ג'רמי בלנק יחליט מי לא ייכנס לדירקטוריון של אלביט הדמיה
שמונה מועמדים מתחרים על שבעה מקומות בדירקטוריון של החברה. אחרי הסדר החוב קרן יורק, שבראשה עומד בלנק, וקרן DK מחזיקות ביחד ב־34% ממניות החברה. סיכוייו של שלמה נס, המועמד מטעם מנורה והראל, נמוכים במיוחד
בעוד שבוע בדיוק תתכנס אסיפת בעלי המניות של אלביט הדמיה כדי לבחור את חברי הדירקטוריון המתחדש של החברה, אחרי שהסדר החוב שלה הושלם בחודש שעבר. ברשימת המועמדים שמונה שמות שמתחרים על שבעה כיסאות בדירקטוריון של אלביט הדמיה.
- ג'רמי בלנק ממשיך במכירת חיסול: מגעים למכירת חברת גמידה סל
- בלנק רוצה את רון הדסי כיו"ר אלביט הדמיה
- קרן יורק עשויה להשתלט על אי.די.בי פתוח לפני יוני 2014
הכוח אצל יורק ו־DK
לשני הדירקטורים החיצוניים של אלביט הדמיה, צבי טרופ ואלינה פרנקל רונן, יצטרפו בקרוב שבעה דירקטורים חדשים שייבחרו על ידי בעלי המניות של החברה באסיפה שתתכנס ביום חמישי הבא. המועמדים לכהונה בדירקטוריון של אלביט הדמיה נבחרו על פי המלצות בעלי מניות המחזיקים 1% מהחברה לפחות.
לכאורה, לכל מועמד יש סיכוי להיבחר לדירקטוריון, אלא שבפועל מדובר בהצבעה שתוצאותיה ידועות מראש. הסיכוי של ד"ר שלמה נס, שנכנס לרשימה הודות לקולות של הראל ומנורה, להיבחר לכהונה בדירקטוריון נמוך במיוחד. הסיבה לכך היא שבניגוד ליתר המועמדים, כניסת נס לרשימה נעשתה שלא בידיעת הקרנות הזרות יורק ו־DK, המחזיקות ב־19.5% וב־14.3% מהון המניות של אלביט הדמיה בהתאמה.
המשמעות המעשית של אחזקותיהן הגבוהות היא שהשתיים שולטות בתהליך ולפי רצונן מועמד ייבחר לדירקטוריון ומועמד יישאר מחוץ לתמונה. כך משתלט ג'רמי בלנק, שמנהל את פעילות קרן יורק בישראל, דה פקטו על הדירקטוריון של אלביט הדמיה.
מועמד נוסף שמופיע ברשימה הוא שלמה קלסי. קלסי מונה על ידי מחזיקי האג"ח של אמפל לכהן כמנכ"ל החברות־הבנות של אמפל, אחרי שזאת הגיעה לחדלות פירעון. קלסי הוכנס לרשימת המועמדים לדירקטוריון של אלביט הדמיה על ידי כלל שהחזיקה בכמות גדולה מהאג"ח שהנפיקה אלביט הדמיה, ושבעקבות הסדר החוב הפכה לבעלת מניות בולטת.
לקרן הזרה DK יש מועמד אחד ברשימה, יואב כפיר. כפיר מכהן בנציגות מחזיקי האג"ח של אלביט הדמיה מטעם DK. בימים כתיקונם כפיר משמש כבעל תפקיד מטעם בית המשפט, ולאחרונה שימש כיועץ הפיננסי של מוטי בן־משה בהשתלטות על אי.די.בי.
חמשת המועמדים הנותרים מונו על ידי קרן יורק. בחמישייה של יורק ניתן למצוא שני נציגים מקבוצת ברונפמן־פישר, רון הדסי ואלון בכר. הדסי, שמשמש כסגן יו"ר שופרסל וישראלום וכיו"ר נאנט, מועמד לכהן כיו"ר אלביט הדמיה.
נציג יחיד למוסדיים
יורק ו־DK טענו לא פעם בדיונים שהתנהלו בבית המשפט במסגרת הסדר החוב של אלביט הדמיה, שאין ביניהן הסכם לשיתוף פעולה. אולם בפועל הם אלו שיקבעו את הרכב הדירקטוריון. עובדה זאת הביאה לכך שהגופים המוסדיים, למעט כלל, שהפכו לבעלי מניות באלביט הדמיה אחרי שהאג"ח שהחזיקו הומרו למניות של החברה, לא מינו מועמדים מטעמם לדירקטוריון של אלביט הדמיה. מבחינתם זה קרב אבוד מראש.
למעשה, שלמה נס הוא היחיד שהצליח "להידחף" לרשימה שקיבלה את ברכתו של ג'רמי בלנק.
בהנחה המתבקשת שיורק ו־DK יצביעו בעד המועמדים שהן הציגו, שלמה נס ימצא את עצמו בחוץ. השביעייה של יורק ו־DK, הכוללת את הנציג היחיד שמונה על ידי המוסדיים, תתחיל להתמודד עם המשימה הקשה של להוציא את העגלה של אלביט הדמיה מהבוץ.
הסוגיה הראשונה המונחת לפתחו של הדירקטוריון שייבחר נוגעת לחברה־הבת (62.5%) פלאזה סנטרס חדלת הפירעון. בפלאזה מצפים מאלביט הדמיה להזרמה של כ־20 מיליון יורו כחלק מהסדר החוב שפלאזה נמצאת בעיצומו.