כבר לא צבע אדום: הפיצויים מצוק איתן הקפיצו את הרווחיות של נירלט
מפעל הצבעים שנמצע בקיבוץ ניר עוז מעריך כי יקבל פיצויים בגובה 6.8 מיליון שקל בעקבות הלחימה בעזה. סכום זה שיפר את הרווחיות התפעולית ל-17.3% ברבעון השלישי לעומת 13.6% ברבעון המקביל. הרווח הנקי זינק ב-15.2% ל-58.8 מיליון שקל, סכום שיחולק במלואו כדיבידנד לבעלי המניות
- 8 הערות על התשקיף של אינרום
- דוידי בדרך לאקזיט: אינרום פרסמה תשקיף בדרך להנפקה
- מפיצת נירלט בהולנד ובבלגיה תובעת ממנה 4.7 מיליון שקל על תקלות במוצריה
בהסתכלות על תוצאות אינרום כולה בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה, תוצאות המלחמה ההיא כמעט ולא מורגשות. החברה רשמה צמיחה בכל אחת מהפעילויות שלה – צמיחה של 7.3% בחברה בת איטונג, של 7.7% בחברה בת כרמית מיסטר פיקס, וצמיחה צנועה יותר מסיבות מובנות של 1.1% בנירלט. בתוצאות המאוחדות רשמה אינרום צמיחה של 4.3% למכירות של 638.5 מיליון שקל.
אותם 6.8 מיליון שקל מכספי הפיצויים מהמדינה (שעדיין לא התקבלו, והם למעשה הערכה של החברה שעוד יכולה לגדול או לקטון) הגיעו לרווח התפעולי דרך סעיף ההכנסות האחרות. הרווח התפעולי המאוחד עמד על 104.2 מיליון שקל, קפיצה של 15% לעומת ינואר-ספטמבר 2013.
עוד גורם שלא בשליטת החברה שהשפיע על השורה התחתונה הוא שער הדולר. אינרום מדווחת כי לאור עלייה של 7.3% בשער הדולר ברבעון השלישי לעומת הרבעון המקביל, היא עברה להכנסות מימון של 600 אלף שקל, לעומת הוצאות מימון של 2.6 מיליון שקל ברבעון המקביל. בהסתכלות של 3 רבעונים, הזינוק בדולר של הקיץ האחרון הביא לירידה של 31.9% בהוצאות המימון לסכום של 5.7 מיליון שקל.
בשורה התחתונה רשמה אינרום רווח נקי של 58.8 מיליון שקל, עלייה של 15.2% לעומת ינואר-ספטמבר 2013. בחברה בחרו לחלק את כל הרווח הנקי כדיבידנד לבעלי המניות, למרות שמדיניות הדיבידנד שלה צנועה יותר ומבטיחה תשלום של 75% מהרווח הנקי לבעלי המניות. אינרום, שבשליטת קרן פימי של ישי דוידי, הפכה לבורסאית בחודש יוני האחרון.