איזי כהן: "קיימת התעניינות גדולה ברכישת כלל ביטוח אבל אי אפשר למכור בלחץ של זמן"
מנכ"ל כלל ביטוח בשיחה עם "כלכליסט" לאחר פרסום התוצאות הטובות שהציגה חברת הביטוח: "חברות בסדרי גודל של מיליארד וחצי דולר ומעלה לא יכולות להימכר במספר ימים ולא במספר שבועות"
"קיימת התעניינות גדולה מאוד סביב רכישת כלל ביטוח. המשקיעים הפוטנציאלים רואים את הצעדים שעשינו ואת הפוטנציאל העסקי הקיים אבל אי אפשר למכור חברה בלחץ של זמן", כך לפי איזי כהן, מנכ"ל כלל ביטוח בשיחה עם "כלכליסט" לאחר פרסום התוצאות הטובות שהציגה חברת הביטוח המנוהלת על ידיו בחצי השנה הראשונה של השנה.
- למה אף אחד לא קונה את כלל ביטוח?
- כלל ביטוח: קבוצת CP התאילנדית נסוגה מרכישת החברה
- אי.די.בי ניסתה לדחות אסיפות האג"ח בטענה שמכירת כלל ביטוח עלולה להיפגע
"אי אפשר לגמור בדיקות וניתוחים ברמת שבוע ועשרה ימים. צריך לתת זמן. חברות בסדרי גודל של מיליארד וחצי דולר ומעלה לא יכולות להימכר במספר ימים ולא במספר שבועות. אנחנו בסיטואציה של לחץ זמן שמרתיע משקיעים. המשקיעים אומרים שלא יודעים לקבל החלטות בלחץ זמן. הם צריכים ללמוד את החברה, ללמוד את הרגולציה, את הסביבה העסקית. זו חברה מאד אטרקטיבית ומעניינת", אמר כהן.
כהן ציין בתגובה לשאלת "כלכליסט" כי הוא מעריך שהרוכשים הפוטנציאלים "מצפים שההנהלה הקיימת תישאר גם לאחר המכירה".
"אני מכיר את ענף הביטוח טוב. ראיתי שיש פוטנציאל עצום בכלל שלא בא לידי ביטוי בחמש השנים האחרונות ואני פשוט מממש אותו. יש סוכני ביטוח מצויינים ועובדים מצויינים ויש מבנה עסקי טוב. אנחנו מפתחים את עסקי הפרט וזה עידן של עסקי פרט. פשוט צריך ניהול נכון והכוונה נכונה והתעסקות בליבת הפעילות ולא בעסקים מפסידים", אמר כהן.
דוחות כלל בולטים לטובה לעומת המתחרה הגדולה מגדל שירידה ברווחי השקעות לעומת הרבעון הקודם פגעו ברוב תחומי הפעילות ושחקו את רווחיה "הביצועים של כלל בולטים במיוחד על רקע רווחי ההשקעה הנמוכים יותר לעומת הרבעון הקודם וזה אומר שאנחנו מציגים שיפור ברווחיות החיתומית" מסביר כהן. "אני רוצה להתעסק בעסקי פרט ולא בקולקטיבים גדולים. אבל צריל לזכור שלא נגמרה העבודה ברבעון והולכים לישון. התוצאות פשוט מעידות על הפוטנציאל העצום שיש בכלל". כהן מוסיף "צריך להתעסק בביטוח ולא לבנות על רווחי השקעות".
רווח כולל של 140 מיליון שקל ברבעון השני
כלל ביטוח סיימה את הרבעון השני עם רווח כולל של 140 מיליון שקל, שיפור לעומת הרבעון הקודם אז נרשם רווח של 104 מיליון שקל. וזאת חרף העובדה שרווחי ההשקעות ירדו לעומת הרבעון הקודם בכ-20% והסתכמו ב-1.09 מיליארד שקל.
- למה אף אחד לא קונה את כלל ביטוח?
- צעד נוסף לקראת מכירת כלל ביטוח: CP הפקידה 20 מ' ד' בנאמנות
- ועד העובדים של כלל ביטוח מאיים בהכרזת סכסוך עבודה
בדו"חות מתייחסת כלל למצב המתעתע של בעלת השליטה ובכלל זה נכתב כי "אירועים אלה ואחרים הנוגעים לאי.די.בי עשויים להביא לשינוי שליטה בחברה, לרבות בדרך של מינוי נאמן על מניות כלל ביטוח. למועד הדו"ח אין ביכולתה של כלל להעריך את מלוא השפעת האירועים או הסדרי החוב כאמור ואת השפעת ההליכים המשפטיים כנגד אי.די.בי פתוח. אירועים ו/או שינוי שליטה יכול וישליכו על מוניטין ועל דירוג חברות הקבוצה". נכתב. בכלל גם מתייחסים לכך ששינוי שליטה יכול להשפיע על עילות לפירעון מיידי של הלוואות שנטלה החברה מהמערכת הבנקאית. נכון לסוף 2012 עמדו היקף ההלוואות שלקחה כלל מתאגידים בנקאיים על 523 מיליון שקל.
התוצאות בתקופת הדו"ח הושפעו בעיקר ממהלכים שנקט כהן לצמצום פעילויות מפסידות ובראשן מימוש פעילויות זרוע הפיננסים – כלל פיננסים. כך למשל ברבעון השני נרשם רווח של 28.2 מיליון שקל כתוצאה ממכירת פעילות ניהול התיקים וקרנות הנאמנות של כלל פיננסים להראל. להערכת כלל, כלל פיננסים צפויה לרשום בדו"חות הרבעון השלישי הפסד חשבונאי של 9 מיליון שקל אחרי מס.
בתחום ביטוחי החיים נרשם רווח כולל לפני מס של 180 מיליון שקל לעומת 113 מיליון שקל ברבעון הקודם. דמי הניהול מהתחום הסתכמו ברבעון ב-269 מיליון שקל (מתוכם 122 מיליון שקל בגין דמי ניהול משתנים בפוליסות ביטוחי המנהלים המשתתפות ברוחים) וזאת לעומת דמי ניהול של 177 מיליון שקל, מתוכם כ-105 מיליון שקל דמי ניהול משתנים.
בתחום הגמל ניתן לראות שחיקה ברווחיות כשהרווח הכולל עמד על 37 מיליון שקל ברבעון לעומת 46 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד כתוצאה מקיטון בהכנסות עקב הרפורמה בדמי הניהול שנכנסה לתוקף בתחילת השנה והורידה את תקרות דמי הניהול המותרות בכמעט 50%.
תחום הבריאות הניב רווח כולל של 33.2 מיליון שקל לפני מס לעומת 27 מיליון שקל ברבעון הקודם. הרווח גדל בין השאר בזכות שחרור עתודה בגובה 22 מיליון שקל כתוצאה מחידוש עסקת הביטוח הסיעודי של עמיתי קופת חולים מכבי. במסגרת חידוש הביטוח על ידי כלל גם סוכם כי כלל תחדל להבטיח תשואה לסכומים העודפים שנצברו עבור עמיתי מכבי בעוד שבמסגרת ההסכם המקורי הובטחה תשואה ריאלית של 4% על הכספים הללו – מה שאילץ את כלל לרתק הון גבוה. כמו כן, בהתאם לאסטרטגיה שמוביל כהן נרשם גידול בעסקאות הפרט בתחום הביטוח.