$
בורסת ת"א

הרומן הסתיים בשברון לב: חששו מהפסד והתחפרו בהשקעה רעה

דווקא על רקע ההצלחה של גזית גלוב בתחום הנדל"ן, שנמשכת על פני עשור וחצי, בולטת לרעה ההשקעה הכושלת בקבוצת דורי

יניב רחימי 07:4312.06.14

חוש הריח העסקי המפותח והחריף של חיים כצמן ודורי סגל, בעלי השליטה בקבוצת גזית גלוב, הולך לפניהם. ההצלחה של גזית גלוב בתחום הנדל"ן, שנמשכת על פני עשור וחצי, היא עדות לכך. דווקא על רקע עובדות אלו, בולטת לרעה ההשקעה הכושלת בקבוצת דורי.

הרומן בין גזית גלוב לקבוצת דורי החל באוגוסט 2007, רגע לפני השגשוג בענף הנדל"ן למגורים בישראל שבו מתמחה קבוצת דורי. גזית גלוב רכשה תמורת 187 מיליון שקל 50% מאכד שהחזיקה (76%) בא. דורי. 50% הנותרים הוחזקו על ידי היו"ר והמנכ"ל המשותף אורי דורי והדירקטור דוד כץ.

 

באפריל 2011 הפעיל אורי דורי את מנגנון ה־BMBY ר"ת (Buy Me - Buy You), והציע לרכוש את חלקה של גזית גלוב באכד תמורת 82 מיליון שקל, ששיקפו לאכד שווי של 164 מיליון שקל והפסד של 105 מיליון שקל להשקעתה של גזית גלוב באכד. גזית גלוב השוותה את ההצעה ורכשה את מניות השותפים תמורת 82 מיליון שקל, והשקעתה בדורי בניה טיפסה ל־269 מיליון שקל, סכום הגבוה ב־117 מיליון שקל משווי השוק של אחזקות גזית גלוב בא. דורי.

 

חיים כצמן ודורי סגל, בעלי השליטה בקבוצת גזית גלוב חיים כצמן ודורי סגל, בעלי השליטה בקבוצת גזית גלוב

 

ההפסד על הנייר מהווה שיעור מזערי מההון של גזית גלוב, אולם תשומת הלב הניהולית שדורשת הפעילות משמעותית, ובאה לידי ביטוי בקו אשראי של 130 מיליון שקל שגזית גלוב נדרשה להעמיד לא. דורי שהסבה לה הפסדים ברבעון הראשון של 2014. ואם לא די בכך, בחודשים שחלפו וגם בעתיד הנראה לעין, הצעות הרכש לני"ע של דורי בניה יעסיקו כהוגן את ההנהלה של גזית גלוב, שחוק הריכוזיות מרחף מעליה. 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x