מוסדיים: "החברה לישראל צריכה לבצע הזרמת הון לבזן"
בצל ההרעה במצבה הפיננסי של החברה והחשש הגובר של המחזיקים כי החברה עלולה שלא לעמוד בהתחייבויותיה האג"ח הסחירות של בזן רשמו אתמול ירידות שערים חדות
האג"ח הסחירות של בזן, שנשלטת על ידי החברה לישראל ופטרוכימיים, רשמו אתמול ירידות שערים חדות. זאת, בצל ההרעה במצבה הפיננסי של החברה והחשש הגובר של המחזיקים כי החברה עלולה שלא לעמוד בהתחייבויותיה במועדן.
- בזן מנסה להרגיע המשקיעים: עלייה במרווח הזיקוק ברבעון השלישי
- אמון המשקיעים בבזן נמצא צעד אחד לפני התהום
- מחזיקי האג"ח של בזן דורשים מהחברה לישראל להזרים כסף
מבדיקת "כלכליסט" עולה כי המחזיקים הגדולים באג"ח בקרב הגופים הפנסיונים, שמושפעים לרעה מהירידות החדות, הם מגדל שהחזיקה נכון לסוף יוני 147 מיליון שקל ערך נקוב - כך לפי נתוני חברת פרדיקטה דטא. חברת הביטוח מנורה החזיקה נכון לסוף יוני 60 מיליון שקל ערך נקוב אג"ח אך מאז הקטינה בהדרגה מנורה את החזקותיה ל־20 מיליון ערך נקוב נכון להיום. גם פסגות שהיה מחזיק גדול נכון לסוף יוני עם 57 מיליון ערך נקוב, חיסל כמעט את כל ההחזקה בגמל, אם כי לא בימים האחרונים.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בבית ההשקעות מיטב דש דווקא הגדילו את ההחזקה מאז יוני מ־29 מיליון ערך נקוב ל־40 מיליון ערך נקוב ובימים האחרונים הגדלת החשיפה לאג"ח התבררה כלא מוצלחת.
קרנות הנאמנות מחזיקות גם הן באיגרות חוב בשווי כ־220 מיליון שקל.
על פי הערכות, בימים האחרונים החל אחד הגופים המוסדיים להיפטר מאחזקותיו באג"ח על רקע התגברות החששות מיכולת החזר החוב של החברה. המכירות עוררו תגובת שרשרת שהובילה לירידה גם במניית בזן ולהתגברות הירידות באג"ח של פטרוכימים שנמצאת כבר בהליך של הסדר חוב.
אלא שהגופים המוסדיים המחזיקים באג"ח סבורים שמדובר בפאניקה מוגזמת וכי על רקע רכבת השדים אליה נכנסה החברה, לא יהיה מנוס והחברה לישראל המחזיקה 37% מהחברה, תיאלץ לבצע הנפקת זכויות ולהזרים כסף לבז"ן כדי להרגיע את הרוחות.
"הזינוק בתשואות האג"ח מייצרת תגובת שרשרת שמשפיעה על כל הפעילות של בזן כולל הספקים ונותני השירותים, וכדי לייצב את המצב לחברה לישראל לא תהיה ברירה אלא לדווח על הזרמת הון דרך הנפקת זכויות או להודיע על תכנית רכישה חוזרת של האג"ח", אמר מנהל השקעות באחד הגופים המוסדיים המחזיקים באג"ח.