רשות ני"ע הטילה על פטרוכימיים עיצום כספי של 120 אלף שקל
ברשות טוענים כי בדו"חות החברה לרבעון הראשון של 2013 נמצא חוסר פירוט ביחס למחיר הצפוי של מניית החברה הבת, בזן. "המהלך פגע לכאורה ביכולת המשקיעים לקבל החלטות מושכלות"
חברת פטרוכימייםשבשליטת משפחת פדרמן, יעקב גוטנשטיין ואלכס פסל, דיווחה היום (ד') על קבלת עיצום כספי של 120 אלף שקל מרשות ניירות ערך.
- בעלי המניות התנגדו, אבל דירקטוריון פטרוכימיים אישר את תנאי העסקת המנכ"ל
- בית המשפט דחה את התנגדות קרן בראשית לכינוס אסיפות של פטרוכימיים
- בעלי מניות פטרוכימיים סירבו לשלם 40 אלף שקל לחצי משרה
ברשות ניירות ערך טוענים כי בדו"ח תזרים מזומנים חזוי שנכלל בדו"ח הדירקטוריון לרבעון הראשון של 2013 יש חוסרים בנוגע לפירוט ההנחות ביחס למחיר הצפוי של מניית החברה הבת, בזן. כמו כן נתגלו חוסרים בנוגע לרגישות הנתונים בדו"ח לשינוי במשתנה תלוי שוק והיעדר גילוי מספק בנוגע לתכניות של פטרוכימיים למחזור הלוואות.
ברשות מדגישים את העובדה שדו"ח תזרים המזומנים של פטרוכימיים התבסס על ההנחה שמחיר מניית בזן יעלה ביותר מ-30%, אולם פטרוכימיים לא נתנה לכך גילוי לציבור ואף לא פרטה את שיעור ה-LTV שעליו היא ביססה את המצגים בדו"חות.
בהחלטת מחלקת האכיפה המנהלית ברשות נכתב "כאשר המידע הרלוונטי הנדרש לצורך שקילת ובחינת סבירות ההנחות שהניחה החברה נעלם מעיני המשקיעים, פגעה, לכאורה, ביכולת המשקיעים לקבל החלטות השקעה מושכלות".
במכתב התגובה ששלחה פטרוכימיים לרשות ני"ע נטען, בין היתר, שלא הייתה כל תועלת למשקיעים בגילוי מחיר מניית בז"ן יחס החוב לבטוחה ששימש את החברה בתסריט בסיס מסוים, וכן שאין כל אפשרות פרקטית ואף אין כל חובה חוקית, לשטוח בפני הציבור את כל הקומבינציות האפשריות שעל פיהן ניתן יהיה לבצע את תוכנית הגיוסים כמתוכנן וסגל הרשות פעל בחוכמה שבדיעבד.
בסופו של דבר החליטו ברשות ניירות ערך להפחית את העיצום הכספי, שעמוד במקור על 240 אלף שקל, ב-50% ל-120 אלף שקל, זאת במטרה להתחשב במצבה הכלכלי הקשה של פטרוכימיים, שנמצאת בעיצומו של הסדר חוב ולנוכח העובדה שבשלוש השנים שקדמו להפרה פטרוכימיים עמדה בכל החובות המוטלות עליה.