קייט פארמה רוכשת את TCF ההולנדית בעד 263 מיליון יורו
העסקה תתבצעה בשני תשלומים, הראשון בגובה 20 מיליון יורו ישולם במזומן ובמניות כמקדמה והיתר כתלות בעמידה באבני דרך. רכישת החברה ההולנדית נועדה, בין היתר, כדי לסייע לקייט פארמה לייצר ולהפיץ את תרופות החברה באירופה
קייט פארמה, חברת פיתוח התרופות לסרטן, מעבה את תיק המוצרים העתידיים שלה. החברה הכריזה על רכישת TCF ההולנדית בתמורה לעד 263 מיליון יורו. התשלום הראשון, בגובה 20 מיליון דולר, ישולם כמקדמה, 3.8 מיליון יורו ממנה במניות של קייט פארמה והיתרה במזומן. החלק העיקרי של התשלום, שעשוי להגיע עד 242.5 מיליון יורו, יהיה תלוי בעמידה באבני דרך רגולטוריות ומסחריות.
- "כיף לקום בבוקר ולדעת שאתה עוזר לבני אדם"
- החברות הישראליות שכדאי לשים אליהן לב בנאסד"ק השנה
- הסכם ענק לקייט פארמה עם אמג'ן - הכנסות של עד 585 מיליון דולר
TCF היא חברה הולנדית קטנה שיש לה מספר מטרות שעשויות להתפתח לתרופות לטיפול בסרטן בשלב פרה־קליני ומפעל לייצור תאי T (סוג של תאי דם לבנים שיש להם תפקיד בתגובה החיסונית התאית). הטכנולוגיה של קייט פארמה משמשת להוצאת תאי דם מגוף החולים, והנדסתם להשתמש במערכת החיסון של הגוף כדי לתקוף את אותן מטרות. בנק המטרות שתקבל החברה מהרכישה הנוכחית יסייע לה להתמודד עם סוגים נוספים של סרטן ואותן מטרות היא תאלץ לבחון באמצעות ניסויים קליניים.
מלבד המטרות שנרכשו, מפעל הייצור של החברה ההולנדית יוכל לסייע לקייט פארמה לייצר את יתר התרופות שלה ולהפיץ אותן באירופה. לחברה ההולנדית קשרים עסקיים עם כמה אתרים ברחבי גרמניה והולנד, כך שהיכולת של קייט לבצע ניסויים קליניים באירופה תתגבר באופן מהותי כתוצאה מהרכישה.
בתקופה האחרונה קייט פארמה עסוקה בבניית צנרת קלינית עתידית למוצרי החברה. לפני כחודשיים חתמה החברה על הסכם עם ענקית התרופות האמריקאית אמג'ן, שבמסגרתו היא קיבלה מקדמה של 60 מיליון דולר כדי לפתח שש מטרות לטיפול בסרטן. עבור המטרות שיפותחו לטובת אמג'ן תוכל קייט לקבל תמלוגים בהיקף של עד 525 על כל מטרה. בהמשך היא גם תיהנה מתמלוגים דו־ספרתיים מהמכירות. עבור המטרות שיישארו בקייט ויפותחו, תשלם קייט תמלוגים לאמג'ן. בחודש ינואר חתמה החברה על הסכם עם ה־NIH שבמסגרתו היא תנסה לפתח תרופה לסרטן הנגרם מווירוס הפפילומה.
קייט פארמה נוסדה בשנת 2009 על ידי פרופ' אריה בלדגרין, המשמש כיום כיו"ר וכמנכ"ל החברה, ומחזיק ב־15% ממניותיה. עוד מחזיקים עיקריים בחברה הם דיוויד בונדרמן (6%), אלטא פרטנרס (7%) וקרן פונטיפקס (5%).
קייט הונפקה בחודש יוני האחרון תוך שהיא מגייסת 128 מיליון דולר לפי שווי של 630 מיליון דולר. מאז נסק שווי החברה עד ל־2.7 מיליארד דולר בסיום המסחר אתמול.
רן נוסבאום, שותף בקרן פונטיפקס, אמר בשיחה עם "כלכליסט" כי "ד"ר טון שומאכר, שעומד בראש TCF, הוא אחד משלושת המהנדסים הנחשבים בעולם בתחום זה של הסרטן. קנינו מהם את יכולות הייצור באירופה, ולכן אנחנו החברה היחידה שיש לה גם מתקני ייצור באירופה. בנוסף, הרחבנו את צנרת התרופות שלנו בצורה משמעותית. אין לי ספק שנשיק את המוצר המוביל שלנו בשנת 2017. קייט הופכת לחברה שהשווי שלה הוא אמנם עדיין של חברה קטנה־בינונית, אך המטרות שלה הן כבר של חברה גדולה".