אנטרופי ממליצה לאשר את הפיצול בחברה לישראל
חברת הייעוץ למוסדיים ציינה כי הפיצול יגביר את שקיפות החברות־הבנות ויאפשר למשקיעים לבחור אם להשקיע בקנון בנפרד מהחברה לישראל. אנטרופי: "העסקה יכולה לשפר את מצב בעלי המניות"
בשבועות האחרונים התדיינו מחזיקי האג"ח של החברה לישראלעם הנהלת החברה בנוגע למהלך הפיצול, שבו תפריד החברה לישראל את כיל ובזן מיתר החברות־הבנות, שאותן היא תיצוק לחברה נפרדת — קנון. החברה לישראל ערכה שורה של שינויים בשטר הנאמנות, בהם התחייבות לא לחלק דיבידנדים אלא אם רמת המינוף תרד, כמו גם התחייבות לא לבצע בתקופה הקרובה השקעות חדשות.
- נושי החברה לישראל הגבילו דיבידנדים
- קורוס מקרטעת בדרך לשווקים פקוקים
- החברה לישראל מוכרת את אחזקותיה בפטרוטק ב-21 מיליון דולר
כעת, אנטרופי, חברת הייעוץ למוסדיים, הוציאה את המלצתה לקראת אסיפת בעלי המניות שתתקיים ביום ראשון, שבה היא תומכת במהלך הפיצול. עם זאת, יש לזכור כי אנטרופי מייעצת לבעלי המניות ולא למחזיקי האג"ח כך שנקודת המבט שלה שונה משל מחזיקי האג"ח.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
באנטרופי כתבו כי הם בחנו את העסקה בשני היבטים: המשפטי הנוגע למעבר החברה־הבת קנון לסינגפור ורישומה למסחר בניו יורק, כשאליה ייכנסו יצרנית השבבים טאואר, חברת האנרגיה איי.סי.פאואר, מיזם הרכב קורוס וצים; וטובתם של בעלי מניות המיעוט כתוצאה מהמהלך. אנטרופי נעזרה לגיבוש חוות הדעת בפרופ' אהוד קמר. בחוות הדעת נכתב כי בכוונת החברה לישראל לפצל את בזן לחברה נפרדת בעתיד, קרי חלוקת המניות כדיבידנד בעין. עוד נכתב כי קנון תפעל בעתיד להנפקת איי.סי פאואר בנפרד.
בין הסיבות לכך שאנטרופי בחרה להציע לגופים המוסדיים להצביע בעד הליך הפיצול ניתן למנות את העובדה שקנון תפרסם דו"ח רבעוני אף שהיא לא מחויבת לכך על פי הדין הסינגפורי, מה שישפר את השקיפות למשקיעים; התחייבות החברה לישראל לאפשר לתבוע את קנון בישראל כל עוד מניותיה יהיו רשומות בבורסה המקומית; עלייה ברמת פירוט הדו"חות בחברות־הבנות; יכולת של המשקיעים לבחור אם להשקיע בקנון בנפרד מהחברה לישראל; והעובדה שחברות סינגפוריות לא משלמות מס על אחזקות בחברות זרות. להערכת אנטרופי, זו היתה הסיבה המרכזית לרישום קנון בסינגפור.
מנגד, הנקודות השליליות היו שקנון תוכל להפסיק להיסחר בישראל בהתראה של תשעה חודשים; למשקיעים לא תהיה השפעה על הרכב דירקטוריון קנון; עלול להיות קושי לתבוע את החברה; ורמת הדיווח הנדרשת מהחברה, על רקע רישומה המתקרב בארה"ב, נמוכה מזו הנדרשת בישראל.
פרופ' אהוד קמר כתב בחוות הדעת כי "יש לברך על הגילויים הנוספים וההתחייבויות שהחברה לישראל וקנון נתנו בעקבות השיחות עם אנטרופי כדי להבהיר את העסקה המוצעת לבעלי מניות המיעוט ולמתן את הפגיעה בהם במעבר מאחזקת מניות בחברה ישראלית שנסחרת בישראל לאחזקת מניות בחברה סינגפורית". עוד כתב קמר כי "התחייבויות אלה מעידות על רצון טוב ועל כוונה לא להגיע למצב שבו בעלי מניות המיעוט יזדקקו להגנה מפני בעלי השליטה".
קמר אף הוסיף כי "העסקה יכולה להיטיב את מצבם של בעלי המניות גם ללא החיסכון האפשרי במס, אם עצם פיצול החברה ורישומה למסחר בארה"ב משביחים אותה. למשל, אם הם מגדילים את הסחירות של שתי החברות שנוצרות בהשוואה לסחירות החברה לפני הפיצול".