סוף למלחמה בין קרן ION והנהלת אורבוטק: הגיעו להסכם על שינויים בדירקטוריון
נקבע כי שני מועמדים שיוסכמו על ידי אורבוטק והקרן ימונו כחברי דירקטוריון; אורבוטק גם הסכימה לבחור את מבנה ההון שלה; ייתכן שתגדיל את תוכנית הרכישה העצמית או תאפשר חלוקת דיווידנד גדול יותר
17:2227.06.14
המלחמה בין קרן ION, המחזיקה בכ-6.2% ממניות אורבוטק,
לבין הנהלת החברה, הגיעה לסיומה. הנהלת אורבוטק והקרן הסכימו כי שני מועמדים שיוסכמו על ידי אורבוטק והקרן ימונו כחברי דירקטוריון, כאשר הראשון יתמנה עד ה-15 בספטמבר ואילו השני עד סוף השנה.
קראו עוד בכלכליסט:
- אורבוטק דוחה את דרישות ION להדחת היו"ר
- ניקוי אורוות או ניסיון השתלטות? קרן ION רוצה להדיח את מייסד ויו"ר אורבוטק
- אורבוטק: הרווח הנקי טיפס ב-20% ועקף את תחזיות השוק
במקביל, באסיפה המיוחדת שתתקיים ב-15 בספטמבר יצביעו בעלי המניות האם דירקטוריון אורבוטק יהפוך לכזה שכל שנה יועלה להצבעה מחדש על כל הרכבו, או יישאר במבנה הנוכחי, בו כל שנה מועלים רק שליש מחברי הדירקטוריון להצבעה. ההבדל בין אסיפה רגילה לאסיפה מיוחדת הוא שבאסיפה מיוחדת יש צורך רוב של 75% מבעלי המניות כדי להעביר שינוי מסוג זה בדירקטוריון. בנוסף, כחלק מההסכמות נקבע כי השינוי ייעשה בבת אחת ולא בהדרגה למשך שלוש שנים, כפי שהוצע תחילה על ידי אורבוטק, וזאת, במידה שבעלי המניות יבחרו כי המבנה של הדירקטוריון ישתנה.
בנוסף, הסכימה אורבוטק לבחור את מבנה ההון של החברה ואף ייתכן שהיא תגדיל את תוכנית הרכישה העצמית או תאפשר חלוקת דיווידנד גדול יותר, ובכל מקרה, היא תדווח לציבור על המדיניות עד ה-24 באוגוסט. הקרן עצמה רשאית לסיים את ההסכם עם אורבוטק תוך 15 ימים אחרי פרסום מדיניות מבנה ההון של החברה, ואז יוכל כל צד להשתחרר מההסכם.
ניתן להבין מההסכם בין השתיים כי אם אורבוטק לא תחליט על הגדלת הדיווידנד או תגביר את תוכנית הרכישה העצמית של המניות, הקרן צפויה לבטל את ההסכם בין השתיים. בכל מקרה, הקרן התחייבה להימנע מנקיטת צעדים כלשהם שיפריעו לניהולה השוטף של אורבוטק עד לאסיפה הכללית של שנת 2015, וזאת אם היא לא תחליט להפסיק את ההסכם שנחתם בינה לבין אורבוטק.
המחלוקת בין קרן ION לבין דירקטוריון אורבוטק החלה ב-10 ביוני, אז שיגרה הקרן לדירקטוריון מכתב בו היא מתלוננת על התשואה הנמוכה שהסבה מניית החברה למשקיעים בעשור האחרון, והציעה למנות ארבעה דירקטורים מטעמה. ברשימת הדירקטורים שהציעה הקרן נמצאו מועמדים שקשה לחלוק על יכולותיהם, בהם גבי זליגסון, מנכ"ל נובה לשעבר ומנכ"ל קורנית כיום; רוני קנת', מנכ"ל וולטייר לשעבר, שהסיר את מועמדותו בהמשך ובמקומו הציעה הקרן את אלן גלמן, סמנכ"ל הכספים של בזק, בטר פלייס ודלק בעבר; כמו גם את ציפי קגן ויונתן קולודני. ניתן להניח כי שניים מבין הארבעה ימונו לדירקטוריון אורבוטק.
מאז תחילת 2009, עלה מחיר המניה של אורבוטק, הנסחרת בנאסד"ק בארה"ב, בשיעור של 275% וזאת לעומת עלייה של 173% במדד זה, ושל 114% במדד ה-S&P 500.