פוגל מסכם את העשור האחרון כיו"ר
יו"ר מגדל שהודיע על פרישתו, סיפק תשואת חסר אך נהנה משכר בעלות של 33.5 מיליון שקל
אהרון פוגל, שהודיע שלשום כי יעזוב את מגדל בספטמבר, נכנס למשרד היו"ר בשנת 2000. כשפוגל הגיעה אליה, כבר היתה מגדל חברת הביטוח הגדולה בישראל, עם שווי שוק של 4.3 מיליארד שקל. במהלך כהונתו עלתה המניה בשיעור של 97%, כשהחברה חילקה דיבידנדים של 2.7 מיליארד שקל. מגדל ידעה להגדיל את היקף הנכסים שלה, ומרמה של 40 מיליארד שקל לפני כעשור, ניהלה מגדל בסוף הרבעון הראשון של 2013 כבר 166 מיליארד שקל מנכסי הציבור.
- אהרון פוגל מפנה את מקומו כיו"ר מגדל לשלמה אליהו
- פוגל: "היציאה של ג'נרלי ממגדל - כתוצאה מהחקיקה שהורידה את דמי הניהול"
- אהרון פוגל בדרך לקרן החדשה של רוסאריו
באותה תקופה עלה מדד ת"א־100 ב־126% ומדד ת"א־25 טיפס ב־146%, כך שהמשקיעים יכלו אמנם למצוא השקעות מוצלחות יותר, אך פוגל ודאי לא התאכזב מהתגמולים שקיבל לאורך השנים.
הסכם העסקתו של פוגל כיו"ר מגדל הנו נדיב למדי, בעיקר התחשב בעובדה כי הוא כיהן במשרה חלקית בלבד (היקף המשרה המדויק לא מפורט). הוא עודכן לאחרונה בתחילת 2008 וכולל דמי ניהול חודשיים של 166.8 אלף שקל (בהתאם להצמדה למדד) והוצאות נוספות (רכב, עיתון וכדומה). עלות העסקתו בשנה שעברה עלתה למגדל 192 אלף שקל בחודש. ההסכם לא מוגבל בזמן, וניתן לביטול בהודעה מוקדמת של שישה חודשים. מעבר לתקופת ההודעה המוקדמת, פוגל זכאי למענק אי־תחרות חד־פעמי בהיקף דמי ניהול של חצי שנה, שצפוי להסתכם במיליון שקל.
בעשור האחרון (לפני כן לא פורסמו הנתונים) גרף פוגל שכר בעלות של 33.5 מיליון שקל, ומכר מניות בהיקף של יותר מ־4 מיליון שקל בגין אופציות שקיבל. יחד עם השכר על השנים 2000–2002, השכר על 2013 ומענק אי־התחרות, צפוי פוגל לעזוב את מגדל לאחר שקיבל יותר מ־40 מיליון שקל ברוטו.
בתפקידו כיו"ר מגדל העניק פוגל יד חופשית ותמיכה למנכ"לים הדומיננטיים שכיהנו תחתיו - עד 2008 היה זה איזי כהן ולאחר מכן יונל כהן. פוגל עצמו עסק יותר בענייני מאקרו־כלכלה ורגולציה, ונודע כאחד שלא חוסך בביקורת על תפקודה הממשלה ורשויותיה השונות.
פוגל צפוי להישאר עסוק גם אחרי שיעזוב את מגדל. הוא מכהן כיו"ר הדסית ביו, הוא דירקטור בפז נפט של צדיק בינו ויו"ר התזמורת הפילהרמונית.