כיל: הרווח הנקי ירד ב-8.2% ברבעון השלישי ל-180 מיליון דולר
המכירות גדלו ב-8% ל-1.56 מיליארד דולר, הרווח התפעולי זינק ב-18% ל-262 מיליון דולר; הדירקטוריון אישר חלוקת דיבידנד של 125 מיליון דולר
כיל
, יצרנית הדשנים הישראלית, המשיכה ברבעון השלישי לרשום עלייה בהיקפי מכירת האשלג אך השורה התחתונה של החברה המשיכה להצטמק. במקביל, הדירקטוריון אישר חלוקת דיבידנד של 125 מיליון דולר.
- כיל צפויה לביקושים של כחצי מיליארד שקל בחודש הקרוב
- יו"ר ועד עובדי מפעל המגנזיום נגד כיל: "הם מרוויחים מיליונים - ומשתמשים בנו כזבלים"
- המלצות ששינסקי 2 אושרו פה אחד בקבינט החברתי כלכלי
הרווח התפעולי ברבעון השלישי הסתכם בכ-262 מיליון דולר, עלייה של כ-18% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי המתואם ברבעון השלישי הסתכם בכ-180 מיליון דולר, ירידה של כ-8.2% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. זאת, לאור תנודות בשער החליפין ומיסים גבוהים יותר.
עם פרסום הדו"חות דיווחה כיל כי תשקיע כ-435 מיליון דולר בכמה שלבים בהרחבת פעילות ואופטימיזציה במכרה האשלג של החברה בקטלוניה, ספרד. הדירקטוריון אישר השקעה של כ-330 מיליון דולר מתוך כלל התוכנית. הפרויקט כולל גידול הדרגתי של ייצור אשלג עד 1.4 מיליון טונות בשנה. עוד כולל הפרויקט ביצוע מחקר היתכנות לשם פיתוח מכרה אשלג חדש בשטחי הזיכיון בקטלוניה, המתוכנן להפיק מיליון טונות אשלג נוספים בשנה.
במסגרת ביצוע תוכניות התייעלות, חיסכון וצמצום עלויות הייצור - בעיקר במפעל רותם שבנגב - צפויה כיל לחסוך כ-80 מיליון דולר ב-2014. הנהלת החברה החלה במו"מ גם עם נציגי העובדים של מפעלי ים המלח ותרכובות ברום בנאות חובב בדבר תוכנית התייעלות, הכוללת צמצום עלויות ייצור וקיצוץ מספר המועסקים.
מבחינת המגזרים, במגזר האשלג נרשם גידול של כ-30% בכמות האשלג שנמכרה ברבעון השלישי, ל-1.32 מיליון טונות. הרווח התפעולי מתחום האשלג גדל בכ-17% והסתכם בכ-131 מיליון דולר.
מגזר הדשנים והפוספטים רשם ברבעון השלישי גידול של 4% בהיקף המכירות ל-440 אלף טון דשני פוספט. הרווח התפעולי של דשנים ופוספטים הסתכם ברבעון השלישי בכ- 37 מיליון דולר, גידול של כ- 67% לעומת 22 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
מגזר המוצרים התעשייתיים רשם מכירות של 328 מיליון דולר, עלייה של 9% לעומת הרבעון המקביל. הרווח התפעולי בתחום זה גדל בכ-36% ברבעון השלישי לכ-36 מיליון דולר.
מגזר מוצרי התכלית רשם מכירות של 451 מיליון דולר ברבעון השלישי - עלייה של 4% שנובעת מאיחוד דו"חותיהן של חברות שנרכשו במהלך תקופת הדיווח ומעלייה במחירי המכירה. השפעות אלו קוזזו בחלקן על ידי ירידה בכמויות המכירה. הרווח התפעולי בתחום זה הסתכם בכ- 66 מיליון דולר ברבעון השלישי, לעומת 73 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.