רצף העליות נקטע: הנפט התרסק ב-8.7%
לאחר נסיקה של 7% אתמול וקפיצה של 20% בתוך 3 ימים הנפט מסוג קרוד צלל היום ונקבע על 48.45 דולר לחבית. ברקע - מלאי הנפט הגולמי בארה"ב עלה בשבוע החולף מעל לתחזיות - זה השבוע ה-4 ברציפות
נסיגה לאחור: החוזה על הנפט ננעל היום בירידה, לאחר נסיקה של 7% אתמול וקפיצה של 20% בתוך 3 ימים. הנפט מסוג קרוד WTI איבד 8.7% ונקבע על רמה של 48.45 דולר לחבית בבורסות הסחורות של ניו יורק.
- "ירידת מחירי הדלק צריכה להוזיל ב-5% את הליסינג למחזיקי הרכבים הצמודים"
- קצא"א התחייבה: לא נזרים נפט לדרום הרחוק
- בנק ישראל: ירידת מחירי הנפט תפנה תקציב למערכת הביטחון
היום פורסם דו"ח נתוני המלאים החשוב בארה"ב של מנהל האנרגיה בארה"ב - U.S. Energy Information Administration. מלאי הקרוד WTI עלה ב-6.33 מיליון חביות, לעומת צפי לעלייה של 3.467 מיליון חביות. מלאי הדלק עלה ב-2.34 מיליון חביות לעומת צפי לעלייה של 67 אלף חביות ומלאי חביות הדלקים המזוקקים עלה ב-1.79 מיליון - לעומת צפי לירידה של 1.83 מיליון חביות.
"אם המספרים של מנהל האנרגיה האמריקאי יאשרו את התמונה העולה מנתוני API אזי יהיה מדובר בהפתעה דובית נוספת של תמונת התפוקה בסחורה, מה שצפוי לחדש את הלחץ בכיוון של ירידת מחירים", אומר טימותי אוונס (Timothy Evans), אסטרטג סחורות בסיטי לפני פרסום הנתונים.
אשר לזינוק של הימים האחרונים, מת'יו וולר (Matthew Weller), אנליסט בכיר ב-Forex.com, מפנה את תשומת הלב בסקירה שלפרסם הלילה לייחודו של הזינוק האחרון. וורן מציין שבשנת 2004, כשמחיר ה-WTI טיפס לראשונה מ-44 ל-53 דולר, פלוס של 20%, הטיפוס נמשך 3 חודשים - וכונה בשעתו כטיפוס מהיר מאד. הפעם לקח לנפט לזנק בשיעור דומה של 20% ובאותה רמת מחירים בדיוק, מ-44 ל-53, תוך 3 ימים בלבד.
לפי אנליסט הסחורות של Commerzbank, הירידה החדה שנרשמה בחצי השנה האחרונה במחירי הנפט הפתיעה כמעט את כולם. "אף אחד מהסוחרים לא ציפה לירידה חדה של 50% בחצי שנה במחירי הנפט. בנוסף חשוב להדגיש את מלאי הנפט הגולמי של ארה"ב שממשיך לעלות בקצב שלא נראה מזה יותר מ-20 שנה". לגבי הצפוי בהמשך השנה אומר האנליסט כי לדעתו ישנם יסודות בשוק שעשויים לייצב את מחירי הנפט בעולם ולהכין את הקרקע לעליות.
מנגד, פיל פלין (Phil Flynn), אנליסט שווקים מ-Price Futures Group, כתב הלילה שהסף של 44 דולר מסמל את הגבול התחתון. "בימים האחרונים גם דיווחים דוביים מבחינת הנפט לא הורידו אותו מתחת לרמה זו - כך למשל הנתונים החלשים של פעילות התעשייה בסין נתפסים עכשיו בשוק דווקא כידידותיים לנפט, כי הם משקפים פוטנציאל ליוזמות הרחבה והקלות בעתיד הקרוב", אומר פלין.