$
בורסת ת"א

לפירעון מיידי: לאומי משתלט על הנכסים של בן-דב

בית המשפט העניק ללאומי עיקול זמני על כספים ופקדונות, מקרקעין בכפר שמריהו ומניות בחברת בן־דב אחזקות בסכום כולל של 62 מיליון שקל

יצחק דנון ואמיר ברמן 08:3611.07.13

לבקשת בנק לאומי, ניתן בבית המשפט המחוזי בתל אביב צו עיקול זמני במעמד צד אחד על נכסיו של איש העסקים אילן בן־דב בסכום כולל של 62.3 מיליון שקל. צו העיקול ניתן על כספים ופיקדונות של בן דב בשבעה סניפי בנקים, על מקרקעין המצויים בכפר שמריהו ועל מניותיו בחברת בן־דב אחזקות. בקשת העיקול הוגשה במקביל להגשת תביעת הבנק כנגד בן־דב בסכום של 88 מיליון שקל, זאת בטענה לערבותו לחובותיה של חברת טאו תשואות בחשבונותיה בסניף המרכזי של הבנק בתל אביב.

באוגוסט אשתקד העמיד בנק לאומי את חובותיה של טאו שבשליטת בן־דב לפירעון מיידי, ושלח לו מכתב דרישה לפירעון חובו בגלל ערבויותיו לטאו. הבנק אף הודיע לבן־דב כי הוא עושה שימוש בזכות העיכבון המוקנית לו ומעכב את מלוא הני"ע המופקדים בחשבונו הפרטי (ערכם משוערך ב־2.2 מיליון שקל). לדברי הבנק, בן־דב ביקשו לחזור בו ממכתב הדרישה נוכח מו"מ שהוא מנהל עם הבנק בקשר עם ערבויותיו.

 

רקפת רוסק עמינח אילן בן דב רקפת רוסק עמינח אילן בן דב צילום: יובל חן, צביקה טישלר

 

הבנק מציין כי בן־דב לא הכחיש במסגרת מכתב התגובה שלו את גובה החוב בגין הערבויות, אלא טען כי על הבנק להיפרע תחילה מנכסי טאו המשועבדים לטובתו, זאת כדי להקטין את חובו בטרם ידרוש את ערבויותיו. בהמשך, טוען הבנק, חלק בן־דב על זכותו של הבנק לדרוש ממנו את פירעון הערבויות, וביקש לקבל מסמכים שונים מהבנק. עוד טוען הבנק כי בן־דב אף התיימר לבטל את אחד משני כתבי הערבויות שעליהם חתם, באופן חד־צדדי, חסר תוקף, וללא אחיזה בדין. הבנק טען כי בן־דב מנסה להתנער מהתחייבויותיו על פי כתבי הערבות וכי למרות פניותיו הוא לא פרע את חובו.

 

סוגר חשבון

הבנק טען כי קיים חשש סביר שאי־מתן צו העיקול יכביד על ביצוע פסק הדין בתביעתו כנגד בן־דב, וכי די בקיומו של חוב עצום ממדים שכזה כדי להעיד על התקיימותו של יסוד ההכבדה. עוד העלה הבנק חשש שלפיו בן־דב יפעל למכירת או שעבוד נכסיו, ביניהם זכויות במקרקעין בכפר שמריהו, כדי שהבנק לא יוכל להיפרע מהם. בבקשת העיקול מציין הבנק כי לפני כשלושה שבועות הודיע בן־דב לבנק על ביטול הוראת הקבע בחשבונו הפרטי. לאור הודעה זו נוצר אצל הבנק חשש ממשי כי בכוונת בן־דב לסגור את החשבון או להפסיק את הפעילות בו ולפתוח חשבון חדש בבנק אחר תוך שעבוד נכסיו הפנויים לצורך קבלת אשראי מבנק אחר. בנוסף, הדגיש הבנק כי מצבו הכלכלי של בן־דב הורע בשנים האחרונות, וחלק מחברותיו מצויות כיום בקשיים ומנסות להגיע להסדרי חובות עם נושיהן, דבר המעלה חשש כבד כי בן־דב ייתבע על ידי גופים נוספים וכי נכסיו יעוקלו בהליכים משפטיים שונים.

 

תסבוכת טאו

במרץ 2005 רכש בן־דב, תמורת 5 מיליון שקל, את השליטה בירדן השקעות (שלימים הפכה לטאו תשואות), בהקצאה של 90% ממניותיה. בן־דב העמיד לירדן ערבויות אישיות בסכום כולל של 50 מיליון שקל לצורך כיסוי חובותיה לבנק לאומי. הערבות היתה חלק מערבות אישית שאינה מוגבלת בסכום, שנתן בן־דב ללאומי בשיעור של 37% מהאשראי שנתן הבנק לטאו.

 

ביולי 2005, ארבעה חודשים בלבד לאחר רכישת השליטה בחברה, רכשה טאו מחברת סאני (שבשליטת בן־דב) תיק ני"ע תמורת 350 מיליון שקל. ארבעה ימים מאוחר יותר הודיעה סאני על חלוקת דיבידנד של אותם 350 מיליון שקל שקיבלה. אילן בן־דב שהחזיק ב־67% מסאני קיבל לרשותו 234.5 מיליון שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x