עסקת בעלי עניין לפישמן: הום סנטר תשכור חנות מדרבן
ההסכם הוא ל-5 שנים תמורת שכירות חודשית של 317 אלף שקל; דרבן סיימה את הרבעון השני עם עלייה של 5% בהכנסות מדמי שכירות ל-56 מיליון שקל, הוצאות מימון של 25 מיליון שקל והפסד נקי של 918 אלף שקל
חודש ימים לאחר שנאלץ להכניס את היד לכיס ולהזרים 50 מיליון לרשת החנויות הפרטית "הום סנטר", שבשליטתו, מנצל הבוקר איש העסקים אליעזר פישמן את נכסיו בשוק הנדל"ן המקומי על מנת לחתום לחברה הפרטית שבשליטתו הסכם שכירות ארוך טווח.
- פישמן ביטח את עצמו נגד עליית ריבית באג"ח הום סנטר
- הום סנטר מקטינה את הפגיעה בהכנסות על חשבון הספקים
- פישמן מרכז עסקיו בישראל: מוכר מתחם מגורים בקנדה ב-191 מיליון שקל
ועדת הביקורת של דרבן, חברת הנדל"ן המניב של פישמן בישראל, אישרה הבוקר עסקת בעליי עניין להסכם שכירות לנכס שבבעלותה, לתקופה של חמש שנים, להום סנטר במרכז המסחרי בגן שמואל. הום סנטר תשלם דמי שכירות חודשיים של 317 אלף שקל - הסכם שלטענת וועדת הביקורת של דרבן משקף את מחיר השוק. על פי ועדת הביקורת העסקה אינה חריגה ולכן אינה נדרשת לאישור האסיפה הכללית.
לפני חודשיים נחשף ב"כלכליסט" כי הום סנטר תתקשה לעמוד בתשלומי קרן של 65 מיליון שקל למחזיקי האג"ח שלה מה שהביא את פישמן להזרים 50-60 מיליון שקל לתוך החברה. עוד נחשף כי הום סנטר לא עומדת שוב בתנאי קובננט (אמות מידה פיננסיות) של יחס חוב ל־EBITDA של 4.5.
וועדת הביקורת של דרבן ציינה הבוקר כי " ההתקשרות עם הום סנטר הינה בתנאי שוק, במהלך העסקים הרגיל של החברה והמשכירה ולטובתן, מאחר שהיא משקפת תנאי התקשרות טובים מתנאי ההתקשרות הקיימים ביחס למושכר ותנאים דומים לאלו של שוכרים אחרים במתחם שהינם צדדים שלישיים, בהתחשב במאפיינים השונים של השוכרים. לנוכח היקף העסקה, ההתקשרות לא תשפיע באופן מהותי על רווחיות החברה, רכושה או התחייבויותיה ויש לראות בה עסקה שאינה חריגה". הנהלת דרבן הוסיפה כי "להבטחת התשלומים על פי הסכם השכירות תועמד לטובת המשכירה ערבות של חברת האם של הום סנטר ושטר חוב".
הבוקר דיווחה דרבן על עלייה של 5% בהכנסותיה מדמי שכירות (NOI) לרבעון השני של 2014 לסכום של 56 מיליון שקל. העלייה בהכנסות נבעה בעיקרה מרכישת חלק השותף ואכלוס נכס החברה בפ"ת, עלייה ריאלית בשכ"ד ומהשפעת מדד המחירים לצרכן שנותר ללא שינוי מתחילת השנה. בשורה התחתונה רשמה דרבן הפסד נקי של 918 אלף שקל בעקבות הוצאות מימון כבדות של 25 מיליון שקל.
במהלך הרבעון השני הושלמה העסקה לרכישת 50% מזכויות בנכס מקרקעין בפ"ת. בעקבות השלמת העסקה רשמה דרבן עליית ערך של כ-65 מיליון שקל (יחד עם חברת הבת המחזיקה ביתרת הזכויות בנכס). בנוסף הושלמו במהלך הרבעון השני עסקאות מכירת שני נכסים של החברה בגרמניה, בגינן התקבלו מזומנים נטו (לפני הוצאות מס) של כ- 41 מיליון שקל.
"ברבעון השני נרשמה עלייה ברווח הגולמי, בעיקר בשל גידול בהכנסות החברה משכר דירה בישראל" אמר הבוקר דודו זבידה, מנכ"ל קבוצת מבנה. זבידה הוסיף כי "החוב הפיננסי נטו קטן באופן משמעותי מהתקופה המקבילה אשתקד, וכתוצאה מכך, קטנו גם הוצאות המימון הריאליות של החברה וכן היחס בין החוב הפיננסי נטו ל- Net Cap".