הרכבת מגיעה לבורסה: ביקושים של 3.6 מיליארד שקל בשלב המוסדי
מדובר בפעם הראשונה שבה מגייסת רכבת ישראל הון בהנפקת אג"ח. החברה צפויה להשלים גיוס של 988 מיליון שקל - ותשתמש בכסף בין היתר לפרויקט הנתיב המהיר לירושלים ולפרויקט חישמול הקרונות
- רכבת ישראל: ארבע חברות זרות יתחרו במכרז לאספקת קטרים חשמליים
- הסיווג של הרכבת עלה, ושכר בכיריה שודרג באלפי שקלים
- הממשלה אישרה הנפקה ראשונה ברכבת ישראל
זוהי הפעם הראשונה שרכבת ישראל מגייסת הון בהנפקת אג"ח. את המהלך מובילה רשות החברות והנהלת הרכבת, ועורכת הדין אסתר קורן. החברה מייעדת 20% מכספי הגיוס לפרויקט הנתיב המהיר לירושלים, 20% לתוכנית החישמול של הקרנות, ו-18% לציוד נייד ואיתות. יתר הגיוס מיועד לפרויקטים אחרים. על פי הערכות, הרכבת תצא עד סוף השנה לגיוס נוסף באותו היקף של כמיליארד שקל.
בסדרה השקלית, שבה הוזרמו ביקושים של 1.8 מיליארד שקל, גייסה הרכבת במכרז המוסדי 509 מיליון שקל בריבית של 1.25%, מירווח של כ-0.6% מעל האג"ח הממשלתי. בסה"כ יגויסו סידרה זו עם השלמת המכרז לציבור 588 מיליון שקל.
בסדרה הצמודה, שבה הוזרמו ביקושים דומים, תגייס הרכבת כ-400 מיליון שקל, מתוכם הובטח במכרז המוסדי גיוס של 339 מיליון שקל מהסכום. הריבית נקבעה על 0.6% לשנה.
בסיכום - החברה הבטיחה גיוס של 848 מיליון שקל בדרך לגיוס 988 מיליון שקל. מידרוג העניקה דירוג מותנה של Aa1 באופק יציב, לשתי הסדרות.
את ההנפקה הובילו חברת היעוץ גיזה זינגר אבן בניהולו של יריב פילוסוף, לצד החתמים כלל, פועלים איביאי וברק קפיטל.