מירלנד מציעה לדחות בארבע שנים את תשלומי הקרן לבעלי החוב בישראל
ל"כלכליסט" נודע כי המנכ"ל רומן רוזנטל נפגש עם מוסדיים המחזיקים באג"ח, והציג בפניהם את עיקרי ההסדר לחוב של 965 מיליון שקל. יתר בעלי האג"ח הביעו התקוממות על ההצעה: "בלי הזרמת הון מיידית של הבעלים, לא יתאפשר לקיים שום הסדר"
מירלנד, שבשליטת אליעזר פישמן, הציגה בשבוע האחרון בפני מחזיקי האג"ח הגדולים שלה את עיקרי ההסדר שהיא מגבשת לחוב של 965 מיליון שקל.
- ההסדר במירלנד צפוי להיות דומה להסדר בפלאזה סנטרס
- הסדר החוב במירלנד יתגבש ברוח מסקנות ועדת אנדורן
- סוויטלנד מורידה את תחזית תזרים המזומנים לשנתיים הקרובות
ל"כלכליסט" נודע כי מנהלי מירלנד נפגשו לפחות עם שני גופים מוסדיים בולטים ברשימת המחזיקים וביקשו לדחות את התשלומים בארבע שנים. הפגישה נועדה לשכנע את המוסדיים לתמוך בהצעה עוד לפני שזו מוצעת באופן פורמלי לכלל מחזיקי האג"ח. בשיחות נכחו מנכ"ל מירלנד רומן רוזנטל וסמנכ"ל הכספים של החברה.
עם מחזיקי האג"ח הגדולים של מירלנד נמנים הגופים המוסדיים הראל, פסגות, ילין לפידות, אי.בי.אי ואנליסט.
בדרך כלל בתי ההשקעות הללו אינם מעורבים במגעים מול החברה, ומי שמייצג אותם הם נאמני סדרות האג"ח. חברת שירותי הנאמנות הרמטיק ועו"ד גיא גיסין מייצגים את מחזיקי האג"ח הקצרות (א' וב'), ואילו חברות הנאמנות רזניק ומשמרת ועו"ד עדי פיגל מייצגים את הסדרות הארוכות (ג'-ו'). אלא שהפגישה המדוברת נערכה ישירות מול בעלי האג"ח, ולא עם נציגיהם. איציק עידן משמש כיועץ הכלכלי של הנציגות המשפטית.
על פי ההצעה שהוצגה למוסדיים, תשלומי הקרן יידחו בארבע שנים; בשנתיים הקרובות תשלם החברה ריבית חלקית בלבד; תמורת הדחייה יקבלו המחזיקים ריבית של 1% לשנה; המחזיקים יקבלו אופציות ל־5% ממניות החברה לפי שווי נכסי נקי (NAV) נכון לסוף 2014. כמו כן הבעלים יזרימו "בתנאים מסוימים" 10 מיליון דולר בכל אחת משנות הדחייה.
בשיחות הזהירו מנהלי מירלנד כי כל צעד משפטי או צעד קיצוני אחר של המוסדיים עלול להחמיר את מצבם. זאת מכיוון שהבנקים ברוסיה, שגם להם חבה מירלנד מאות מיליוני דולרים, ינקטו צעדים דומים וייהנו מעדיפות בשל הביטחונות שבידם.
דבר הפגישה גרם למורת רוח בקרב יתר מחזיקי האג"ח, שכן מירלנד דחתה ליום שלישי פגישה שנועדה להתקיים היום, ובה היתה אמורה להציג באופן פורמלי את הצעת ההסדר שלה. מקורב למגעים אמר כי מדובר בצעד תמוה לא רק משום שמנהלי מירלנד נוהגים לשהות בארץ בסופי שבוע ולחזור לרוסיה במהלך ימי החול, ולא משום הניסיון לעקוף את המייצגים הרשמיים של המחזיקים באמצעות פגישות עם המחזיקים עצמם ‑ אלא בעיקר משום שההצעה שגיבשו איננה ריאלית. "בלי הזרמת הון מיידית של הבעלים, לא יתאפשר לקיים שום הסדר", אמר גורם מצד מחזיקי האג"ח. "ההצעה של מירלנד אינה רלוונטית מבחינתנו". המחזיקים אמורים להגיש הצעה נגדית לאחר הפגישה הפורמלית עם החברה.
למירלנד יש כיום בקופה 40 מיליון דולר, סכום שיספיק לה לפירעון התחייבויותיה עד אוגוסט. מירלנד חייבת לבנקים (בעיקר לבנקים רוסיים בראשות סברבנק) 220 מיליון דולר בגין הנכסים המניבים שלה. ההלוואות ניתנו בחלקן תמורת שעבוד הנכסים, ערבויות והכנסות ממכירת דירות.