$
בורסת ת"א

ענבל אור עושה ניסיון נוסף להגיע לבורסה

יזמית הנדל"ן רוכשת 60% מהשלד של אינוונטק ב־3 מיליון שקל במטרה להכניס לתוכו עשרה פרויקטים, אף שכעת יש לה ארבעה בלבד

ניר צליק 07:1504.01.15

ענבל אור רוכשת 60% מהשלד של אינוונטק בתמורה ל־3 מיליון שקל ומתכוונת ליצוק לתוכו פעילות של עשרה פרויקטי נדל"ן, כך נודע ל"כלכליסט". השלד היה בבעלותם של סוחרי השלדים אורי אקרמן וכפיר זילברמן.

 

כבר בשנת 2011 ניסתה אור לפלס את דרכה לבורסה באמצעות כניסה לתוך שלד - זה של מיינרום. בסופו של דבר נסוגה אור מהרעיון ונאלצה לפצות את הבעלים של מיינרום דאז - אביחי סטולרו, רוני יצחקי ויהודה סייג - ב־666 אלף שקל.

 

אור, העומדת בראש קבוצת אור סיטי נדל"ן, החלה את דרכה בארגון של קבוצות רכישה. היא התחייבה ליצוק עשרה פרויקטים לתוך השלד הבורסאי של אינוונטק, אולם כיום יש לחברה שלה ארבעה פרויקטים בביצוע בלבד, אשר שלושה מתוכם ממוקמים ברמת גן. הפרויקט הרביעי נמצא בתל אביב.

 

 

הפרויקט הראשון של חברת אור נדל"ן, אור בשדרה, מבוצע בשדרות הילד. מדובר במגדל מגורים בן 30 קומות הכולל גם שטחי מסחר ומכיל 108 דירות. הפרויקט השני, בז'בוטינסקי 102–104, מיועד להיות בגובה 26 קומות ולהכיל 184 דירות. הפרויקט השלישי של החברה, מגדל הטייסים בנווה יהושע, כולל 104 דירות. הפרויקט האחרון שמבצעת אור נדל"ן, מגדלי הצעירים הממוקם ברחוב מנחם בגין בתל אביב, מיועד לכלול 486 דירות.

 

השלד של אינוונטק נמכר תמורת 2.25 מיליון שקל

 

בחודש מרץ 2014 הגיעה חברת הנדל"ן אינוונטק לסוף דרכה, אחרי שמונה לה מפרק זמני.

 

ענבל אור ענבל אור צילום: עמית שעל

החברה נשלטה על ידי סנטראל יורופיאן (68%) של רותי עופר, אלמנתו של יולי עופר.

 

החברה הגיעה לפירוק באופן רשמי לאחר ששופט בית המשפט המחוזי בתל אביב איתן אורנשטיין אישר את מינויו של מפרק זמני לחברה. הבקשה לפירוק הוגשה מטעם מחזיקי האג"ח של אינוונטק.

 

אורנשטיין הורה אז על מינויו של עו"ד עדי פיגל, אשר ייצג את נאמני האג"ח, לתפקיד המפרק הזמני.

 

בין הנהלת החברה לבין מחזיקי האג"ח, שלהם היתה החברה חייבת כ־35 מיליון שקל, התחולל מאבק ממושך. הנהלת החברה ניסתה למנוע את בקשת הפירוק של מחזיקי הנדל"ן, אולם כשלה במאמציה. השלד עצמו נמכר בתמורה ל־2.25 מיליון שקל.

 

הפסידה אופציה: הפרויקט בדרום שכונת בבלי נגנז

 

בתחילת 2014 הפסידה אור קרקע שעליה היתה לה אופציה להקים את פרויקט אור־בבלי לקבוצת אנשי עסקים, ובהם רוני מאנה.

הפרויקט היה אמור לכלול שני מגדלי יוקרה, בני 19 ו־27 קומות, ובהם 150 דירות, בדרום שכונת בבלי, ולהיבנות מול מגדלי יו.

 

מאור סיטי נדל"ן לא נמסרה תגובה לידיעה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x