$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

קרב על שלד אי.די.בי: מי ייהנה ממגן המס?

קבוצת המחזיקים באי.די.בי פנתה לנאמנים בבקשה לפעול להעברת השלד הבורסאי לידי הנושים. המטרה: ליהנות מההפסדים שצבר השלד. דנקנר החליט להחליף את עו"ד אלי זהר בהליך הפלילי

גולן חזני 07:0020.02.14

הסדר החוב באי.די.בי טרם הושלם, וסוגיה חדשה עולה על הפרק - גורל השלד הבורסאי של אי.די.בי אחזקות. חלק מתנאי ההסדר הוא מחיקתה של אי.די.בי אחזקות מהמסחר, וחלוקת מניות אי.די.בי פתוח לנושי אי.די.בי אחזקות. ל"כלכליסט" נודע כי קבוצת מחזיקי אג"ח בראשות אוהד אלוני פנתה לנאמנים מטעם בית המשפט, חגי אולמן ואייל גבאי, וביקשה מהם לפעול להעברתו של השלד הבורסאי לידי הנושים. סוגיית השלד לא הוכרעה על ידי בית המשפט, והנושים חוששים כי רשויות המס ינסו לשים עליו את ידם, או לחלופין שבעלי השליטה החדשים, אדוארדו אלשטיין ומוטי בן־משה, יבקשו את הנכס לעצמם.

 

שוויו של שלד בורסאי כיום הוא מיליוני שקלים בודדים, אולם במקרה זה מדובר בשלד עם נכסי מס לא מבוטלים. לפי הדו"חות, נכון לסוף 2012, נכסי המס מסתכמים ב־311 מיליון שקל לאותה שנה - הפסד עסקי להעברה, ו־78 מיליון שקל הפסד הון.

 

בעת ביצוע ההסדר מתקיימים שני אירועי מס: הראשון, מחילת חוב לנושים. השני, מכירת מניות אי.די.בי פתוח לבעלי השליטה החדשים, הגורמת להגדלת נכס המס. שני אירועים אלה מגדילים את הפסד ההון ומעצימים את נכס המס לשווי של מאות מיליוני שקלים, לפי בדיקה של רו"ח גיא שמעוני שחתום על המכתב עם אלוני.

 

מוטי בן משה מוטי בן משה צילום: נועם גלאי, אתר מכבי ת"א

 

הם מבקשים להעביר את השלד לדירקטוריון שייקבע על ידי הנושים ואשר ימכור בבוא היום את השלד לבעל שליטה חדש שייצוק לתוכו פעילות עסקית.

 

בתוך כך, אחרי שהחליף את עורכי הדין שמייצגים אותו בהליך איבוד השליטה באי.די.בי, מחליף נוחי דנקנר גם את עורך הדין שייצג אותו בהליך הפלילי. ל"כלכליסט" נודע כי דנקנר הפסיק את הייצוג של עו"ד אלי זהר ממשרד גולדפרב זליגמן ושכר את שירותיו של עו"ד גיורא אדרת המתמחה בתחום הפלילי. זהר ייצג את דנקנר מתחילת החקירה על ידי רשות ני"ע בחשד להרצת מניית אי.די.בי. בינואר השנה, יממה אחרי שאיבד את השליטה באי.די.בי, הודיעה הפרקליטות לדנקנר על הגשת כתב אישום נגדו בפרשה. החשדות המיוחסים לדנקנר: תרמית בקשר לניירות ערך, עבירה של פרט מטעה בתשקיף, עבירה של הפרת חובת דיווח ועבירה של איסור עשיית פעולה ברכוש אסור. דנקנר אמור להגיע לשימוע ברשות בעוד חודשיים, ולהליך זה ילווה אותו עו"ד אדרת.

 

בינתיים ממשיך דנקנר במאמציו למנוע את העברת השליטה לאלשטיין ובן־משה. אתמול הגיש דנקנר ערעור שני, לבית המשפט העליון, על החלטתו של השופט המחוזי איתן אורנשטיין לאשר את דו"ח הבדיקה ולהעביר את השליטה, תוך הותרת הדו"ח של הגורמים החוקרים - רשות ניירות ערך, כונס הנכסים הרשמי והמשקיף חגי אולמן - חסוי. הערעור הקודם של דנקנר היה על פסק הדין הראשון של אורנשטיין, שעליו הגיש בקשה לדיון חוזר לבית המשפט המחוזי.

 

עורכי הדין של דנקנר, שמוליק קסוטו, גיא נוף ורונן בר־און, טוענים כי "בפסק הדין המשלים, באופן מפתיע וחסר תקדים, פעל בית המשפט המחוזי באופן הפוך ונוגד לחלוטין את פסק הדין הראשון, ומתוך יוזמה עצמאית שלו מנע מהנושים ומהצדדים לתיק את קבלת המידע האמור, מנע מהם ללמוד את המידע ולבדוק את נכונותו. למעשה, הותיר בית המשפט את הדו"ח שנערך בתנאים בלתי אפשריים ובלתי מעשיים, חסוי ותחת איפול מלא ומנע מהנושים לעיין בו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x