אורנשטיין: אי.די.בי עוברת לידי קבוצת אלשטיין-בן משה; האחים נקש עוזבים את קבוצת דנקנר
השופט נתן לקבוצת דנקנר-גרנובסקי אפשרות להגיש ערעור על ההחלטה לבית המשפט העליון בתוך 15 ימים. עד אז, חל עיכוב ביצוע על העברת השליטה באי.די.בי, ואולם תנאי לעיכוב הביצוע היה השארת הכספים שהפקידה קבוצת דנקנר בנאמנות. משיכת חלקם של האחים נקש עלולה להפר את תנאי עיכוב הביצוע
שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב איתן אורנשטיין אישר היום (א') את העברת השליטה באי.די.בי לידי קבוצת אלשטיין-בן משה - ובמקביל נענה לבקשת קבוצת דנקנר-גרנובסקי לעיכוב ביצוע של 15 יום לצורך הגשת ערעור, כאשר עד אז, חל עיכוב ביצוע על הערבת השליטה באי.די.בי לקבוצת בן משה-אלשטיין.
בתוך כך, קבוצת נקש הודיעה רשמית כי עזבה את קבוצת דנקנר גרנובסקי. בהודעה שהעבירה לעיתונות נימקה הקבוצה: "הצטרפנו להסדר החוב של קבוצת דנקנר גרנובסקי מתוך אמון בתאגיד אי.די.בי ובנוחי דנקנר ומתוך רצון להגדיל את המעורבות של קבוצת ג'ורדאש בישיראל.
"האמנו ואנחנו עדיין מאמינים כי תאגיד אי.די.בי הוא גוף עסקי שיכול בניהול נכון להיטיב עם מחזיקי האג"ח, הציבור והבעלים, כפי שהיה בעבר. עם אישור השופט אורנשטיין את המלצות הנאמנים וקביעתו כי השליטה בתאגיד תועבר לבן-משה ואלשטיין, החלטנו לבקש מבית המשפט להשיב לנו את הכספים שהופקדו בנאמנות".
משפחת נקש העמידה 250 מיליון שקל לטובת הנאמנות - כמעט שליש מהסכום הכולל ונסיגה שלה תסתום את הגולל על דנקנר ותקשה עליו את ההפקדה של הסכום שהציב השופט כתנאי לעיכוב ביצוע העסקה.
אורנשטיין החליט לאשר את הצעת ההסדר של אלשטיין ובן משה לאחר עיון בדו"ח שהגיש ברביעי האחרון המשקיף מטעם בית המשפט, חגי אולמן, בעניין קבוצת אקסטרה שבשליטת בן משה, משאביה הכספיים ומבנה השליטה בה. בנוסף, השופט הורה כי אולמן והמומחה מטעמו איל גבאי יהיו אחראים על ביצוע הסדר החוב על פי הצעת בן משה ואלשטיין האמורה. לבן משה אמר השופט: "צריכה להיות לכם אחריות. תהיו זהירים".
לאחר שהשופט הודיע באולם על החלטתו לאשר את הצעת בן משה-אלשטיין, ביקש נציג קבוצת דנקנר גרנובסקי עיכוב ביצוע, לצורך הגשת ערעור. הנושים ונציגו של בן משה התנגדו לבקשה, ולאחר דיון קצר החליט השופט לקחת הפסקה קצרה על מנת לשקול את הנושא. רענן קליר המייצג את בן משה אמר במסגרת התנגדותו לבקשה כי במקרה של עיכוב ביצוע ימשיך דנקנר באופן פסול לנהל את החברה: "בעל השליטה הנוכחי ינהל את החברה? לא יעלה על הדעת", אמר קליר. כאמור, בסופו של דבר העניק השופט ארכה של 15 יום להגשת הערעור.
הדו"ח על עסקיו של בן משה, שהוגש לבית המשפט בשבוע שעבר במעטפה חתומה, כולל מידע אודות המקורות הכספיים של קבוצת אקסטרה שבשליטתו. השופט החליט כי הדוח יפורסם לאחר שיעיינו בו הזוכים.
אורנשטיין מציין כי במסגרת בדיקת המשאבים הכספיים של מוטי בן משה, אותה ביצעו על פי הוראתו חגי אולמן, נציג רשות ני"ע ונציג כונס הנכסים הרשמי, נחקרו מספר רב של גורמים והתקבלו חוות דעת של עורכי דין זרים. לדברי השופט, בעלי השליטה סיפקו לבודקים את כל המידע הנדרש. המסקנות של צוות הבדיקה היו שככל שלא יהיה שינוי לרעה, תוכל אקסטרה לעמוד בהתחייבויותיה. כמו כן עולה מהדוח כי בן משה הוא בעל השליטה היחיד באקסטרה.
השורה התחתונה היא כי הצעת מוטי בן משה ואדוארדו אלשטיין לנושים מקבלת את אישורו של בית משפט, וכי הקבוצה המפסידה בראשותו של דנקנר צפויה להגיש ערעור לבית המשפט העליון.
נוחי דנקנר נמצא באולם בית המשפט, מלווה בנציגי המשקיעים בקבוצת המשקיעים, ובהם נציג משפחת נקש וצחי נוימן נציג משפחת נוימן. מוטי בן משה הגיע לדיון ואדוארדו אלשטיין, שנעדר מהאולם, מיוצג על ידי שולם לפידות.
לצד הצהרות של נוחי דנקנר, לפיהן אם הצעת בן משה - אלשטיין לא תאושר, הם נחושים לבצע מיידית את ההסדר השוצע על ידם, ממשיכה חברת גנדן הפרטית, למכור מניות של אי.די.בי. ב-1 בינואר נמכרו 1.1 מיליון מניות בתמורה ל-2.7 מיליון שקל, מהלך שהוריד את שיעור האחזקה של גנדן באי.די.בי אחזקות מ-44.9% ל-42.6%.