זווית אחרת
סדר עולמי חדש: איפה משקיעים המיליארדרים את כספם?
הקריסה הכלכלית ב-2008 שינתה את ההרגלים של עשירי העולם; איפה בעולם משקיעים את ההון ביין ואומנות ומי דווקא מעדיף להשקיע בשעונים
השבוע בפרויקט המשותף של כלכליסט ו-IBI, איפה המיליארדרים הגדולים בעולם משקיעים בימים אלו את כספם? סקר שנערך לאחרונה על ידי UBS ו-Campden Wealth ובחן יותר מ-100 תיקי השקעות של המשפחות העשירות ברחבי ארה"ב, אירופה ואסיה - העלה כמה הבדלים עיקריים.
- הודו: מעגל הקסמים שמונע מהנשים להשתלב במעגל התעסוקה
- הפרסום ברדיו עובד? הסלולרי צובר תאוצה ומשאיר אבק למתחרים
- מהפכת הייצור השקטה של ארה"ב
אצל המשקיעים האמריקאיים, נתח גדול יותר של העושר נמצא במניות (26%) כאשר מתוכם 20% נמצאות בשווקים המפותחים. המשקיעים האסייתיים שומרים 3% מהונם ביין, אומנות ושעונים ויש להם חשיפה קטנה יחסית בקרנות גידור (9%) לעומת 22% ו-20% בארה"ב ובאירופה, בהתאמה. האירופאים לעומת זאת, נתח יפה מההשקעות נמצאות בהשקעות אלטרנטיביות (62%), מתוכן 21% בנדל"ן ו-20% בקרנות גידור.
סיימון סמיילס, מנהל ההשקעות הראשי ב-UBS מספר שלקוחותיו העשירים ביותר משקיעים פחות במניות ומעדיפים חשיפה גדולה יותר בארה"ב ובשוק המניות הקנדי בפרט. היום, בעקבות הקריסה ב-2008, הם מתייחסים אחרת ללקיחת סיכונים ומה שעשו בעבר לא בהכרח יעשו היום. למעשה ישנה העדפה למזומן מאחר ולא אוהבים את הסבירות של עליית ריביות וההשלכות של העלייה על איגרות חוב ממשלתיות ל-10 שנים ומעלה.
בנוסף, תפיסת הזמן בין המשקיעים "הקטנים" למשקיעים "הגדולים" שונה ומהווה גורם גדול בקבלת החלטות בעת בניית תיק ההשקעות שלהם. חשבונות הלקוחות ה"קטנים" יותר של ה-UBS בנויים לטווחים קצרים של 6 חודשים כך שהתזרים המזומנים יהיה זמין לצריכה מיידית בעוד שהלקוחות ה"גדולים" יכולים להשקיע בהשקעות ארוכות טווח ובעצם לשכוח מהכסף לכמה שנים טובות.
היתרון התחרותי למשקיעים ה"גדולים" מתבטא ביכולת להשקיע בטווח ארוך - שם יש פחות תחרות במרחב וזה מסביר מדוע המשקיעים הגדולים משקיעים בקרנות הון סיכון וקרנות גידור כאשר אמנם התקופה שבה המשקיע לא יוכל למשוך את כספו ארוכה אך התשואות הפוטנציאליות תהיינה גבוהות יותר.