טבע: הוארכה הבלעדיות על הטרינדה בארה"ב עד לאוקטובר 2015
התרופה לטיפול בסרטן הדם השיגה ברבעון השלישי שיא מכירות רבעוני של 184 מיליון דולר וכעת לא צפויה לטבע תחרות גנרית בשנתיים הקרובות
חברת טבע הודיעה היום (ד') כי קיבלה הארכה עד לאוקטובר 2015 לבלעדיות בארה"ב של התרופה לטיפול בסרטן הדם - טרינדה (TREANDA).
- טבע: סמנכ"לית בכירה התפטרה מתפקידה בסוף השבוע האחרון
- רווחים פוליטיים תמורת רווחים כלואים
- הסכסוך הסתיים: עובדי טבע טק יקבלו תוספת שכר של 6.25% לשנה
טבע קיבלה למעשה מעמד של תרופת יתום לטיפול בלימפומה שהתדרדרה במהלך או לאחר חצי שנה של טיפול רפואי טיפול תרופתי המכיל Rituximab עד לאוקטובר 2015. בשילוב עם בלעדיות לטיפול בילדים, הבלעדיות הרגולטורית לטיפול זה הוארכה עד לסוף אפריל 2016.
מעמד של תרופת יתום ניתנת למשך 7 שנים לתרופה המשמשת לטיפול בעד 200 אלף חולים בארה"ב.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
"מאז 2008, טרינדה, משחקת תפקיד משמעותי בטיפול בחולים הסובלים מלימפומה שאינה הודג'קין איטית (iNHL) שהתדרדרה", אמר ביל קמפבל, סגן נשיא ומנהל כללי של טבע אונקולוגיה. "אנחנו מרוצים מכך שה-FDA הכיר במחויבותינו לטפל בחולים הסובלים מסוג נדיר של מחלת הסרטן".
טרינדה מאושרת לשימוש גם עבור מטופלים הסובלים מלוקמיה לימפוציטים כרונית (CLL). לטרינדה מעמד תרופת יתום עבור הטיפול במחלה זו, אשר מעניק לה בלעדיות עד סוף מרץ 2015. בתוספת לבלעדיות של שישה חודשים לטיפול בילדים, טיפול זה זוכה לבלעדיות עד ל- 20 בספטמבר 2015.
הטרינדה ממשיכה לצמוח, והיא השיגה ברבעון השלישי של 2013 שיא מכירות רבעוני של 184 מיליון דולר - ולכן תרומתה לרווח של טבע מהותית וכעת היא לא תספוג תחרות גנרית כבר במהלך 2015.
חדשות טובות אלו הגיעו לאחר שלפני כשבוע, ערכאה עליונה של בית המשפט בארה"ב החליטה שלא להקפיא את החלטת בית המשפט התחתון בנוגע לפקיעת הפטנטים על הקופקסון בשנת 2014. טבע ביקשה מהערכאה העליונה לעכב את החלטת הערכאה הנמוכה לפיה הפטנטים על הקופקסון יפוגו במאי 2014, עד להכרעתה בערעור שהגישה. אולם, הערכאה העליונה שבפניה הובא הערעור, החליטה כאמור שלא להשהות את החלטת הערכאה הנמוכה.
באחת ההחלטות הדרמטיות בתולדותיה הודיעה טבע לפני כחודש על כוונתה להיפרד מ־5,000 עובדים, כ־10% מכוח האדם של החברה ברחבי העולם. נכון לסוף 2012 העסיקה החברה 45,948 עובדים ברחבי העולם, מתוכם 7,397 בישראל. הסיבה המרכזית לתוכנית הקיצוצים היתה הפקיעה של הפטנט על הקופקסון, הצפויה להביא לפגיעה של כ־2 מיליארד דולר בהכנסות החברה.