איל וולדמן על טבע: "כדי שחברה תהיה בריאה, צריך לפעמים לפטר אנשים"
מנכ"ל מלאנוקס אמר את הדברים בכנס PwC לסיום שנת המס; ח"כ מרגלית: "אם צריך לקצץ בכוח אדם אני מוכן להקשיב, אבל שאת קווי הייצור החדשים שטבע תקים בישראל"
"כדי שחברה תהיה בריאה, צריך לפעמים לפטר אנשים". כך אמר היום איל וולדמן, מנכ"ל מלאנוקסבהתייחס לתוכנית הפיטורים בטבע. ולדמן אמר את הדברים בכנס PwC לסיום שנת המס.
- הושג רק שליש מיעד הגבייה של חוק הרווחים הכלואים
- טבע: "העברנו את ההסתדרות לצדנו במחיר נמוך יחסית"
- לפיד לג'רמי לוין: "היחסים של טבע עם מדינת ישראל הם דו-צדדיים"
לפני שבועיים וחצי הודיעה טבע טבע על תוכנית התייעלות במסגרתה תפטר כ-10% מכוח האדם בעולם - כ-5,000 איש, מהם עד כ-800 עובדים בישראל. בהמשך הושגה הסכמה עם ההסתדרות לפיה הפיטורים בישראל יעשו בהסכמה עם אנשיה ותוך בנייה משותפת של תוכניות פרישה מרצון.
בעניין המלצת אנטרופי שלא לאשר לו לכהן במקביל כיו"ר וכמנכ"ל מלאנוקס - המלצה שבעקבותיה החליט וולדמן על מחיקת החברה מהבורסה בתל אביב - אמר וולדמן כי עמדת אנטרופי נבעה מחשש מתביעות, ולא מראייה עסקית נכונה.עוד הוסיף ולדמן כי "לי בתור מנכ"ל, לא נראה לי שמישהו חיצוני יאמר לי מה לעשות".
בעניין הרגולציה בישראל אמר וולדמן כי חשוב שרשות ניירות ערך תהיה חזקה. באופן ספציפי העיר ולדמן שכרגע לא ניתן לתת לדירקטורים בישראל תגמול הולם במניות, ועובדה זו מונעת משיכת דירקטורים מובילים.
חבר הכנסת אראל מרגלית (עבודה), ממייסדי קרן ההון סיכון jvp, הציג בכנס את עמדתו לגבי תוכנית ההתייעלות והפיטורים בטבע. "אני אומר לג'רמי לוין שאם צריך לקצץ בכוח אדם, אני מוכן להקשיב. אבל אם טבע צריכה קווי ייצור חדשים שיחליפו את הקופקסון, אז שיקימו אתם בישראל", אמר מרגלית.
מרגלית הוסיף בעניין חוק עידוד השקעות הון, כי יש מקום לשינויים בחוק, אך לשקול היטב את אופי השינויים ולזכור שחברות רוצות לתכנן לטווח הארוך. "אם לא היינו מגבשים הטבות מס היינו מסיימים כמו אוסטרליה וגרמניה שהיו אגרסיביות ולא נתנו הטבות ולכן הבריחו משקיעים זרים. מיסוי אופציות ב-25% הציל את ההיי טק הישראלי מבריחת ישראלים ומשקיעים זרים",אמר מרגלית.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
"אנחנו זקוקים למודל חדש של שותפות בין הממשלה לבין המגזר העסקי. הסקטור העסקי הוא מנוע שינוי חברתי במדינת ישראל. צריך להחליט מה רוצים לקדם, אילו הטבות נדרש לתת ולמי, ולהסדיר את עניין הרווחים הכלואים. חברי כנסת, גם מהמפלגה שלי, צריכים לשנות את השיח המתלהם והמתעמר, ומנגד גם המגזר העסקי צריך לשנות את הטון מהוצאות, תשואה וכו' ולהוסיף מונחים שקשורים לעשייה חברתית כי כלכלה בנויה על אנשים. אני מציע שנגדיר איך המגזר העסקי יכול לשנות חלקים שלמים בחברה הישראלית", הוסיף מרגלית.
בהתייחסו למצב בבורסה ציין מרגלית: "הבורסה הישראלית חולה, לא בגלל עודף רגולציה אלא בגלל פירמידות של שבע שכבות. היא חולה כי הגיעו משקיעים רבים לארץ אבל לא לתוך הבורסה. הגענו למצב שגם חברות ישראליות לא רוצות להגיע אליה. המשק ריכוזי בצורה מטורפת. האשראי במשק אינו נחלק בצורה הוגנת", הוסיף מרגלית.
אבי ברגר, השותף המנהל של PwC Israel, שיבח בכנס את חוק עידוד השקעות הון. "אנחנו גאים להיות רואי החשבון של חברות שמקבלות הטבות במסגרת חוק עידוד השקעות הון. בכל השיח שעומד כרגע באוויר ישנה התעלמות מעלות עשיית עסקים במדינת ישראל, אשר מהווה שיקול מרכזי בהחלטה היכן להקים חברות: ייסוף של המטבע הישראלי בשיעורים ניכרים שעלול לפגוע קשות ברווחיות, שוק מקומי קטן ולעיתים לחלוטין לא קיים, ומעבר לכך, המצב הגיאו-פוליטי המרתיע משקיעים. משקיעים צריכים לקבל החלטה על פעילות בישראל בתנאים אלה, ועל כך יש להוסיף את מצב התשתיות שתורם לעלות עשיית העסקים בישראל. ומעבר לכל, חוסר הוודאות במערכות והשינויים ברגולציה חדשות לבקרים, בד בבד עם התקפות ציבוריות שלוחות רסן ומנותקות מהעובדות. אנשים פוחדים להיכנס לסחרחורת של הפופוליזם הזה", אמר ברגר.
"השיח סביב הנושא של הטבות המס הוא כשל לוגי: לא נכון לראות במתן פטור ממס הפסד הכנסות של המדינה. אם לא היו הטבות, חלק נכבד מההכנסות לא היו נוצרות בישראל, אם בכלל", הוסיף ברגר.