פוליפיד בדרך לנאסד"ק: תנסה לגייס 23 מיליון דולר לפי שווי של 100 מיליון דולר
במידה שההנפקה אכן תצא לפועל ותזכה לביקושים הנדרשים, פוליפיד תרשום לעצמה עליית ערך של 470% (פי 5.7) בתוך שנה
חברת פוליפיד הישראלית (PolyPid) המפתחת טכנולוגיה להעברה מבוקרת של תרופות בתוך גוף האדם, פרסמה במהלך החג (ג') טיוטת תשקיף פומבית להנפקה בבורסת נאסד"ק. החברה מבקשת לגייס 23 מיליון דולר בהנפקה ראשונית (IPO) שצפויה לצאת לפועל בחודשיים הקרובים.
החברה לא ציינה את היקף המניות שתנפיק ואת השווי המבוקש אולם גורמים מקורבים לחברה העריכו כי הגיוס יהיה לפי שווי של 100 מיליון דולר אחרי הכסף. פוליפיד תיסחר תחת הסימול PLPD.
במידה שההנפקה אכן תצא לפועל ותזכה לביקושים הנדרשים, פוליפיד תרשום לעצמה עליית ערך של 470% (פי 5.7) בתוך שנה, שכן בדצמבר 2013 ביצעה החברה גיוס בהיקף 2.7 מיליון דולר לפי שווי של 17.4 מיליון דולר אחרי הכסף.
מי שייהנה מהעלייה הזו הם בעלי המניות הקיימים של פוליפיד: חממת ההיטק הישראלית קסניה (16%), שנוסדה על ידי ענת סגל ונסחרת בתל אביב בשווי של 50 מיליון שקל, מועדון האנג'לים Friendly angels club בראשות עו"ד איתן קייט, המשמש היום גם כסמנכ"ל התפעול של החברה (12.4%), סמנכ"ל הטכנולוגיה ד"ר נועם עמנואל (7.1%); המנכ"ל אמיר וייסברג (5.3%) והמשקיע אריק לוקאץ' (5.3%).
פוליפיד, שהוקמה בשנת 2008, פיתחה טכנולוגיה המאפשרת שחרור תרופות בקצב מבוקר באמצעות שתל שמוחדר אל תוך גוף האדם. הפלטפורמה של פוליפיד מיועדת לטיפול בעצמות בתחום הדנטלי ובתחום של מניעת זיהומים בשברים בעצמות בגוף האדם. לחברה מוצרים בפיתוח בתחום הדנטלי וכן בתחום של מניעת זיהומים בשברים מורכבים בעצמות כאשר המוצר הראשון המבוסס על פלטפורמה זו נקרא בוניפיד, ונותן מענה לזיהומים הנגרמים בתהליך השיקום של שברים פתוחים. הבוניפיד מבוסס על חלקיקים סינתטיים המשמשים לשיקום העצם הפגועה ומצופים בשכבה ייחודית. לאחר ההשתלה משחרר הציפוי באופן הדרגתי תרופות אנטיביוטיות ישירות לסביבת העצם הפגועה.
המוצרים של פוליפיד נמצאים כולם בפיתוח ולפיכך לחברה אין הכנסות. החברה עומדת להיכנס במהלך 2015 לניסויים קליניים בארה"ב ובאירופה כשהיא בונה על שיווק המוצרים שלה לשוק באירופה במחצית הראשונה של שנת 2017. לפני שנה וחצי אף חתמה פוליפיד על הסכם שיווק עם MIS לפיתוח אפליקציה דנטלית המבוססת על מוצר זה.
עד כה ביצעה פוליפיד כמה סבבי גיוסהון בהיקף כולל של 8 מיליון דולר. הגיוס האחרון, בדצמבר 2013, היה בהיקף 2.7 מיליון דולר ולפי שווי של 17.4 מיליון דולר אחרי הכסף. בכך מצטרפת החברה לשורה של חברות ביומד ישראליות המועמדות להנפקה בנאסד"ק, בהן VBL, סיילנסיד, מאפי פארמה, ביובלאסט, מקרוקיור וננו־וייברוניקס, שכבר הגישו תשקיפים לקראת הנפקה. בין הישראליות שצריכות להגיש תשקיף לקראת הנפקה נמצאות נעורים, טראקואט, נוירודרם וצ'ק קאפ. גם איתמר מדיקל, הנסחרת בתל אביב, עשויה להגיע להנפקה בנאסד"ק בחודשים הקרובים. מאז תחילת 2014 גייסו חמש חברות מתעשיית המכשור הרפואי והביומד, לומניס, קייט פארמה, מדיוונד גלמד וריווק (rewalk), כ־347 מיליון דולר.