$
שווקי חו"ל

ממשלת גינאה: נמצאו ראיות לשחיתות בהליך קבלת הרשיונות במכרה של שטיינמץ

ביקורת שערכה ועדה ממשלתית במרבץ העופרת הלא מנוצל הגדול ביותר בעולם, המליצה לנשל מהפרויקט את חברת BSGR של המיליארדר הישראלי, בני שטיינמץ

ערן סוקול 20:3310.04.14
ממשלת גינאה המליצה לאחר ביקורת שערכה במרבץ העופרת הלא מנוצל הגדול ביותר בעולם לנשל את חברת BSG Resources של המיליארדר הישראלי, בני שטיינמץ מהפרויקט.

 

ועדה ממשלתית טענה כי מצאה ראיות לשחיתות בהליך קבלת הרישיונות לבלוקים 1 ו-2 של המרבץ בסימנדואו (Simandou) ולפרויקט זוגוטה (Zogota), כך על פי עותק של המסמך שהגיע לידי סוכנות הידיעות בלומברג. "התנהלות מושחתת התעלמה ובכך הכתימה את אמנת הכרייה" נכתב.

 

בחברת BSGR הכחישו כל אשמה בקשר להשגת הרישיון. דובר החברה בלונדון לא יכול היה להגיב באופן מיידי, ובמשרדי השותפה במיזם וייל (Vale), אחת מחברות הכרייה הגדולות בעולם שבסיסה בריו דה ז'ניירו, השתהו בתגובתם להודעת דואר אלקטרוני שנשלחה בנושא. זאת למרות שעל פי הדו"ח, הראיות לא הצביעו על מעורבותה של וייל בהתנהלות המושחתת.

 

"הוועדה הוקמה כדי לספק אמתלה להשתלט באופן בלתי חוקי על הנכסים שלנו בגיניאה", נמסר מ-BSGR בהצהרתם מה-11 בפברואר. גינאה מדורגת במקום ה-150 מתוך 177 במדד השחיתות שלTransparency International לשנת 2013.

 

איש העסקים, בני שטיינמיץ איש העסקים, בני שטיינמיץ

 

המיזם המשותף BSGR-Vale "הוקם בברכת הממשלה ונשאר הסיכוי הטוב ביותר של גינאה להשגת ייצור במכרה ב-Simandou", מסרו מ-BSGR. "הוועדה עושה שימוש בראיות מפוברקות, אולם המציאות היא כי BSGR התנהלה בהתאם לחוק".

 

שטיינמץ, הינו האדם העשיר ביותר בישראל ויש לו והונו מוערך ב-6.7 מיליארד דולר, על פי מדד המיליארדרים של בלומברג. שטיינמיץ צבר את הונו דרך סחר ביהלומים, כך על פי אתר האינטרנט האישי שלו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x