איל ולדמן: "מסי משחק בספרד כי משלמים לו - צריך לתגמל מנהלים ללא התערבות"
מנכ"ל מלאנוקס הגיב לדברי המשנה ליועמ"ש אבי ליכט, שטען כי "תיקון 20 אכן יוצר עומס על החברות אבל הוא נובע מהתנהלות בעייתית של החברות עצמן, שהנהיגו מדיניות שכר מעורפלת"
תיקון 20 במחלוקת: הרגולטורים ואיל ולדמן מנכ"ל מלאנוקס התעמתו היום בסוגיית החקיקה החדשה המסדירה את שכר הבכירים.
- נתן חץ: "מתחת לרמת מנכ"ל לא היה צריך להחיל את תיקון 20"
- מרבית החברות אולצו לתקן את מדיניות התגמול הבכירים
- חוקי מרפי: למה תיקון 20 נועד מראש לכישלון?
"התיקון לשכר הבכירים אכן יוצר עומס על החברות אבל העומס נובע מהתנהלות בעייתית של החברות עצמן, שהנהיגו מדיניות שכר מעורפלת", אמר המשנה ליועמ"ש אבי ליכט בועידת תל אביב לעסקים. ליכט הדגיש כי תיקון 20 מתווה מדיניות שאינה קובעת את גובה השכר אלא רק את מסגרת הכללים לקביעת השכר.
עו"ד מוטי ימין, מנהל מחלקת התאגידים ברשות לניירות ערך, אמר שהרשות אינה רוצה להתערב בגובה השכר אבל יש לוודא שמדיניות השכר כפופה לעוגן של תקרות שכר קבועות. "במקרים שלא נראה מתאם נתערב כדי להגן על המשקיעים, כך שחייבים למצוא נקודת איזון", אמר ימין.
אייל ולדמן מנכ"ל מלאנוקס, אמר בתגובה לדברי ליכט וימין שמה שמנהלים צריכים זה לאפשר להם לנהל חברה. "הבעיה הכי גדולה היא לא בשכר אל בקביעת בונוסים לפני תחילת שנה. לגבי השכר, מסי הרי משחק בספרד ולא בארגנטינה כי בספרד משלמים לו יותר כסף", אמר ולדמן, והוסיף שאם רוצים שאנשים כמו גיל שוויד (מנכ"ל צ'ק פוינט - ל"ג) ישארו בארץ צריך לתגמל אותם בהתאם וללא התערבות. "צריכה להיות תלות בביצועים אבל אסור להגביל שכר", אמר ולדמן.
מפרסומי משרד המשפטים עולה שתיקון 20 לחוק החברות הממשלתיות בעניין שכר הבכירים בחברות ציבוריות נולד לאחר ששר המשפטים לשעבר, יעקב נאמן, אימץ המלצות וועדה שעסקה בנושא.
ההמלצות כיוונו לחיזוק הממשל התאגידי בחברות השונות, לאחר שבשנים האחרונות עלה שכר המנהלים ללא ביקורת או מתאם לביצועי החברה. ליכט סיפר היום בוועידה שהתיקון לחוק נולד גם בעקבות יוזמה של יו"ר האופוזיציה לשעבר ח"כ שלי יחימוביץ' והוא בא לתקן לטענת ליכט "כשל שוק" בנושא.
בהתייחסו להצבעה הצולבת שנרשמה לפעמים מצד גופים מוסדיים אמר ליכט שמוערבות שלהם לפעמים מבורכת, אולם מצד שני, השכר הגבוה שם, מעמיד רף שלא תמיד קל להשתוות אליו בחברות אחרות. "כשגוף מוסדי מצביע לגוף מוסדי אחר ניתן לראות שהוא 'סוחב גיבנת' שהיא מדיניות השכר שלו עצמו. הפתרון יכול לגיע בדמות של רגולציה מתאימה", אמר ליכט.