$
בורסת ת"א

הלווייתן של תשובה גדל: קפיצה של 16% בהיקף הגז הטבעי במאגר

לפי הערכה של חברת נידרלנד היקף משאבי הגז באומדן הטוב ביותר עומד על 21.9 TCF, לעומת כ-19 TCF בהערכה הקודמת. מנכ"ל אבנר גדעון תדמור: "בשורות מצוינות למשק האנרגיה הישראלי"; השותפות במאגר הן נובל אנרג'י (40%) דלק קידוחים (23%) אבנר (23%) ורציו (15%)

שי סלינס 09:2313.07.14

שותפות לווייתן דיווחה היום (א') על גידול משמעותי של 16% בהיקף משאבי בגז במאגר השוכן מול חופי ישראל.  

על פי דוח הערכת משאבים עדכני של חברת NSAI- Netherland, Sewell & Associates, Inc, היקף משאבי הגז של מאגר לווייתן באומדן הטוב ביותר עומד על 21.93 TCF, לעומת כ-18.91 TCF  בדוח המשאבים הקודם שהוכן על ידי החברה.

 

קידוח לווייתן קידוח לווייתן

 

יו"ר דלק קידוחים ומנכ"ל אבנר גדעון תדמור התייחס לגידול בהערכת המשאבים ומסר בהודעה כי  "קיבלנו היום בשורות מצוינות למשק האנרגיה הישראלי, שיבטיחו לנו עצמאות אנרגטית לעשרות שנים הבאות, והרחבה של אופציות הייצוא, על כל היתרונות הכלכליים והגיאו-פוליטיים שנלווים לכך".

 

מנכ"ל דלק קידוחים יוסי אבו: "הגידול הדרמטי בעתודות הגז של מאגר לווייתן מעניק מרחב תמרון רב לאופציות הייצוא השונות, ומבסס את מעמדה של ישראל כשחקנית מובילה במפת האנרגיה הבינלאומית".

 

השותפות במאגר לוויתן הן נובל אנרג'י (39.66%) דלק קידוחים (22.67%) אבנר(22.67%) ורציו (15%).

 

כפי שנחשף ב"כלכליסט", קבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה הודיעה לאחרונה למשרד האנרגיה שהיא תפתח את מאגר לויויתן עד סוף 2017, כחצי שנה מוקדם מהערכות הקידוח המקוריות. מאחר שתוכניות הפיתוח, הזמנת הציוד והפעולות בים ייארכו כ-36 חודש, נולד הצורך לקיים סבב פגישות אינטנסיבי בין נציגי דלק, נובל ורציו כדי "לסגור קצוות" בכל הקשור לפיתוח מאגר לווייתן.

 

עלות תוכנית הפיתוח, שכוללת קידוח בארות, חיבור לצנרת והובלה לישראל, תגיע לכ־7 מיליארד דולר. מדובר בזינוק של קרוב ל־40% ביחס לעלות המקורית. אחת הסיבות לכך היא הסטה של כמעט רוב הפקת הגז והטיפול בו לים. לפי נובל אנרג'י, קרוב ל־95% מהפקת הגז תתבצע מעל למים.

 

החיבור לחוף, אם לא ייערמו קשיים בירוקרטיים, יתבצע כבר בסוף 2017. המשמעות היא שארגוני הסביבה יכולים לסכם את מאבקם נגד חיבור מאגרי הגז על היבשה כניצחון.

לגבי יצוא הגז יימסרו תוכניות עד סוף השנה. אפשרויות היצוא מתרכזות בעיקר בהולכה בצנרת למדינות שכנות. זה אחד הנימוקים לפיצוץ השיחות לרכישת 25% ממאגר לווייתן מול וודסייד האוסטרלית, ששאפה לייצא את רוב הגז באמצעות מתקן ימי ולא בצנרת הולכה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x