ח של החברה שלא תתנגד או תמנע את ביצוע העסקה, הסכמה עקרונית מנציגות אי.די.בי אחזקות ואישור שלא קיימת התנגדות עקרונית של המפקח על שוק ההון.

 

 צילום: אוראל כהן

 

בעבר דחה דנקנר הצעות מצד קרן פרמירה לרכישת כלל אחזקות אי.די.בי במניות כלל ביטוח תמורת 2 מיליארד שקל בעסקה הכוללת מרכיב של תשלומים עתידיים. פרמירה נקבה בשווי כפול משווי השוק הנוכחי של כלל ביטוח, אלא שמאז ירד השווי של החברה. כיום, לאור ההתאוששות במניה לאחרונה, הגיע שווי השוק של אחזקות אי.די.בי פתוח בכלל ביטוח ל־1.94 מיליארד שקל.

 

מניית כלל ביטוח זינקה אתמול ב־5% במסחר בבורסה במחזור גבוה של 9 מיליון שקל, תוך שהיא נהנית מהרוח הגבית שנשבה בכל מניות המגזר. כלל ביטוח מנוהלת על ידי איזי כהן שהובא לחברה פני כחצי שנה במטרה להשביח אותה, והיה שותף גם למגעים עם אדוונט.

מה דעתך על מניית כלל עסקי ביטוח:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

אתמול פרסמה  דיסקונט השקעות, החברה־הבת של אי.די.בי, שבין אי.די.בי פתוח לכור בפירמידה של דנקנר, את דו"חות הרבעון הראשון של 2013. החברה שמנוהלת על ידי ליאור חנס סיימה את הרבעון עם רווח נקי של 260 מיליון שקל - ירידה של 37% לעומת הרבעון המקביל. הירידה ברווח של דסק"ש נובעת מהירידה ברווח של כור, נכסים ובנין וסלקום, וכן בשל גידול בהוצאות מימון, שהסתכמו ב־63 מיליון שקל ברבעון לעומת 52 מיליון שקל בתקופה המקבילה.

 

חלקה של דסק"ש בתוצאות העסקיות של החברות מוחזקות הסתכם ב־330 מיליון שקל - ירידה של 30.5% לעומת הרבעון המקביל, ובנטרול הוצאות מימון וניהול עמד הרווח כאמור על 260 מיליון שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x