היסטוריה בבורסה - כלל תעשיות סיימה היום 50 שנים כחברה מדווחת
הנפקת המניות הראשונה של כלל תעשיות היתה בשנת 1965. היום הושלם פדיון כל סדרות האג"ח של כלל תעשיות, שנדרש על פי חוק הריכוזיות
כלל תעשיות תפסיק מהיום (ב') להיות חברה מדווחת. כך דיווחה היום החברה, בעקבות פדיון סדרות האג"ח שעוד נותרו לה במסחר.
- כלל תעשיות תוכל לבצע פדיון מוקדם ומלא של אגרות החוב שהנפיקה
- תביעה נגזרת נגד דנקנר, פישר ולבנת בכלל תעשיות
- בלווטניק מקפל את ראש הפירמידה - כלל תעשיות תפרע את האג"ח
בכך למעשה נחתמו 50 שנים של כלל תעשיות בשוק ההון הישראלי, לאחר שהחברה הנפיקה מניות לציבור לראשונה בשנת 1965. הבעלות על החברה תישאר בידי לן בלווטניק, שרכש אותה מידי נוחי דנקנר בשנת 2012, ולחברה לא יהיה כלל חוב ציבורי.
מה שסלל את הדרך לפדיון האג"ח של החברה היתה הכרעת בית המשפט המחוזי בתל אביב בסוף דצמבר, כאשר הפדיון בוצע לפי מחיר השוק של האג"ח. אחד המחזיקים התנגד למחיקה, אך בית המשפט דחה את פנייתו.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
הצורך בהפיכת כלל תעשיות לחברה פרטית לחלוטין ללא חוב ציבורי עלה במסגרת חוק הריכוזיות - שמגביל את גודל ה"פירמידות" הבורסאיות שבעל שליטה יכול להחזיק. במקרה של כלל תעשיות, הפירמידה היתה מורכבת משלוש שכבות: כלל תעשיות, שמחזיקה בשליטה בכלל ביוטכנולוגיה, שהיא בעלת השליטה בשתי חברות ציבוריות נוספות: ביוקנסל ודי-פארם. חוק הריכוזיות חייב את כלל תעשיות לפעול להשטחת הפירמידה שלה לפירמידה בת שתי שכבות, באמצעות "קיפול" אחת השכבות. כלל תעשיות בחרה - בצעד חריג - לקפל את השכבה העליונה ולא למחוק את החברות הנכדות מהמסחר בתל אביב.