בלעדי לכלכליסט
דוד אדרי רצה לקנות את איתי פיננסים; ועדת הביקורת טרפדה
הנאשם המרכזי בפרשת תרמית ני"ע בפסגות, דוד אדרי, ניהל מגעים לרכישת החברה העוסקת בפעילויות פיננסיות שבשליטת איתן אלדר — נאשם בתרמית ני"ע במנופים. העסקה נפלה לאחר שנקבע בחו"ד שהוזמנה על ידי דירקטוריון החברה כי היא אינה חוקית
שחקן הנוסטרו דוד אדרי ניהל מגעים במשך כמה שבועות לרכישת השליטה בחברת איתי פיננסים. חברת איתי פיננסים פועלת בחשבונות הנוסטרו שלה במסחר בניירות ערך ונגזרים, פעילות ברוקראז' והפצה של ניירות ערך שונים בשוק. החברה מצויה בשליטה משותפת של איתן אלדר וגלי ליברמן, וכן בשליטת אחיו של איתן אלדר אמיר ואמם אביבה.
- מלחמתו של דוד אדרי בעמק הבכא
- חוות הדעת בתיק בפסגות מתעכבת ברשות ני"ע
- פרשת פסגות: כתבי אישום הוגשו נגד ארבעת המעורבים
ל"כלכליסט" נודע כי מתווה העסקה כלל רכישה של יותר ממחצית ממניותיהם של בעלי השליטה בקבוצה ובעלי מניות נוספים בהיקף של כ־25 מיליון שקל. נוסף על אלו העסקה כללה השקעה של סכום דומה בחברה בתמורה להקצאת מניות נוספת, כך שהשליטה היתה אמורה לעבור לידי אדרי. בעוד שבעלי המניות הקיימים יהפכו לשותפים זוטרים בשליטה. חוות דעת שהוזמנה על ידי דירקטוריון החברה, ושהוכנה על ידי עורך הדין נועם שרון ממשרד מיתר, קבעה כי ביצוע עסקת המיזוג איננה חוקית במתכונת שנוצרה. חוות הדעת גרמה אתמול להפסקת המגעים, ולא ברור אם יחודשו בעתיד.
יו"ר איתי פיננסים (פאי פיננסים לשעבר) הוא ישראל מאור. החברה סיימה את שנת 2013 ברווח לפני מס של 12.3 מיליון שקל ובהכנסות של 31 מיליון שקל. ההון העצמי של החברה עמד בסוף 2013 על 21 מיליון שקל. רווחי החברה נוצרו מהמסחר שמבצעת איתי פיננסים במניות, מדדים ונגזרים (אופציות על מדדים שונים). הפעילות נעשית באמצעות סוחרים שפועלים בעיקר במסחר תוך יומי. כמו כן החברה מפיצה מניות עבור חברות פרטיות וציבוריות במשק. לחברה 29 עובדים, 18 מתוכם סוחרים.
חברת אוטו גלס שבה שותפים בני משפחת אלדר מחזיקה ב־30% ממניות איתי פיננסים בשווי של 12 מיליון שקל. ליברמן מחזיקה ב־13.5% מהמניות בשווי 5.4 מיליון שקל; גולן כהן באמצעות אס.ג'י.סי אחזקות מחזיק ב־10% (4 מיליון שקל); ורעיה בן־דרור, אחותו של מיכאל שטראוס, ב־9%. המנכ"ל יורם בן יאיר מחזיק ב־5%. שני הדירקטורים החיצוניים בחברה הם מאיה גרוס, בתו של "מלך החניונים" ראובן גרוס; ואופיר קרני.
הן נגד אדרי והן נגד אלדר קיים כתב אישום בחשד לעבירה על חוקי ניירות ערך. אדרי, סמנכ"ל ברוקראז' בפסגות לשעבר, מואשם לצד שי בן דוד, מנהל חדר המסחר של פסגות לשעבר, בעבירות של השפעה בדרכי תרמית על שערי ניירות ערך וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. כמו כן כתב האישום מייחס לאדרי עבירה של מרמה והפרת אמונים בתאגיד.
אלדר נפרד לפני שלוש שנים משותפו רועי גיל, ששניהם היו בעלי השליטה בחברת גיבור ספורט. אלדר מואשם לצד ג'קי בן זקן וצבי קולנברנר בעבירות של השפעה בתרמית על שער מניית מנופים; קשירת קשר וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.
עם עזיבתו את פסגות הקים אדרי (89%) עם בן דוד את חברת טרסיליון מתוך מגמה לחקות שחקני נוסטרו אחרים כמו אייל בקשי, ולקחת חלק בשלב המוסדי של ההנפקות כדי ליהנות מעמלת ההתחייבות המוקדמת ומעמלת חיתום או הפצה. החברה מתחזקת חדר מסחר ובו כמה סוחרים הפעילים בעיקר בתחום איגרות החוב, ובבעלותה החברה־הבת (100%) טרסיליון חיתום. באמצעות פעילות ממונפת מחזיקים השניים פעילות נוסטרו ענפה. טרסיליון מעורבת בעיקר בתחום התמחותם העיקרי — הנפקות ורכישות איגרות חוב, דוגמת הרכישה שביצעה באיגרות של אי.די.בי אחזקות ובזכותה רשמה רווחים של מיליוני שקלים. ככל הנראה מטרת אדרי ברכישת איתי פיננסים היתה להרחיב את אפשרויות המימון והפעילות של טרסיליון באמצעות גיוסי הון בשוק ההון, שיעניקו לו אשראי זול יותר כחברה ציבורית מאשר הבנקים כחברה פרטית.