$
בורסת ת"א

מגדל: ירידה של 18% ברווח ברבעון ל-142 מיליון שקל

זאת בשל הפרשה של 71 מיליון שקל אחרי מס בשל סביבת הריבית הנמוכה שאילצה את מגדל להגדיל את ההתחייבויות הביטוחיות שלה. מתחילת השנה הפרישה מגדל המחזיקה בתיק ביטוחי החיים הגדול בענף 214 מיליון שקל בשל סביבת הריבית הנמוכה

רחלי בינדמן 09:4826.11.14

חברת הביטוח מגדל שבשליטת שלמה אליהו מסכמת רבעון עם רווח של 142 מיליון שקל, ירידה של 18% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הסיבה לירידה ברווח מקורה בהפרשה של 71 מיליון שקל אחרי מס בשל סביבת הריבית הנמוכה שאילצה את מגדל להגדיל את ההתחייבויות הביטוחיות שלה. בסיכום של 9 החודשים הראשונים, הרווח עמד על 504 מיליון שקל, עלייה של 10% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, וזאת חרף הפרשות של 214 מיליון שקל בשל סביבת הריבית. מעניין כי המתחרה כלל המחזיקה בתיק ביטוח חיים קטן ממגדל רשמה הפרשה גבוהה יותר מתחילת השנה של 274 מיליון שקל בשל סביבת הריבית.

עופר אליהו, מנכ"ל מגדל עופר אליהו, מנכ"ל מגדל

 

בתשעת החודשים הראשונים הרווח עלה בעיקר בזכות שוק ההון ועליה בתשואות הריאליות של תיק הנוסטרו של הקבוצה ותיק ביטוחי המנהלים המשתתף ברווחים שבו מגדל שותפה לרווח של העמיתים (בשיעור של 15% מהתשואה הריאלית). לפי דוחות מגדל, החברה גם מציגה שיפור ברווח מביטוחי חיים טהורים (ביטוח מפני מוות) תודות לירידה בתביעות ביטוח אובדן כושר עבודה במחצית הראשונה של שנת הדו"ח. מנגד, בביטוח חיים חל גידול בהפרשה לתביעות ייצוגיות. מגדל גם מדווחת על ירידה ניכרת במכירות החדשות בתכניות ביטוחי מנהלים מתחילת השנה בשל רפורמת המקדמים שאסרה על שיווק ביטוחי מנהלים עם מקדם קצבה מובטח החל מתחילת 2013. מנגד, במכירות הפנסיה נרשמה עליה.

 

מעניין כי דווקא ברבעון השלישי חלה עלייה במכירות החדשות הן בתוכניות ביטוח חיים והן בפנסיה לעומת הרבעון המקביל אשתקד, בהמשך לעלייה שחלה ברבעון השני של שנת הדו"ח. מדובר בתופעה מעניינת שכן לא ברור מדוע משווקים היום ללקוחות פוליסות ביטוחי מנהלים ללא מקדם קצבה מובטח שבהן דמי הניהול גבוהים משמעותית מדמי הניהול בקרן פנסיה, חרף היעדר יתרון מובהק לביטוחי המנהלים.

 

מגדל גם מעדכנת על ירידה ברווח החיתומי (עודף פרמיות שנגבו על תביעות ששולמו) בענף הבריאות לעומת התקופה המקבילה אשתקד שנבעה בעיקרה מגידול בתביעות ביטוח הוצאות רפואיות, בין היתר, השתלות. בתחום ביטוח הבריאות, הרווח החיתומי ברבעון השלישי של שנת הדוח נותר ברמה דומה לרבעון המקביל אשתקד.

 

בתחום הביטוח הכללי חלה ירידה ניכרת בתוצאות החיתומיות לעומת התקופה המקבילה אשתקד, שהתבטאה בעיקרה בענפי החבויות, בעקבות מגמת החמרה בניסיון התביעות שהובילה לגידול בהערכה האקטוארית של התביעות התלויות בענפי צד ג' ואחריות מעבידים, כמו גם מירידה ברווח שהשתחרר ברכב חובה והתפתחות שלילית שחלה ברבעון השני של שנת הדוח בתביעות המאגר הישראלי לביטוח רכב ("הפול"), אשר השפיעה על התפתחות עתודות מגדל לפי אחוז חלקה בפול. מעניין כי דווקא חברת הביטוח המתחרה, הפניקס, הציגה בשנה שעברה התפתחות חיובית בצפי התביעות בתחום החבויות.

 

בפרמיות ביטוח כללי חלה ירידה לעומת התקופה המקבילה אשתקד הנובעת מקיטון בכמות הפוליסות בביטוחי רכב שנמכרו על ידי החברה, וכן מקיטון בפרמיות בענפי רכוש אחרים שנבע, בין היתר, ממועדי חידוש פוליסות בהן הכיסוי הביטוחי ארוך משנה במספר עסקים גדולים, ומירידה בכמות הפוליסות בביטוח דירות שנמכרו על ידי החברה. יצוין, כי בביטוח רכב חובה חל עדכון חד פעמי בחלקה של מגדל ב"פול". ללא עדכון זה, חל קיטון בפרמיות בביטוחי רכב ודירות אשר הושפע בחלקו מהתמקדות בסוגי ביטוחים רווחיים, ובכלל זה הפסקת הפעילות במספר קולקטיבים בביטוחי רכב, משחיקת תעריפים בביטוח רכב חובה וכן מעדכון התעריפים והרכב הכיסויים בביטוח דירות.

 

חברות הביטוח מחוייבות להוון את ההתחייבויות הביטוחיות שלהן לפי ריבית חסרת סיכון לפי דרישות הרגולציה וכאשר סביבת הריבית נמצאת במגמת ירידה שווי ההתחייבויות קטן ויש צורך בהגדלת העתודות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x