$
בורסת ת"א

פרסום ראשון

הצלחה לתשובה: ביקושים של 1.1 מיליארד שקל בהנפקה של דלק

על רקע הביקושים דלק הגדילה את היקף הגיוס ל-700 מיליון שקל ובשלב הציבורי הוא יגדל ל-800 מיליון שקל. הריבית נסגרה על 4.4%. מדובר בפעם הראשונה שבה יכולת הגיוס של תשובה עמדה למבחן בישראל, שנתיים לאחר הסדר החוב בדלק נדל"ן

גולן חזני ואורן פרוינד 20:4718.02.15

ביקושים של 1.1 מיליארד שקל נרשמו במכרז המוסדי של הנפקת האג"ח של קבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה. הייתה זו הפעם הראשונה שבה יכולת הגיוס של תשובה עמדה למבחן ראשון בשוק ההון הישראלי שנתיים לאחר הסדר החוב שביצע בדלק נדל"ן. על רקע הביקושים דלק הגדילה את הגיוס להיקף של 700 מיליון שקל ובשלב הציבורי יגדל היקף הגיוס ל-800 מיליון שקל. הריבית במכרז נסגרה ברמה של 4.4%.

 

ההנפקה עברה בהצלחה כשגופי הנוסטרו וקרנות הנאמנות עטים על החוב. עם זאת גופי הפנסיה והגמל כמעט ולא השתתפו בהנפקה וחלקם הגדול מתכוון לרכוש את האג"ח בשוק. מבין קרנות הנאמנות בלטו אלה של מנורה ומור בית השקעות.

 

רגע לפני השלב המוסדי בהנפקת האג"ח החדשה שלה שינתה הנהלת דלק את מתווה ההנפקה במטרה למשוך אליה מוסדיים שחששו מהביקורת הציבורית שנשמעה לאחרונה על חזרתו של תשובה לגייס אג"ח ללא ביטחונות לקבוצת דלק, לאחר הסדר החוב שבו גילח למשקיעים 65% על חוב של 2.15 מיליארד שקל.

 

 צילום: גיל יוחנן, Ynet

 

 

כתף קרה מהמוסדיים הגדולים

 

מה דעתך על מניית דלק קבוצה:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

בהנפקה בלטו בהיעדרם גופי הפנסיה הגדולים במשק ובהם פסגות, כלל, מנורה והראל, שהחליטו שלא להשתתף בהנפקה על רקע הביקורת הציבורית שנשמעה לאחרונה על גיוס החוב של דלק. את ההנפקה הובילו גופי החיתום של לידר ואקסלנס והשתתפו בה גופי החיתום של מנורה ברק קפיטל לאומי פרטנרס וענבר.

 

קבוצת דלק היא אחת מקבוצות האחזקה החזקות במשק הישראלי עם יתרות מזומנים עצומות של 3.3 מיליארד שקל, שיעורי מינוף נמוכים של 29% בלבד (LTV) ואגרות חוב שנסחרות בתשואות לפדיון נמוכות של 0.5%-5% המעידות על אמון השוק לגבי יכולת החזר החוב של החברה. למרות כל אלו, הרצון של דלק לגייס את האג"ח זכה לביקורת ציבורית נוקבת, הן מצד בתי ההשקעות הגדולים בישראל כמו פסגות כלל ואיילים, שהודיעו כי יחרימו את הגיוס, והן מצד פוליטיקאים כמו יו"ר מרצ זהבה גלאון שקראה למשקיעים שלא להשתתף בהנפקה של דלק.

 

ההתנגדות הציבורית התעוררה מכיוון שהגיוס הנוכחי הוא הפעם הראשונה שקבוצת דלק חוזרת לגייס אג"ח שאינן מובטחות בשעבוד כלשהו מאז הסדר החוב של החברה הבת דלק נדל"ן בשנת 2012 ,שבו ספגו המשקיעים תספורת של 65% על חוב של 2.15 מיליארד שקל.

 

שוב מגייסים ללא בטחונות

 

הגיוס הנוכחי שמבצעת דלק הוא ללא בטחונות למעט שעבוד שלילי, כלומר היא מבטיחה שלא לשעבד את הנכסים שלה לטובת גורם אחר אלא אם תבצע אחת מבין שלוש החלופות הבאות: תקבל אישור מראש של מחזיקי האג"ח לעשות כך, תעמיד ערבות בנקאית בסכום השווה לסכום השעבוד של הצד השלישי, או שתשעבד לטובת מחזיקי האג"ח ני"ע סחירים בשיעור של 150% מיתרת החוב.

 

האג"ח של דלק יוחזרו בשישה תשלומים לא שווים בין השנים 2020-2025. מבנה התשלומים בנוי כך שהוא מאפשר לדלק שקט פיננסי בשנתיים הראשונות עם שני תשלומים בשיעור של 5% בחודש פברואר בשנים 2020-2021 וארבעה תשלומים בשיעור של 22.5% בחודש פברואר בכל אחד מהשנים 2022-2025.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x