$
בורסת ת"א

קרן קלע: "ברמלי מכחיש את ההאשמות נגדו, התשלומים התקופתיים ישולמו כסדרם"

הקרן, שבעליה אמיר ברמלי נחקר אתמול ע"י רשות ני"ע בחשד לעבירות מרמה, שלחה מכתב למשקיעיה בו היא מודה להם על "הבעת האמון"

רחלי בינדמן 19:1319.03.15

קרן קלע מקבוצת רוביקון, שבבעלות איש העסקים אמיר ברמלי שנחקר אתמול ברשות ני"ע בחשד לעבירות מרמה ביחס לפעילות הקרן, פרסמה היום (ה') הודעה למשקיעים שלה. לפי ההודעה, ברמלי מכחיש את ההאשמות נגדו ומוסרת שהתשלומים התקופתיים ישולמו כסדרם. מאוחר יותר הערב נמסר מטעם רשות ניירות ערך כי היא מבהירה ש"הפרסום לציבור המשקיעים מטעם החשוד אמיר ברמלי לא נעשה באישור הרשות ולא על דעתה והיא אינה מאשרת את תוכנו".

 

 

"אנו רוצים להודות לכם על הבעת האמון", נכתב בפנייה למשקיעים מטעם קלע שעליה לא חתום איש.

 

 

"נבקש לעדכנם כי אתמול החלה רשות ני"ע בחקירה על פעילות קרן קלע. מר אמיר ברמלי משתף פעולה באופן מלא עם הרשות אך נמנע ממנו וממנהלי הקרן ליצור קשר עם המשקיעים או לחזור לפניותכם", נכתב והוסבר כי "זאת במטרה לשמור על החקירה סטרילית ולאפשר את סיומה במהרה".

 

במכתב צוין עוד כי "ברמלי מכחיש בתוקף את כל ההאשמות נגדו. רוביקון היא קבוצה עסקית ותיקה המחזיקה במכלול רב של החזקות. רוביקוןן ממשיכה להתנהל במהלך עסקיה הרגיל וערבה לכל התחייבויותיה של הקרן (נכתב בהדגשה - ר"ב)".

 

במכתב הודגש עוד כי "פעילות הקרן כמו גם התשלומים התקופתיים עתידים להיות משולמים במועדם כסדרם. ברגע שיתקבל מידע נוסף העשוי להשפיע על מהלך העסקים הרגיל של החברה ולכשהחקירה תאפשר זאת נעדכן אתכם באופן אישי".

 

אמיר ברמלי, בעלי קרן קלע אמיר ברמלי, בעלי קרן קלע צילום: עמית שעל

 

קרן קלע מבטיחה למשקיעים בה תשלום ריבית שנע בין 6% ל-9% בשנה, תשואות פנומנליות בהתחשב בריבית האפסית השוררת היום בשוק. הדרך להשגת התשואה הגבוהה הזו מגיעה, לטענת הקרן, מהשלמות הון לעסקים קטנים שמבקשים לקבל מימון בנקאי וזקוקים להון ראשוני לזמן קצר.

 

על פי הוראות חוק ני"ע נאסר להציע הצעות לציבור הגדול מ-35 אנשים ללא פרסום תשקיף. ככל הידוע הקרן גייסה מידי שנה יותר מ-35 משקיעים ולא פרסמה תשקיף. לטענת הרשות הקרן גייסה בין השנים 2014-2012 מאות מיליוני שקלים אף על פי שהקרן פעילה כבר מאז 2007.

 

לפני חצי שנה התפוצצה פרשה ביחס לסוכן הביטוח חיליק טפירו שגייס משקיעים לקרן אור שבבעלותו בטענה כי הכספים יושקעו בהשקעות תמ"א ונדל"ן. גם הקרן של טפירו לא הקפידה על כללי הרשות, וגייסה למעלה מ-35 ניצעים וכאשר רשות ני"ע התערבה, החלו המשקיעים לדרוש את כספם חזרה ואילו לקרן לא היו מספיק כספים נזילים לשלם לכל הפונים. בימים אלו הקרן של טפירו נמצאת בהליכי פירוק והמשקיעים עדיין מחכים להחזר הכסף שלהם.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x