בעקבות קריסת המרפסות: ביטולים לגינדי השקעות בחדרה
36 מתוך 38 רוכשי דירות בבניין הסמוך לזה שבו קרסו המרפסות ביקשו לבטל את הסכם הרכישה מול חברת גינדי השקעות; גינדי: "לפי התוצאות אין לרוכשים זכות לבטל ההסכמים"
הבניין שבו קרסו המרפסות ממוקם ברחוב נחל פרת 8 אך בצמוד אליו מכיוון מערב ניצב מבנה תאום אשר נבנה גם הוא על ידי חברת גינדי השקעות ובביצוע של חברת אורתם מליבו שביצעה עבור גינדי את שני הפרויקטים. המרפסות שקרסו הינן בקומות ה-7-8 בבניין אשר קיבל טופס 4 (טופס אכלוס) שבוטל בעקבות הקריסה על ידי העירייה עד לבדיקת הסיבות לקריסת המרפסות.
- קנדה ישראל ומגדלי גינדי רכשו קרקע למגדל נוסף בשוק הסיטונאי ב-365 מיליון ש'
- קנדה ישראל צירפה את גינדי השקעות למו"מ על רכישת קרקע בשוק הסיטונאי
- סכסוך נוסף במתחם גאולה? גינדי השקעות תבחן אפשרות לשמור על זכויותיה בקרקע
בהודעתה שפרסמה החברה צוין כי יועציה המשפטיים מעריכים בהסתמך על תוצאות הבדיקות שנעשו עד כה לפיהם הגורם לקריסת המרפסת כאמור, הינו כשל הנובע מביצוע שאינו תואם לתכנון וכן התקנה לקויה, ובהסתמך על המלצות ראשוניות של היועצים לתיקון הליקויים ולכן הם כותבים בהודעה כי "לא עומדת לדיירים הזכות לביטול ההסכמים האמורים".
לפי גינדי בעקבות הקריסה נעשתה פנייה לאורתם מליבו בדרישה לתיקון הנזקים על מנת שהמבנים בו יעמדו בכל התקנים המחמירים ביותר, באופן מיידי ובמקביל מעמידה לרשות הדיירים בפרויקט דיור חלופי וכן כל סיוע ועזרה שנדרש להם. עוד נכתב בהודעה של גינדי כי לקבלן ביטוח עבודות קבלניות לפרויקט, בו נכללה החברה כמבוטחת, הכולל כיסוי ביטוחי עד להשלמת עבודות הקבלן על פי החוזה. בנוסף, על פי ההסכם בין החברה לקבלן, התחייב הקבלן לערוך ביטוח חבות מוצר בגבול אחריות של עד 10 מליון שקל וביטוח אחריות מקצועית בגבול אחריות של עד 4 מליון שקל.
בצד הפיננסי ציינו בחברה כי עד כה הכירו בהכנסות בגין אכלוס 36 מתוך 38 הדירות בבניין הראשון בפרויקט ובסכום של כ-33 מיליון שקל וברווח גולמי של 3.8 מיליון שקל.
מגינדי השקעות נמסר: "צר לנו על כך שבעוד שהחברה פועלת ועושה ככל שביכולתה לסייע לדיירים, יש מי שעושה שימוש ציני בנושא על גבם ושלא לטובתם״.