בלעדי לכלכליסט
קרן להב סוגרת שנתיים עם תשואה שנתית של 14%
בין משקיעי הקרן, שמתמחה במימון חברות בגודל בינוני, נמצאת הכשרה ביטוח. הקרן, שהוקמה על ידי יעל גיט וגיורא עופר ב־2013, גייסה 125 מיליון שקל
קרן להב תסיים שנתיים של פעילות עם תשואה שנתית של 14%. להב הוקמה בתחילת 2013 על ידי יעל גיט, סמנכ"לית המימון של קרן בראשית, וגיורא עופר, לשעבר מנכ"ל בנק דיסקונט, שגם מנהלים אותה, והיא מתמחה במימון חברות בגודל בינוני.
- קרן להב כבר מורווחת 40% על עסקת WTP עוד לפני השלמתה
- מיזם ההלוואות האינטרנטי של בלנדר יוצא לדרך
- חברת העוגנפלסט מקיבוץ העוגן מצרפת לראשונה שותף
הקרן גייסה 125 מיליון שקל, כאשר מתוכם השקיעה עד כה 65 מיליון שקל. בנוסף לכך הקרן ביצעה השקעות של 90 מיליון שקל ביחד עם גופים נוספים. המשקיעים בקרן הם אנשי עסקים פרטיים, ארגוני קניות קיבוציים והכשרה ביטוח שבשליטת אלי אלעזרא.
הקרן משלימה בימים אלו את ההשעקה התשעית שלה וצפויה להשלים את שאר השקעותיה בחודשים הקרובים. בנוסף לכך, היא שוקלת לגייס קרן המשך ב־2015.
עוד נודע ל"כלכילסט" כי הקרן ביצעה לאחרונה חלוקות למשקיעים ומדובר בפרק זמן מהיר יחסית שאינו אופייני לקרנות אקוויטי וזאת בשל אופי הפעילות שהנו מימוני ברובו.
האסטרטגיה של הקרן היא ביצירת תיק מימון אופטימלי לחברה המשקלל וממכסם את המימון המועמד על ידי המערכת הבנקאית ומשלים אותה. פעילות כזו ננקטה במספר חברות שהקרן השקיעה בהן דוגמת העוגנפלסט ונאייקס.
הקרן מציעה לחברות בגודל בינוני עסקאות מימון לצורך הרחבת פעילות או מטרה אחרת, בטווחים שבין 30-5 מיליון שקל, טווח שנמצא "מתחת לרדאר" של מרבית גופי ההשקעה והמימון הפועלים בישראל. המימון האלטרנטיבי לחברות אלו הוא בנקאי, ועד היום לא קמו קרנות נוספות בתחום.
הקרן גובה ריבית שוטפת הגבוהה בכ־3% מהריבית הנהוגה בבנקים, מאחר והבנקים דורשים ביטחונות גבוהים יותר מהחברות. בנוסף, הקרן בונה בשיתוף החברה מודל אפסייד על בסיס הצלחתה של החברה. במסגרת המודל תשולם לקרן תוספת בגין הסכום שהעמידה לחברה רק במידה והחברה עמדה בתכנית העסקית. במידה ולא, הקרן גובה רק את הריבית השוטפת.
ההשקעה הבולטת של החברה היא בחברה הציבורית WTP הישראלית, שממחזרת פסולת עירונית. קרן להב השקיעה באוגוסט השנה 5.5 מיליון שקל. מאז עלה שווייה של החברה ב־100%, והיא נסחרת כיום בשווי של 217 מיליון שקל. בין ההשקעות הנוספות של החברה נמצאת השקעה של כ־22 מיליון שקל בחברת נאייקס המייצרת ומשווקת מערכות תשלום ללא מזומנים, בקרה ושליטה למכונות אוטומטיות. בנוסף לכך, הקרן רכשה 40% ממניות חברת העוגנפלסט מקיבוץ העוגן ב־25 מיליון שקל, יצואנית יריעות P.V.C לשימושים בתחומי הבנייה והתעשייה.