$
בורסת ת"א

הראל השקעות בביטוח ופיננסים: ירידה של 45% ברווח הכולל ל-144 מ' ש'

הרווח הכולל בתחום ביטוחי החיים הסתכם ברבעון השלישי ב-79 מיליון שקל, ירידה של 25% לעומת הרבעון המקביל אשתקד

רחלי בינדמן 14:5525.11.13

חברת הראלהשקעות בביטוח ופיננסים שבשליטת משפחת המבורגר מסכמת את הרבעון השלישי של 2013 עם שחיקה ברווח כמעט בכל תחומי הפעילות לעומת הרבעון המקביל אשתקד, אז הוצגו רווחי השקעות משמעותיים יותר.

הרווח הכולל ברבעון הסתכם ב-144 מיליון שקל, ירידה של 45% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. חברות הביטוח המתחרות – מגדל וכלל הציגו שחיקה קלה משמעותית ברווחיות לעומת הרבעון המקביל והצליחו לפצות על השחיקה ברווחי ההשקעות כתוצאה מגביית דמי ניהול משתנים בפוליסות ביטוחי המנהלים המשתתפות ברווחים. הראל חשופה יותר לשווקי ההון בתיק הנוסטרו של ביטוחי החיים מיתר חברות הביטוח. משכך, בתקופות של שוק חזק היא מציגה רווחי השקעה גבוהים יותר ובתקופות של שוק פחות חזק רווחיה נמוכים בהשוואה לחברות האחרות.

 

הרווח הכולל בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2013 הסתכם ב-434 מיליון שקל, לעומת רווח כולל בסך של 495 מיליון שקלח, בתקופה המקבילה אשתקד.

מה דעתך על מניית הראל השקעות:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

הרווח הכולל בתחום ביטוחי החיים הסתכם ברבעון השלישי ב-79 מיליון שקל, ירידה של 25% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הקיטון ברווח נבע משוק ההון הפחות חזק ברבעון השלישי לעומת הרבעון המקביל ולמרות שברבעון השלישי גבתה הראל דמי ניהול משתנים בביטוחי המנהלים בגובה של 47 מיליון שקל למול אי גבייתם ברבעון המקביל אשתקד. יתרה מכך, הרבעון המקביל גם הושפע לרעה מהפרשות שביצעה הראל בהיקף של 9 מיליון שקל אחרי מס לצורך הגדלת עתודות בשל עדכון טבלאות התמותה.

 

גם בתחום קופות הגמל נרשמה שחיקה חדה ברווחיות שהסתכמה ברבעון ב-5 מיליון שקל בלבד, צניחה של 64% לעומת הרבעון המקביל אשתקד – אם כי בתחום זה הסיבה לכך היא רגולציה – הרפורמה בדמי הניהול שנכנסה לתוקף השנה וחתכה את תקרת דמי הניהול שיכולות הקופות לגבות בכמעט 50%.

 

רווחי ההשקעה הנמוכים חתכו גם את הרווח בתחום הביטוח הכללי שהסתכם ברבעון ב-44 מיליון שקל, 56% פחות מהרבעון המקביל אשתקד.

 

דווקא תחום השירותים הפיננסים המרוכז בחברת הבת הראל פיננסים הציג רווחיות נאה של 10 מיליון שקל, זינוק של יותר מפי 3 לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

 

מישל סיבוני, מנכ"ל משותף בהראל ביטוח מישל סיבוני, מנכ"ל משותף בהראל ביטוח צילום: אבשלום שושני

 

הדוח חושף כי בשלהי אוקטובר הגישה הראל פיננסים בקשה להקמת קרן גידור שנקראת הראל אלגו – וככל הנראה תתמחה בהשקעות מבוססות אלגו-טריידינג. השותפה הכללית בקרן תהיה חברת בת של הראל פיננסים ובשלב ראשון השותפים המוגבלים שלה יהיו חברת האם הראל השקעות שתשקיע 15 מיליון שקל בקרן והחברה האחות הראל ביטוח שתשקיע 14.5 מיליון שקל. ההשקעה של הראל ביטוח היא מכספי הנוסטרו בלבד. קרן הגידור טרם החלה פעילותה.

 

להראל שתי פעילויות ביטוח בחו"ל המרוכזות ביוון ובתורכיה. הפעילות ביוון היא דרך חברה שנקראת Interasco העוסקת בתחום הביטוח הכללי והבריאות. פעילויות אלו עוד לא מתרוממות ועדין לא מייצרות רווחיות להראל. עם זאת, הראל מדווחת כי נכון למועד הדוח רכש המנכ"ל של החברה ביוון 4.25% מהון המניות של החברה כך שהראל מחזיקה כעת ביתרה – 95.75% בחברה. לפי ההסכם עמו, המנכ"ל יכול לרכוש במצטבר עד 6% ממניות החברה בהתאם לעמידה ביעדים לגבי תוצאות הפעילות של החברה היוונית. הראל העמידה למנכ"ל הלוואה לצורך רכישת המניות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x