נייר חדרה בחרה שוב בחברה אחות להקמת תחנת הכוח
למרות הביקורת של המוסדיים על עסקה "בתוך המשפחה", נייר חדרה שבשליטת כלל תעשיות בחרה במשאב - גם היא של כלל תעשיות - כהצעה עדיפה לבניית תחנת הכוח של המפעל
למרות הביקורת של בעלי המניות, לן בלווטניק, בעלי כלל תעשיות, ממשיך לעשות עסקים עם עצמו. נייר חדרההציבורית שבשליטת כלל תעשיות דיווחה הבוקר כי לאחר בחינת 3 הצעות שהוגשו לה, החליטה החברה לבחור בהצעת של משאב, חברה בשליטת כלל תעשיות גם היא, כהצעה עדיפה על מנת לבנות את תחנת הכוח במפעל נייר חדרה.
- נייר חדרה נכשלה במציאת משקיעים לתחנת הכוח
- נייר חדרה: ההכנסות צנחו ב-10.7% ברבעון השני, ההפסד - 14.7 מיליון שקל
- המוסדיים הכריעו את בלווטניק: נייר חדרה תחפש עוד משקיעים לתחנת הכוח
החברה לא דיווחה מה היו פרטי ההצעה של משאב, שמחזיקה בבעלות על מונופול המלט נשר, ומדוע ניצחה את ההצעות האחרות.
מדובר בפרק נוסף בסאגה מתמשכת בו בלווטניק מנסה להעביר את תחנת הכוח המתוכננת של נייר חדרה לחברה אחות, ונחסם על ידי בעלי מניות המיעוט.
הכל החל ביוני האחרון, אז הודיעה נייר חדרה כי תמכור מחצית מתחנת הכוח תמורת 39.5 מיליון שקל לחברה האחות כלל אנרגיה, וכי כלל אנרגיה תקים את התחנה, שאמורה לספק לנייר חדרה חשמל וקיטור, אך גם למכור חשמל וקיטור ללקוחות חיצונים אחרים. לאחר שנחשף ב"כלכליסט" כי כלל אנרגיה נבחרה אף שלא הציעה את התמורה הכספית הגבוהה ביותר ואין לה רקע בבניית תחנות כוח המונעות בגז טבעי, החלו המוסדיים להקשות על החברה שיצאה במכרז חדש.
בתחילת אוקטובר הודיעה ניר חדרה על כישלון המכרז - שכן ניגשו אליו רק 2 חברות, משאב וגלובל פאואר. לאחר כישלון המכרז, נכנסה החברה למו"מ עם המציעים השונים, וכעת מתברר כי קיבלה הצעה גם מגורם שלישי. בכל מקרה, נייר חדרה בחרה שלא לחשוף את פרטי ההצעות, כך שלא ניתן לדעת האם באמת הצעת החברה האחות משאב היא הטובה ביותר לכל בעלי המניות של נייר חדרה, ולא רק לבלווטניק.