$
בורסת ת"א

ספקטרוניקס תוקפת את רשות ני"ע: "הבקשה שלכם מזלזלת ומבזה"

זאת לאחר שלפני מספר ימים הרשות פסלה את מדיניות התגמול בחברה שבראשה עומד צביקה שרף, בטענה שהיא לקויה

גיא בן סימון 16:1224.06.13

לאחר שהרשות לניירות ערך דרשה בשבוע שעבר מחברת ספקטרוניקס להוריד מסדר היום את אישור מדיניות התגמול, ספקטרוניקס מגיבה היום (א') לרשות בעלבון וכותבת בתגובה: "יש בפעולת רשות ניירות ערך משום זלזול וביזוי החברה".

בהתאם לתיקון 20 לחוק החברות בנושא שכר הבכירים, על כל חברה ציבורית לגבש מדיניות תגמול ברורה הקושרת בין ביצועי הבכירים לשכרם ומענקם, ושקובעת מגבלות ברורות לשכר. רשות ני"ע דרשה כי מדיניות התגמול שפרסמה ספקטרוניקס תהיה "מוגדרת באופן ברור דיו, על מנת להבנות ולגדור את שיקול הדעת של האורגנים הרלבנטיים".

 

פרופסור שמואל האוזר פרופסור שמואל האוזר צילום: מיקי אלון

 

חברת הטכנולוגיה כתבה במדיניות שנדחתה כי רכיב השכר החודשי ייקבע "תוך השוואה לשכרם של נושאי משרה באותה רמת ניהול בחברות ציבוריות אחרות המקבילות לגודלה ולאופי פעילותה של החברה". על כך טוענת הרשות כי כשמבוקש לעשות שימוש במודל השוואתי, החברה חייבת לפרסם מאפיינים ספציפיים שלפיהם ייבחרו החברות בקבוצת ההשוואה, לפי אילו קריטריונים נבחרות חברות וכדומה.

 

דוגמה נוספת ניתן למצוא בסעיף המענקים. ספקטרוניקס ניסתה לקבוע תקרה לבונוס בשיעור של 200% מהשכר השנתי לעובד בחברה. לדעת הרשות, "ספקטרוניקס הותירה הלכה למעשה שיקול דעת בלתי מוגבל לאורגנים הרלבנטיים לעצב את נוסחת המענק והיקפו".

 

למשנתה של ספקטרוניקס רשות ניירות ערך עשתה שימוש לא ראוי בסעיף הנדון ומשתמע מהשימוש בו כאילו החברה מסתירה מידע מהציבור. לטענת ספקטרטניקס חוק החברות קבע את הגורמים המוסמכים לקבוע את מדיניות התגמול האורגנים של החברה ואת הליך אישור המדיניות אך לא קבע כי "גורם אחר, כמו רשות ניירות ערך, לחוות דעה, לבקר ולהשפיע על שיקול דעתו ואי תלותו של הדירקטוריון".

 

לפי החברה הסוגיה של על הפרק היא האם מדיניות התגמול, כפי שפורסמה על ידי החברה, עומדת בדרישות חוק החברות. למשנתה קביעת פרשנות כזו או אחרת הינה עניין לבית המשפט ולא של רשות ניירות ערך. "אנו מודעים לכך כי קיימת אפשרות שבאמצעות מכתבכם לחברה בחרתם להשפיע על חברות אחרות ולהביא ליישור קו של השוק. עם זאת, הדרך שבה נקטתם אינה הנכונה, ופגעה בחברה, בוועדת התגמול ובדירקטוריון. מן הראוי היה כי סגל רשות ניירות ערך היה מפרסם נייר עמדה רשמי על עמדותיו לגבי יישום מדיניות התגמול, לפי תיקון 20 לחוק החברות", כך עולה מהמכתב ששלחה ספקטרוניקס לרשות ניירות ערך.

 

בשורה התחתונה ספקטרוניקס קיבלה את עמדתה של הרשות והסירה את אישור מדיניות התגמול שביקשה לאשר באסיפת בעלי המניות.

 

 

6 תגובות
בטל שלח
  • ל-3 איזה חדלות פרעון בראש שלך?יש מעט מאוד חברות עם איתנות פיננסית כל כך גבוהה כמו ספקטרוניקס.
    החברה יושבת על מרבצי מזומנים, היא לא ממונפת וכל פעילות המימון שלה מגיעה מקופתה העצמית. למרות זאת, לצד הדיבדנדים הנדיבים שהיא מחלקת, החברה משיגה תשואה להון פנטסטית מדי שנה בשנה.
    השמש תהפוך למרובעת לפני שספקטרוניקס תהפוך לחדלת פרעון.
    ג.נ. מושקעת 38K. והלוואי והיה לי יותר.
    חגית,(26.06.13)
  • לחברה יתרות מזומנים של כ 40 מיליון $ והיא מחלקת דיווידנד משמעותי מידי שנה בכול 4 השנים האחרונות החברה רווחית ביותר . רמת עלות הבחירים בחברה כולל המנכל בהשוואה לשוק הנה בחלק התחתון של הרשימה
    יחיאל ספקטור,(25.06.13)
  • ספקטרוניקס מנסה לנקות את החברה מהכסףכל הרווחים לעובדים וכל ההפסדים כאשר יהיו לבעלי המניות.

    במקום לעשות את התרגיל המסריח הזה שיחלקו מניות לעובדים שלא ניתן למכור אותם ועוברות חזרה לחברה ברגע שהעובד מפוטר/מתפטר.
    המניות יהיו זכאיות בעיקר לדיבידנד.
    בושבוש,(25.06.13)
  • הבורסה מתיבשת כי המשקיעים אינם פרה חולבתהחברה עומדת על זכותה לחלק משכורות ובונוסים עד לכדי חדלות פרעון כמקובל אצלינו.
    משקיע,(24.06.13)
טען עוד
x