מתחילת 2014: זינוק של 60% בגיוסים לקרנות המנייתיות
בהעדר אלטרנטיבות, הציבור החל לנטוש את האפיק הקונצרני ואת האפיק השקלי לטובת אפיקי סיכון הכוללים חשיפה מנייתית
- יוני בתעשיית הקרנות: החודש הגרוע זה שנתיים וחצי באפיק הקונצרני
- קצב הגיוסים בתעשיית קרנות הנאמנות הוכפל פי 4
- סיכום שבוע בתעשיית הקרנות: ירידה של 15% בקצב הגיוסים היומי
קונים מניות, בעיקר בחו"ל
הקרנות המנייתיות נהנו בחצי הראשון של השנה מזינוק של 60% בהיקף הגיוסים לעומת התקופה המקבילה אשתקד, לרמה של 2.9 מיליארד שקל. בחודש יוני לבדו גוייסו 400 מיליון שקל לקרנות המנייתיות, זינוק חד של 260% בקצב הגיוסים לעומת מאי, כאשר קרנות מניות חו"ל הובילו עם גיוסים של 300 מיליון שקל. גם קרנות אג"ח כללי, הכוללות קרנות מעורבות עם חשיפה מנייתית, קרנות 10/90 וכו', רשמו זינוק של 63% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, אלו גייסו מתחילת השנה כ-16.3 מיליארד שקל.
היפוך מגמה או עצירה זמנית?
לאחר ראלי שנמשך יותר מחמש שנים במדדי התל בונד, קרנות אג"ח קונצרני רשמו ביוני פדיונות של 620 מיליון שקל - לראשונה מאז דצמבר 2011. אמנם, מתחילת השנה אפיק זה שמר על גיוסים של 1.4 מיליארד שקל, אולם מדובר בסכום הנמוך ב-80% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
הארכת המח"מ
סך הגיוסים בקרנות אג"ח ממשלתיות עמד מתחילת השנה על 9 מיליארד שקל, לעומת פדיונות של 1.45 מיליארד שקל בתקופה המקבילה. נראה כי חלק מהכספים הסולידיים הועברו לאפיק זה על רקע הורדות הריבית שהביאו את האפיק השקלי לכדי תשואות אפסיות. בהמשך לכך, מתחילת השנה איבדו הקרנות הכספיות יותר מ-3 מיליארד שקל, לעומת גיוסים של 16.6 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
תעשיית הקרנות מנהלת נכון לסוף יוני 261.4 מיליארד שקל, הקרנות המסורתיות (כלומר בנטרול הקרנות הכספיות) מנהלות 203 מיליארד שקל והקרנות הכספיות מנהלות 58.4 מיליארד שקל.