האוצר לדירקטוריון הפניקס: כיצד אושרו תנאי העסקתו של המנכ"ל לפידות
אגף שוק ההון מכין בימים אלו מודל הגבלת שכר ספציפי לחברות ביטוח שצפוי לחול גם על המנהלים החדשים בענף - ענת לוין ועופר אליהו
דירקטוריון הפניקס קיבל בשבוע שעבר פניה מאגף שוק ההון במשרד האוצר בבקשה לקבל פרטים על אישור תנאי העסקתו של המנכ"ל אייל לפידות, שאושרו בדירקטוריון לפני שבועיים.
- לפידות מחדש הסכם ההעסקה עם הפניקס - יקבל אופציות בשווי 2.5% מהחברה
- אנטרופי תומכת בבונוס נוסף לאייל לפידות
- שכרו של אייל לפידות בהפניקס: עד 12.5 מיליון שקל בשנה
פיני שחר, סגן בכיר לממונה על שוק ההון דורית סלינגר, הוא זה ששיגר את הפניה ולא סלינגר עצמה על רקע תקופת צינון בה היא מצויה ברקע היותה בעבר מנכ"ל חברת דירוג האשראי מעלות S&P שסיפקה דירוגים גם להפניקס.
האגף פנה לדירקטוריון בניסיון להבין כיצד אושרו תנאי העסקתו של לפידות המגלמים עלות שכר שנתית של עד 8 מיליון שקל בשנה, וזאת כאשר בדירקטוריון מודעים לכך שבאגף שוקדים על מודל תגמול בכירים בחברות הביטוח שלאו דווקא עולה בקנה אחד עם חבילת התגמול של לפידות. כך, באגף מצפים כי יחול יחס נאות בין גובה השכר השוטף לגובה השכר המשתנה (בונוסים ואופציות), שלא ברור אם קיים במקרה של לפידות.
יצוין כי תנאי העסקתו של לפידות אושרו במסגרת תכנית התגמול שאושרה קודם לכן על ידי בעלי מניות המיעוט והפניקס כמתחייב מתיקון 20 לחוק שכר הבכירים. במסגרת אישור תכנית התגמול ובעקבות המלצת חברת הייעוץ החיצונית למוסדיים, אנטרופי, לא אישרו בעלי מניות המיעוט חבילת אופציות נוספת בשווי של עד 6.8 מיליון שקל בשנה. הדירקטוריון אישר באחרונה חבילת אופציות חדשה ללפידות ששוויה לא נחשף עדיין ותגיע בקרוב לאישור נפרד של בעלי מניות המיעוט בנוסף לחבילת השכר השוטף.
בונים בניית מודל תגמול ייחודי
באגף שוק ההון בראשותה של סלינגר שוקדים בימים אלו על בניית מודל תגמול ייחודי לגופים המפוקחים על ידיו - חברות הביטוח ובתי ההשקעות העוסקים בתחום הפנסיוני וזאת במקביל למהלך דומה של המפקח על הבנקים שעצר לפני מספר חודשים את תכניות התגמול שביקשו הנהלות הבנקים לאשר לבכיריהן. להבדיל, כל תכניות התגמול של בכירי חברות הביטוח אושרו כדין על ידי בעלי מניות המיעוט כמתחייב מתיקון 20 אלא שהאגף רוצה ליישם מודל תגמול חדש כעת ולא ברור אם הוא יחול רטרואקטיבית על מנהלים שאישרו את תנאי העסקתם קודם לכן.
בקרוב תמונה ענת לוין, עד לאחרונה משנה למנכ"ל בנק הפועלים, למנכ"ל חברת האחזקות של מגדל וליו"ר חברת הביטוח וגם תנאי העסקתה יצטרכו לעבור אישור בעלי מניות המיעוט.
בזמן הקרוב גם צריך בעל השליטה במגדל, שלמה אליהו, למנות מנכ"ל לחברת הביטוח עצמה, תפקיד שככל הנראה יתפוס בנו, עופר אליהו וגם הוא צריך לאשר את תנאי העסקתו.
גם במנורה ישנם חילופי גברי לאחר פטירתו של בעל השליטה - מנחם גורביץ' ששימש כיו"ר חברת האחזקות וכעת מונה לו רק יו"ר מחליף - גדליה דורון ובעתיד ימונה יו"ר קבוע בשכר.
באגף מאותתים ככל הנראה לחברות המבקשות לאשר שכר לבכירים שלהן בחברות הביטוח כי רצוי שיבנו אותו ברוח מודל התגמול החדש שנבנה והובא לעיונם. עוד לא ברור גם אם מודל התגמול הנבנה של האגף חל גם על מנהלי חברות ביטוח ובתי השקעות שאינם ציבוריים.
עם זאת, הדירקטוריונים נמצאים במצב מעט בעייתי שכן מודל התגמול של האגף טרם גובש עד תום או אושר ובינתיים יש לאשר לבכירים חבילות שכר שספק אם ניתן לעכב.
מהפניקס נמסר בתגובה: "תהליך אישור תגמול הבכירים , מדיניות התגמול וכך גם כלל החלטות דירקטוריון החברה, מתקבלות על פי כל דין".