הערת עסק חי למירלנד: תצטרך הזרמה של 15 מיליון דולר
מירלנד סיימה את שנת 2014 עם הפסד של 62.5 מיליון דולר ועם הפחתה של 158.5 מיליון דולר בהון העצמי
מירלנד מקבוצת כלכלית ירושלים שבשליטת אליעזר פישמן בונה על הזרמה חיצונית של 15 מיליון דולר בשנתיים הקרובות על מנת לעמוד בהתחייבויות של מיליארד שקל למחזיקי האג"ח שלה בישראל.
- "אם הסתיימה המחיקה של מירלנד, אני חותם על ההסדר"
- כלכלית י-ם תמחק 492 מיליון שקל מההון העצמי בעקבות המשבר ברוסיה
- מירלנד מציעה לדחות בארבע שנים את תשלומי הקרן לבעלי החוב בישראל
כך עולה מהדוחות הכספיים של החברה שפורסמו היום (ד'), וכללו לראשונה הערת "עסק חי", מאז החלה הירידה בתוצאות החברה לאור המשבר ברוסיה בנובמבר - משבר שנבע מירידת מחירי הנפט וכלל זינוק בשער הרובל מול הדולר. מירלנד סיימה את שנת 2014 בהתאם לציפיות עם הפסד של 62.5 מיליון דולר ועם הפחתה של 158.5 מיליון דולר בהון העצמי בעקבות ירידה של 171 מיליון דולר בשווי הנדל"ן להשקעה. למרות ההפחתה, ההון העצמי של מירלנד נותר חיובי ברמה של 117 מיליון דולר.
מירלנד, זרוע הנדל"ן של איש העסקים אליעזר פישמן ברוסיה המהווה 11% מהנכסים של קבוצת כלכלית ירושלים שבשליטתו, נמצאת בימים אלו לקראת פרסום המתווה להסדר חוב עם מחזיקי האג"ח שלה בישראל, לאחר שלא יכלה עוד לעמוד בהחזרי ההלוואות בעקבות היחלשות של 50% ברובל אל מול הדולר מאז נובמבר האחרון. מנכ"ל החברה רומן רוזנטל, נחת אתמול בישראל לקראת פגישה מתוכננת עם מחזיקי האג"ח של החברה מחר (ה') בתל אביב שבה הוא מתוכנן להציג לראשונה את המתווה הראשוני של הסדר החוב.
לדוחות הכספיים שפורסמו היום צירפה מירלנד דוח תזרים מזומנים חזוי לשנים 2015-2016 ובו עדכנה לראשונה כי היא בונה על הזרמה חיצונית של 7.5 מיליון דולר בכל אחת מהשנים על ידי הנפקת מניות או בכל צורה אחרת. חלקן של החברות בקבוצת כלכלית ירושלים(מבני תעשייה, דרבן כלכלית ירושלים) בהון של מירלנד עומד על 85.91% כך שבמידה וירצו לשמור על חלקן היחסי בחברה הן יצטרכו להזרים 12.88 מיליון דולר בשנתיים הקרובות.
פישמן ובני משפחתו מחזיקים ב-0.76% מהמניות של מירלנד כך שהם יצטרכו להזרים 115 אלף דולר על מנת לשמור על חלקם היחסי בעוגה. כך או כך, עצם העובדה שהנתון הזה מופיע בדוח התזרים של מירלנד, מעידה על כך שכלכלית ירושלים לקחה על עצמה להזרים את כל הסכום גם במקרה שהציבור, שמחזיק ב- 13.27% מהמניות של מירלנד, לא ישוש להשתתף בהנפקה.
נכון להיום למירלנד 18.2 מיליון דולר בקופה והיא צופה שתקבל 16.8 מיליון דולר נוספים השנה כך שסך המקורות שלה לשנת 2015 יסתכמו ב-34.9 מיליון דולר. אלו יצטרכו לשרת שימושים של 26 מיליון דולר, 19.8 מיליון דולר למחזיקי האג"ח בישראל והשאר לכסות את התזרים השלילי שלה מפעילות שוטפת בשנת 2015, כך שמירלנד צופה שתסיים את שנת 2015 עם יתרת מזומנים של 8.9 מיליון דולר בהנחה שהכל ילך לפי התכנית.
בהנחות היסוד למקורות שלה, מעבר להזרמה של 7.5 מיליון דולר מבעלי המניות, מירלנד מעריכה כי תקבל מזומנים בהיקף של 9 מיליון דולר מהחברות הבנות שלה בעיקר ממכירה של דירות בהיקף של 71 מיליון דולר שהיא מתכננת להן בשנת 2015 (9 מיליון דולר לפי חלקה של מירלנד בהון של החברות הבנות).
את שנת 2016 צופה מירלנד שתסיים עם יתרת מזומנים בהיקף של 10.4 מיליון דולר. גם בשנה הזו היא צופה הזרמה של 7.5 מיליון דולר מבעלי המניות והחזרי הלוואות מהחברות הבנות שלה בהיקף של 8.6 מיליון דולר. לשנה זו מירלנד מתכננת מכירה אגריסיבית של דירות למגורים בהיקף כספי של 91 מיליון דולר. אלו יצטרכו לשרת שימושים של 14.6 מיליון דולר הכוללים תשלומים של 8.4 מיליון דולר למחזיקי האגח בישראל ו-וסכום של 6.2 מיליון דולר לכיסוי התזרים השלילי מפעילות שוטפת.
מירלנד נפגעה מהמשבר הכלכלי ברוסיה, במסגרתו הועלתה הריבית במדינה לרמה חריגה של 14%. הפגיעות הגבוהה של החברה מהמצב ברוסיה היא משום שדמי השכירות שהיא מקבלת על הנכסים שלה הם במטבע הרוסי, בעוד החובות שלה כלפי מחזיקי האג"ח בישראל הם בשקלים, כך שתזרים המזומנים שמשרת את החוב שלה נפגע במהלך הרבעון האחרון בשיעור של 35%.
לחברה הון חוזר שלילי בהיקף של כ-315.9 מיליון דולר נכון לסוף 2014, והיא רשמה במהלך השנה הפסד של כ-62.9 מליון דולר, הפסד כולל בסך של כ- 190.4 מליון דולר ותזרים מזומנים שלילי מפעילות שוטפת בסך של כ- 30.2 מיליון דולר.