קנסות של 3 מיליארד דולר לענקים הפיננסיים בארה"ב ואירופה
הרשויות בבריטניה ובארה"ב הטילו את הקנסות לנוכח הפיקוח הכושל של הבנקים הנענשים על פעילות פסולה במחלקות המסחר במט"ח
חקירה בת 12 חודשים לגבי פעולות אסורות בשערי מט"ח בבנקים הגדולים בעולם מגיעה היום לסיומה: הבנקים שנמצאו מעורבים בפרשה ישלמו לרשויות הרגולציה בארה"ב ובבריטניה קנסות בסכום של מעט יותר מ-3 מיליארד דולר.
- ארה"ב: חסינות לסוחרי מט"ח זוטרים כדי שילשינו על הבכירים
- תביעת ענק נגד 16 הבנקים הגדולים בעולם בגין הטיית הליבור
- סיטי ו-HSBC השעו ארבעה חוקרים בחשד למניפולציה במט"ח
הרשות הבריטית להתנהלות פיננסית (Financial Conduct Authority of Britain) הטילה קנסות בסכום כולל של 1.7 מיליארד דולר (1.1 מיליארד ליש"ט) על 5 בנקים.
בארה"ב, הוועדה לפיקוח על מסחר בחוזי סחורות (U.S. Commodity Futures Trading Commission) הטילה קנסות בהיקף של 1.4 מיליארד דולר על הבנקים המעורבים.
סיטי, ג'יי פי מורגן צ'ייס, רויאל בנק אוף סקוטלנד, HSBC ו-UBS הם חמשת הבנקים שצוינו בהסכם ושעליהם הוטלו קנסול של החל מ-300 מיליון דולר ומעלה.
הרשות הבריטית הטילה על ג'יי.פי מורגן קנס של 352 מיליון דולר, הסיטי נקנס ב-358 מיליון דולר, רויאל בנק אוף סקוטלנד ב-344 מיליון דולר, הקנס על HSBC הועמד על 343 מיליון דולר ועל UBS הסכום עמד על 341 מיליון דולר. הרשות האמריקאית הטילה על ג'יי.פי מורגן וסיטי קנס של 310 מיליון דולר כ"א, 290 מיליון דולר לרויאל בנק ול-UBS, וקנס של 275 מיליון דולר ל-HSBC.
במסגרת ההסדר קנסה גם הרשות המפקחת בשוויץ את UBS המקומי בסכום נוסף של 134 מיליון פרנק שוויצרי (139 מיליון דולר).
הרשויות ממשיכות לחקור חשד למעורבותו של בנק ברקליס בפעילויות האסורות. הבנק הבריטי נסוג מהשיחות על ההסכם המשותף ברגע האחרון. על פי הודעה שמסחר: "הבנק שקל הסכם דומה מאד להסכם שנחתם היום, אך לאחר שיחות עם רשויות ורגולטורים אחרים הגיע להחלטה להגיע להסדר כללי יותר". ברקע להחלטת הבנק עומדת העובדה כי הוא נחקר במקביל על ידי משרד המשפטים האמריקאי ורשויות נוספות בארה"ב בשל פעילויות אסורות.