המשקיף באי.די.בי לדנקנר: "אין התקדמות, אתם נוקטים סחבת"
עו"ד חגי אולמן: "דירקטוריון אי.די.בי אינו משותף בעניין גיוס ההון לאי.די.בי פתוח על אף בקשותיו להיות מעורב בכך. לא נערך דיון ממשי בעניין המהלכים הנדרשים לגיוס הון". לדבריו, "בעלי השליטה מהססים"
אולמן מונה על ידי השופט איתן אורנשטיין לשמש משקיף בדירקטוריון של אי.די.בי פתוח ובזה של אי.די.בי אחזקות ולדווח על ממצאיו לבית המשפט.
"בעקבות פגישות שנערכו בימים האחרונים, לרבות פגישות שבין אי.די.בי אחזקות לבין נושיה ובין אי.די.בי פתוח לבין נושיה, ובשים לב ללוח הזמנים הקצר שנותר על פי החלטת בית המשפט הנכבד (להגשת הצעות להסדר חוב באי.די.בי, ר"ב) הגעתי לכלל מסקנה כי אין התקדמות מספקת", כותב אולמן.
אולמן כותב כי לאחר החלטת בית המשפט לתת לדנקנר חודשיים וחצי למכור לפחות מחצית מחברת כלל ביטוח או לחלופין לגבש הסדר חוב מוסכם עם מחזיקי האג"ח, החל משא ומתן בין נאמני האג"ח של אי.די.בי אחזקות לחברה. "נציגות אחזקות עמדה על דרישתה לצורך בגיוס הון ובחיזוקה של החברה הבת אי.די.בי פתוח כבסיס להסדר באחזקות", כתב המשקיף. "נציגות אחזקות הוסיפה כי היא מוכנה לבחון אפשרות לפיה הסכום אשר לעתיד להתקבל בידיהם במזומן (הזרמה של 75 מיליון דולר מצד אלשטין לאי.די.בי אחזקות, ר"ב) יועבר על ידם לאי.די.בי פתוח כהלוואות גישור לתקופת ביניים לצורך חיזוק קופת המזומנים של פתוח".
אולמן מדגיש כי מדובר היה ב"הצעה ראויה ביותר של נושי אחזקות ומהווה התקדמות דרמטית במשא ומתן". עם זאת הא מוסיף: "והנה, במקום שאחזקות ובעל השליטה יחבקו הצעה זו וינהלו עם נושי אחזקות משא ומתן יום ולילה, בעלי השליטה מהססים, נוקטים סחבת, ואינם מקדמים, ודאי שלא בלוח הזמנים הקיים, מתווה שכזה"
לפי אולמן, "נושי אחזקות הואילו, ויש לברכם על כך, לחזור לדון עם החברה על מתווה להסדר, כאשר בראש ובראשונה ביקשו לשמוע התחייבות ברורה ומפורשת מצדם של בעלי השליטה למועדי הזרמת ההון לפתוח ולמועדים בהם יזכו 'לראות את הכסף', כלשונם. דרישה זו הגיונית בשים לב לנסיבות ולהיסטוריה הממושכת של משאים ומתנים בין הצדדים ובמיוחד ראויה בשים לב להצעתם הנדיבה של נושי אחזקות ולאלטרנטיבות הקיימות להם (להשתלטות משותפת עם מחזיקי פתוח על אי.די.בי, ר"ב)".
אולמן תהה כיצד אי,די.בי פתוח יכולה לנהל הליך מוסדר ומורכב מאין כמותו למכירה של כלל ביטוח, אך לא פועלת כך ביחס להגעה להסדר: "הליך מכירת כלל משקף כיצד פתוח יכולה לפעול בנחישות, בעוצמה וביעילות לצורך קידמו של מהלך בו היא מאמינה אך בכל הקשור למלאכת גיוס ההון, המצב הפוך לחלוטין".
אולמן מבקר גם את הממשל התאגידי בקונצרן וכותב: "דירקטוריון החברה אינו משותף בעניין על אף בקשותיו להיות מעורב בכך ועל אף כינונה וכינוסה של ועדת דירקטוריון לגיוס הון. לא נערך דיון ממשי בעניין המהלכים הנדרשים לגיוס הון (גיוס ברוקר לצורך כך? שווי מבוקש לצורך גיוס הון? ועוד)".
לדברי המשקיף, "מצופה מבעלי השליטה להודיע על לוח זמנים ממשי לגיוס הון לפתוח. מצופה מבעלי השליטה להשלים את ההתדיינות מול נושי אחזקות על הסדר לאחזקות, על בסיס התחייבותם לגייס הון פתוח, לאלתר. עוד מצופה כי בעלי השליטה יסכמו עם נושי אחזקות ואף ידווחו לנושי פתוח על מועדים ברורים בהם נושי אחזקות ונושי פתוח 'יראו את הכסף'. רק כך ניתן יהיה להניע את עגלת ההסדר קדימה".