הסיבוב השני של פאנדטק: נמכרת ב-1.25 מיליארד דולר ל-DH
חברת האבטחה הישראלית לתחום הבנקאות, נמכרה לראשונה בספטמבר 2011 תמורת 388 מיליון דולר לקרן GTCR האמריקאית
- כלל תעשיות: פאנדטק סידרה לכלל תעשיות רווח של 322 מיליון שקל ברבעון הרביעי
- כלל תעשיות השלימה את מכירת השליטה בפאנדטק בתמורה ל-205 מיליון דולר
- פאנדטק פרסמה דוחות בפעם האחרונה והציגה עלייה ברווח ובהכנסות
עוד לפני המכירה לקרן האמריקאית, ניהלה פאנדק מגעים עם מספר שחקנים בתחום אבטחת העברת התשלומים לבנקים, כאשר היא היתה על סף רכישה על ידי TSA האמריקאית לפי שווי של 213 מיליון דולר. העסקה נפלה בסופו של דבר בגלל פערי מחיר בין הסכום שביקשה אי.די.בי לבין הסכום שהציעה TSA.
פאנדטק שהוקמה ב-1993 פיתחה מערכות להעברת כספים מאובטחת בחדרי עסקאות של בנקים וארגונים פיננסיים שונים, כאשר חלק נכבד מהבנקים האמריקאיים הגדולים עושים שימוש במערכות החברה שמחברות את חדרי העיסקאות עם רשתות סליקה.
פאנדטק רושמת הכנסות ממכירת רישיונות לשימוש בתוכנה מתוצרתה, וכן הכנסות ממתן שירותי תחזוקה ושירותים נוספים. ואולם בנוסף, כוללת השורה העליונה גם הכנסות מאחסון תוכנות (Software Hosting) במרכזי הנתונים של פאנדטק באטלנטה ובציריך (שם ממוקם המרכז בבונקר מערכות המחשוב של הבנק השוויצרי המרכזי).
אחסון תוכנה הוא שירות שמציעה פאנדטק לבנקים קטנים בארה"ב ובשווייץ. במקום להתקין את תוכנות עיבוד התשלומים שלה במערכות המחשב של הבנקים הקטנים, מעודדת אותם פאנדטק לאחסן את התוכנות במרכזי הנתונים שלה, ומשם לקבל את שירותי הסליקה.
פאנדטק רשמה ב-2014 הכנסות של כ-263 מיליון דולר, ורווח תפעולי תזרימי של 68 מיליון דולר. ב-2011 עמדו הכנסותיה של פאנדטק על כ-160 מיליון דולר והרווח התפעולי התזרימי על כ-24 מיליון דולר. הגידול בשנים נרשם גם בשל שילובה של פאנדטק עם בנקסרב, חברה נוספת שנרכשה על ידי הקרן הפרטית GCTR ב-300 מיליון דולר, כאשר המכירה של פאנדטק נעשתה במכפיל רווח של 16 ב-2011 והיא נעשית כעת במכפיל 18 על רווחי פאנדטק, כך ששווי החברה עלה בין העסקאות השונות ביחס לרווחיה, והמחיר שמשלמת DH גבוה מזה ששילמה עליה הקרן ב-2011 לכלל תעשיות, שמכרה אותה במחיר נמוך יותר על רקע הצורך הגבוה שלה במזומנים באותה עת.