קבוצת דלק: מגעים לייצוא גז טבעי לירדן, טורקיה, מצרים והרשות הפלסטינית
כך עולה מתשקיף שפרסמה השותפות במסגרת הצעת הרכש למניות דלק אנרגיה במטרה למחוק את החברה מהבורסה בתל אביב
השותפויות בקבוצת דלק בוחנות את האפשרויות השונות לייצא גז טבעי בצנרת לירדן, טורקיה, מצרים והרשות הפלסטינית ומנהלת מגעים עם גורמים שונים בקשר לכך. כך עולה מתשקיף שפרסמה הקבוצה שבשליטת יצחק תשובה, המחזיקה בכ-87% ממניות דלק אנרגיה, במטרה למחק את מניות החברה מהבורסה.
- המדינה נענתה להצעת בג"ץ: הדיון בעתירות הגז יעבור להרכב שופטים מורחב
- מנכ"ל וודסייד: "עסקת לווייתן היא הזדמנות שמגיעה אחת לעשור"
- הפגנה מול משרד האנרגיה: תושבי השרון דורשים להעביר את מתקני קליטת הגז לים
היקף העסקה אם תצא לפועל, בהתבסס על שערי המניה ויחידות ההשתתפות אשר נסגרו ביום חמישי האחרון, הוא כ-1.3 מיליארד שקל. ההצעה כפופה להיענות של 95% מכלל מחזיקי המניות מהציבור.
לפי הודעת הקבוצה, אם ההצעה תתקבל, תוקם חברה ציבורית חדשה אשר תרכז את כל תמלוגי העל מדלק קידוחים, וכל בעלי המניות בדלק אנרגיה ישמרו על חלקם בתמלוגים באמצעות אחזקתם בחברה חדשה. דלק מדגישה כי הזכאות לתמלוגים היא בגין כל זכויות הנפט והגז של שותפות דלק קידוחים הקיימים היום ואשר יהיו בעתיד, ובכללם התגליות בבלוק 12 שבקפריסין.
התמורה לבעלי המניות תכלול מרכיב מזומן של כ-71 שקל למניה; בנוסף מציעה קבוצת דלק לכל מחזיק לקבל הלוואה לצורך מימון תשלום המס בגובה של כ-10% מהיקף התמורה. בנוסף, בגין כל מניה שתוחלף במסגרת הצעת רכש החליפין, יקבלו הנענים להצעה 324 יחידות השתתפות אבנר, 48 יחידות השתתפות דלק קידוחים ומניה בחברת התמלוגים.
בקבוצת דלק מסבירים את המהלך בעיקר בצורך ב"השטחת הפירמידה" וכן בהיקף המסחר הקטן יחסית בדלק אנרגיה. עוד אומרים בקבוצה כי המיקוד האסטרטגי של הקבוצה הוא בעסקי הגז בתחומי הים התיכון מייתרת למעשה את קיומה של דלק אנרגיה אשר כיום אין לה פעילות נוספת מעבר להחזקה בשותפויות.