ניר גלעד יקבל 4 מיליון שקל על הפרדת החברות הבעייתיות
הביקורת הציבורית שסופגת החברה לישראל על רקע ניהול מדיניות ההשקעה שלה נעצרה בדירקטוריון
- ראסל אלוונגר: "החברה לישראל מחויבת לעתיד של טאואר"
- החברה לישראל אינה מוכנה להשתתף בעלות פירוק בטר פלייס השוויצרית
- המוסדיים נכנעו ל"שיטת מצליח" של החברה לישראל
הביקורת לא נחסכה גם מניר גלעד, יו"ר החברה לישראל, שעלותו הגיעה לכ־10 מיליון שקל בשנת 2012. כעת, עם פרסום מדיניות התגמול של החברה לישראל, עולה כי השכר החודשי של מנכ"ל החברה לא יעלה על 246 אלף שקל בחודש, ואילו שכרו של יו"ר הדירקטוריון אמיר אלשטיין לא יעלה על 221 אלף שקל.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
אלא ששכרם של גלעד ואלשטיין הוא לא הנקודה הקריטית. החברה לישראל צפויה להעביר חלק מפעילותה לחברה נוספת בחודשים הקרובים. החברה החדשה תהיה "זרוע הצמיחה" של החברה לישראל ותכיל את פעילות קורוס, טאואר ו־IC פאואר. המענק המיוחד שיאושר למנכ"ל החברה לישראל גלעד על ביצוע הפיצול יהיה 4 מיליון שקל. אלשטיין, יו"ר החברה, יקבל 3.2 מיליון שקל על השלמת הפיצול, ואילו סמנכ"ל בכיר יקבל 2.6 מיליון שקל וסמנכ"ל רגיל 1.6 מיליון שקל.
היקף הרכיב המשתנה בשכרם של בכירי החברה לישראל, על פי מדיניות התגמול החדשה, יהיה 60%–80%, ואילו הרכיב הקבוע יהיה 20%–40%. נוסף על כך, אם יו"ר או מנכ"ל החברה לישראל יעזבו את תפקידם הם יהיו זכאים לתקופת הודעה מוקדמת של שישה חודשים ולתקופת הסתגלות של שישה חודשים נוספים.
כמו כן יהיו זכאים המנכ"ל והיו"ר לפיצויי פרישה בשווי שתי משכורות ברוטו על כל שנת עבודה, ודירקטוריון החברה יהיה זכאי להגדיל את הפיצויים ב־10% נוספים. מאחר שגלעד מכהן כבר שש שנים בראשות החברה לישראל, הוא יהיה זכאי ל־12 משכורות נכון לעכשיו.
גלעד אף יוכל לזכות למענק מקסימלי של 5 מיליון שקל אם החברה לישראל תשיג רווח נקי גבוה מ־350 מיליון דולר בשנה. אלשטיין יקבל עבור אותו רווח מענק של 4 מיליון שקל. אלשטיין וגלעד לא יהיו זכאים למענק אם הרווח הנקי יהיה נמוך מ־50 מיליון דולר.
מבחינת היעדים שיוצבו לבכירי החברה לישראל, 30% מהמענק של היו"ר ייקבעו על בסיס הרווח הנקי, 40% על פי יעדים אישיים שיוגדרו לו, 15% על פי רמת החוב של החברה לישראל, והיתרה, 15%, על בסיס יתרת המזומנים. 40% מהמענק של גלעד ייקבעו על בסיס הרווח הנקי, 30% על בסיס היעדים האסטרטגיים האישיים, 15% על פי רמת החוב ו־15% בהתאם ליתרת המזומנים. לדירקטוריון גם נשמר שיקול הדעת, והוא יכול להגדיל את היקף המענק ב־10% נוספים.