"עליבאבא הפיקה לקחים מהנפקת פייסבוק, טווח המחירים שמרני"
אנליסטים על השלמת ההנפקה של ענקית האינטרנט הסינית: "המחירים אינם משקפים בהכרח את המאפיינים שהפכו את הסיפור של עליבאבא לייחודי"; עם זאת יש גם מי שהעדיפו שלא להשקיע כרגע בחברה - ולבחון תחילה את התגובה בבורסה של ניו יורק
"עליבאבא הפיקה ככל הנראה לקחים מההנפקה של פייסבוק, וטווח המחירים שלה בהנפקה נראה לנו אפילו שמרני" - כך אמר לבלומברג האנליסט אר.ג'י.הוטובי ממורנינגסטאר, בעקבות השלמה ההנפקה של ענקית האינטרנט הסינית הלילה. לדבריו, "איננו חושבים שהשערוך משקף לגמרי את המאפיינים שהפכו את סיפור ההשקעה בעליבאבא לייחודי".
עליבאבא, ענקית המסחר המקוון שהוקמה ב-1999 על ידי ג'ק מא, גייסה 21.8 מיליארד דולר בהנפקה. החברה ובעלי המניות שלה, בהם יאהו, מכרו 320.1 מיליון דולר במחיר של 68 דולר למניה. ההנפקה, שמעניקה לעליבאבא שווי של 167.6 מיליארד דולר, נחשבת לגדולה ביותר בהיסטוריה האמריקאית, ועשויה אף לשבור את השיא העולמי אם מניות נוספות יימכרו לחתמים.
מנגד, חלק מהממשקיעים בחרו לא להשקיע עדיין בהנפקה, אף שהם בהחלט מעריכים כי לעליבאבא צפויה הצלחה. דון גימבל, מנהל השקעות מז'נבה אדוויזורס בשיקגו, אמר כי הוא מעדיף לוותר על ההשקה ולחכות לתגובה של המשקיעים לאחר שהמניות יתחילו להיסחר, היום.
"איני יודע כיצד להעניק שווי למניות בשלב זה, ולכן אני מעדיף להמתין לראות מה השוק יגיד", הסביר. "לומר שג'ק מא הוא איש מכירות מעולה זה בלשון המעטה. יש לו מוצר מעולה, ואני חושב שהגיוון שעליבאבא השיגה בשל הייחודיות שלה בסין היא יוצאת מהכלל".
ההנפקה של עליבאבא עזרה לבסס את מעמדה כאחת משלוש חברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם, לצד גוגל ופייסבוק. אך היא לא לבד. למעשה, שליש מבין 20 חברות האינטרנט בעלות שווי השוק הגדול ביותר הן מסין. "החברות הללו אולי רחוקות מעמק הסיליקון אלפי קילומטרים, אך הן כבר על סף דלתנו", אמר ליו.אס.איי.טודיי ג'ף יאנג, שותף ברד פוינט ונצ'ורס. לדבריו, זוהי קריאת השכמה לחברות הטכנולוגיה האמריקאיות, בייחוד גוגל, אפל, פייסבוק ואמזון, ששלטו בתחום הצרכנות באינטרנט.
"עליבאבא אינה סתם איזו חברת אינטרנט רנדומאלית בסין", אומר יאנג. "זוהי חברת ענק עם שווי שוק ענק ושאיפות עולמיות". להערכתו, זה רק עניין של זמן עד שעליבאבא תבצע רכישה משמעותית של חברת טכנולוגיה אמריקאית. "אני מצפה לראות את עליבאבא מבצעת כמה מהלכים נועזים לטווח הארוך", הוא מסכם.
תומר קיגן, מנכ"ל Quixey, המפתחת אפליקציית חיפושים, מאמין גם כן שההנפקה המוצלחת של עליבאבא מהווה מעין תמרור אזהרה לחברות האמריקאיות "לצאת מהבועה שלהן ולעקוב אחר ההתרחשויות בעולם". לדבריו, ההנפקה של עליבאבא היתה מוצלחת וגדולה מספיק, כך ש"כבר ברור שהכל פה הוא ברמה העולמית, ועלינו לעקוב אחרי זה".