$
בורסת ת"א

שכרו של רון הדסי כיו"ר אלביט הדמיה אושר באסיפת בעלי המניות

תנאי העסקתו של רון הדסי מסתכמים בעלות שכר שנתית של 2.2 מיליון שקל. למעט כלל ביטוח שהתנגדה, רוב הגופים המוסדיים תמכו בחבילת השכר ובהם הראל, מגדל, מיטב-דש, איביאי, אנליסט, איילון ביטוח ואחרים

רחלי בינדמן 19:3014.08.14
חרף התנגדות קבוצת הביטוח כלל, בעלת המניות המוסדית הגדולה באלביט הדמיה, אישרה היום האסיפה הכללית את תנאי העסקתו של רון הדסי כיו"ר ומנכ"ל (זמני) של החברה שהשלימה רק באחרונה הסדר חוב.

 

תנאי העסקתו של רון הדסי מסתכמים בעלות שכר שנתית של 2.2 מיליון שקל וכוללים את תפקידו כיו"ר פעיל, מנכ"ל זמני ויו"ר חברת הבת פלאזה סנטרס.

 

רון הדסי רון הדסי

 

חברת הייעוץ אנטרופי המליצה בתחילת השבוע לגופים המוסדיים לתמוך בתנאי העסקתו של הדסי בטענה כי אלו סבירים ונמוכים ביחס לתנאי השכר של היו"ר הקודם.

 

הגופים המוסדיים הגדולים המחזיקים במניות אלביט הדמיה לאחר שקיבלו את המניות במסגרת הסדר החוב (במקום האג"ח שהחזיקו) הם אלו שנדרשו להכריע את גורל עלות השכר של הדסי. אלא שלמעט כלל ביטוח שהובילה את הסדר החוב מהצד של המוסדיים, רוב הגופים המוסדיים תמכו בחבילת השכר ובהם הראל, מגדל, מיטב-דש, איביאי, אנליסט, איילון ביטוח ואחרים.

 

כלל התנגדה לתנאי השכר בטענה כי הדסי מועסק במקביל כחבר בשורה של דירקטוריונים של חברות מקבוצת מתיו ברונפמן ושולם פישר שעמם עבד שנים ארוכות כמנהל עסקים ראשי וכי לא יוכל להקדיש את מלוא זמנו להבראת אלביט הדמיה.

 

יודגש כי הנציג של הגופים המוסדיים בדירקטוריון, שלומי קלסי ישב בוועדת התגמול ותמך אף הוא בתנאי שכרו של הדסי.

 

בשוק ההון עלתה בשבוע האחרון על רקע אישור השכר ביקורת על חלקו של הדסי בחלק מהכשלונות העסקיים של קבוצת ברונפמן ופישר ובהם קריסת מניית שופרסל, הפרידה מבנק דיסקונט והכניסה לתחום הנדל"ן במזרח אירופה, ערב המשבר הפיננסי. אלא שבסביבתו של הדסי הבהירו כי החלטות ההשקעה התקבלו על ידי ברונפמן ופישר וכי הוא אף הסתייג מהכניסה לפעילות במזרח אירופה. עוד ציינו מקורביו כי חלק מהכשלונות הם תולדה של אירועים חיצוניים כמו המחאה החברתית שפגעה ברווחיות של שופרסל וכי יש להזכיר גם הצלחות עסקיות כמו ההשקעה באיקאה וברבוע הכחול והבראת חברת הנדל"ן נאנט.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x